Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Οι εργοδότες θα μπορούν να διαβάζουν τα γραπτά μηνύματα των υπαλλήλων τους

Αποτέλεσμα εικόνας για γραπτά μηνύματα των υπαλλήλων τους
Οι Γάλλοι εργοδότες έχουν νόμιμο δικαίωμα να διαβάζουν, αν το επιθυμούν, τα μηνύματα των υπαλλήλων τους, αποφάσισε γαλλικό δικαστήριο, σε μία απόφαση που αν και... πέρασε στα ψιλά, αφορά εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την κρίση του δικαστηρίου, οι εργοδότες έχουν δικαίωμα να μπορούν να διαβάσουν τα γραπτά μηνύματα που στέλνουν οι υπάλληλοί τους από τα εταιρικά τους τηλέφωνα, αφού η παροχή των εταιρικών τηλεφώνων γίνεται από την εταιρεία για επαγγελματικούς λόγους.

Η μόνη περίπτωση που δεν θα μπορεί ένας εργοδότης να διαβάσει τα γραπτά μηνύματα των υπαλλήλων του, είναι αν στην αρχή του μηνύματος γράφει την λέξη "προσωπικό".

Αν και η απόφαση έχει παρθεί από τις 10 Φεβρουαρίου, έγινε γνωστή μόλις την Παρασκευή.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Εξαρτάται, μου λες..Εξαρτάται..


Αν η χθεσινή συμφωνία αποδοθεί στο κυβερνητικό κόμμα όπως ήταν πριν τέσσερα χρόνια (4,5%), τότε μπορούμε να μιλάμε για μεγάλη υπαναχώρηση, ακόμα και για κωλοτούμπα!
     Αν όμως την αποδώσουμε στο σημερινό, πολυσυλλεκτικό πιά κόμμα του 38%, τότε μπορούμε να την δούμε και σαν ένα πρώτο, δειλό, μικρό, κουτσό βήμα, προς την σωστή κατεύθυνση.

     Σαφώς δεν υπάρχει χώρος για θριαμβολογίες, ούτε όμως για απελπισία και αφορισμούς του στυλ: τίποτα δεν αλλάζει, δεν γίνεται να αλλάξουμε τίποτα.
     Παρ' όλα αυτά όμως απαντήθηκε ένα καίριο, πρωταρχικό ερώτημα: ήταν όσα περάσαμε και περνάμε ακόμη, μονόδρομος;
     Όχι βέβαια!
     Οι απειροελάχιστες αλλαγές που ήδη διαφαίνονται, με την συμφωνία των ''εταίρων'' και μιάς Ευρώπης εταίρας, μαρτυρούν το αντίθετο.
     Όλοι μας βέβαια θα τα θέλαμε όλα. Εδώ και τώρα! Μονομερώς ή όχι αδιάφορο!
     Αυτό όμως θα απαιτούσε γροθιά στο μαχαίρι. Το blog θα το ήθελε πολύ! Πολλοί θα το ήθελαν. Οι περισσότεροι όμως; Ποιός ξέρει. Αυτό μόνον με δημοψήφισμα πιά μπορεί ν' απαντηθεί.

     Προκρίθηκε από την κυβέρνηση ο δρόμος της συνδιαλλαγής και της βήμα-βήμα επαναφοράς του κράτους σε κανονική λειτουργία.
     Επάνω σ' αυτό θα κριθεί. Αλλά όχι ακόμα. Όχι πριν δούμε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα.

     Το να μετακινήσεις, να αφαιρέσεις πάνω απ΄την χώρα και το παραμικρό λιθαράκι από το ''ανάθεμα'' που συσσώρευσαν οι δωσίλογοι και προδότες, είναι ένας άθλος.
     Τούτη την στιγμή δεν διαθέτουμε κάτι καλύτερο απ' την σημερινή κυβέρνηση.
     Αυτή είναι. Αυτά ίσως μπορεί.
     Χρέος μας είναι ως λαός να της τραβάμε συνεχώς το αυτί.
     Στο χέρι μας είναι με δυναμικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις να την οδηγήσουμε εκεί που εμείς θέλουμε.

     Η κριτική δεν φτάνει. Χρειάζεται και προσπάθεια απ' όλους.
     Τίποτα δεν χάθηκε, τίποτα δεν κερδήθηκε!
     Επί των επάλξεων!..



ΠΗΓΗ:mandatoforos.blogspot.gr

Καμία επαφή με Κομισιόν για τα ενεργειακά

Αποτέλεσμα εικόνας για Καμία επαφή με Κομισιόν για τα ενεργειακά
Η εξειδίκευση των δεσμεύσεων της ελληνικής πλευράς ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα θέματα των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων. 

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που αναφέρουν ότι σε επίπεδο Επιτροπής δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία, ούτε έχει γνωστοποιηθεί επισήμως η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ακυρώσει τις μεγάλες ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις, με αιχμή του δόρατος τη ΔΕΗ. 

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων τόσο ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας όσο και ο ΥΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης, είχαν υπογραμμίσει ότι σταματά η εκποίηση των δικτύων ενώ ο αρμόδιος υπουργός είχε αναφερθεί εκτενώς και στην ακύρωση της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ. 

Η πρόθεση αυτή της κυβέρνησης ωστόσο, δεν έχει επικοινωνηθεί στην καθ’ ύλην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε βεβαίως στη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ενεργειακού μείγματος του μνημονίου. 

Στο ίδιο μήκος κύματος πάντως κινούνται και οι διαρροές που έγιναν προχθές από το ΔΝΤ . Στην επίσημη ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος του ταμείου Τζέρυ Ράις, τόνισε ότι το ΔΝΤ αναμένει συγκεκριμένες προτάσεις προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν ενστάσεις στα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί. 

Μάλιστα κάποιες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δε διαψεύστηκαν, θέλουν πηγές του ταμείου να διευκρινίζουν ότι το ΔΝΤ εναντιώνεται συγκεκριμένα με την ακύρωση τόσο της πώλησης του ΑΔΜΗΕ όσο και της μικρής ΔΕΗ. 

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονιστεί οι συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις δεν αφορούν καν σε πωλήσεις με στόχο τα έσοδα, αλλά αποτελούν μέρος της συνολικής μεταρρύθμισης για την ουσιαστική απελευθέρωση και άνοιγμα της αγοράς ενέργειας. 

Υπό το πρίσμα αυτό, πηγές στις Βρυξέλλες παραπέμπουν στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, όταν ερωτώνται τι μέλλει γενέσθαι με τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί για τον ενεργειακό τομέα και η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι προτίθεται να ακυρώσει…


ΠΗΓΗ.capital.gr

ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ TURK STREAM

Αποτέλεσμα εικόνας για Εξοργισμένη η Μόσχα με την συμμετοχή της Τουρκίας σε ΝΑΤΟϊκή δύναμη ταχείας επέμβασης στην Ουκρανία: "Παίζετε με την φωτιά"
Εξοργισμένη εμφανίζεται η Μόσχα από το σύνηθες πισώπλατο χτύπημα των Τούρκων οι οποίοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην υπό ίδρυση δύναμη ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ 
με κύριο σκοπό μια πιθανή σύγκρουση στην Ουκρανία εναντίον Ρώσων στρατιωτών!

Η απόφαση αυτή της Άγκυρας βάζει σε κίνδυνο και τον ελληνικού ενδιαφέροντος αγωγό φυσικού αερίου Turk Stream με βάση τον οποίο το ρωσικό αέριο θα μεταβιβαζόνταν μέσω Τουρκίας στον Έβρο.

Όπως αναφέρει τουρκική εφημερίδα Aydınlık η απόφαση της Τουρκίας που εκδηλώθηκε με την υπογραφή της να συμμετάσχει στο νέο στρατιωτικό σώμα του ΝΑΤΟ από 5.000 άντρες, έχει εξοργίσει την Ρωσία και ο οργή αυτή έχει πολλές προεκτάσεις ακόμα και στις πρόσφατες συμφωνίες για τους ενεργειακούς αγωγούς μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας συνεργάστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και στην οποία πάρθηκε η απόφαση, καθαρά αντιρωσικού χαρακτήρα, για την δημιουργία ενός νέου στρατιωτικού σώματος από χώρες του ΝΑΤΟ δύναμης 5.000 αντρών που θα έχει αποστολή την άμεση επέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί στην Ουκρανία, ή αλλού, όπου θα εκδηλωθεί η ρωσική «επεκτατικότητα».

Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την έκδοση αυστηρής προειδοποιητικής νότας της Ρωσίας προς την τουρκική κυβέρνηση και το ενδιαφέρων είναι πως, όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, στην προειδοποίηση αυτή της Ρωσίας γίνεται λόγος ότι με αυτή την κίνηση της η Τουρκία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, θέτει σε κίνδυνο την υλοποίηση της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ των δυο χωρών για τον ενεργειακό αγωγό «South Stream», που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία και από εκεί στην Δύση παρακάμπτοντας την αμερικανόφιλη (προς ώρας) Βουλγαρία.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα αυτή δύναμη του ΝΑΤΟ που έχει εξοργίσει την Μόσχα, θα αποτελείται από στρατιωτικές δυνάμεις των χωρών Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία και Βουλγαρία και τώρα όπως φαίνεται θα συμμετάσχει και η Τουρκία προκαλώντας την οργή των Ρώσων.

H Toυρκία ανέκαθεν δεν ήταν εμπιστοσύνης καθώς είναι γνωστή η νομαδικής της νοοτροπία να πουλάει φίλους και εχθρούς προκειμένου να κερδίζει συνεχώς ωφέλη. Για τους Τούρκους είναι απολυτα φυσιιολογικό να έχουν εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με μια χώρα και ταυτόχρονα να την υποδαυλίζουν ή να δουλέυουν παρασκηνιακά εναντίον της.

Ο σοφός ελληνικός λαός έλεγε "έχεις Τούρκο φίλο κράτα ένα ξύλο".

Μόλις πριν λίγες ημέρες το defencenet.gr σας είχε ενημερώσει για την ύπαρξη σχεδίων επίθεσης της Ρωσίας εναντίον τουρκικών στρατιωτικών αεροδρομίων σε περίπτωση που θα συμμετάσχουν οι Τούρκοι σε κάποι ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στην Ουκρανία.

Η Ρωσία ετοιμάζει σχέδιο επίθεσης εναντίον της Τουρκίας σε περίπτωση που της "μπουν" ιδέες να βοηθήσει το ΝΑΤΟ στην ουκρανική κρίση ή χρησιμοποιήσει τους χιλιάδες τζιχαντιστές, που έχουν βρει καταφύγιο στην επικράτειά της, εναντίον της σε ρόλο δολιοφθορών και πρόκλησης μεγάλων τρομοκρατικών ενεργειών ή ξεσηκωμού των τουρκογενών πληθυσμών της Τσετσενίας.

Σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, έχει δοθεί εντολή στη Ρωσική Ακαδημία Πολέμου για τη δημιουργία σχεδίων επίθεσης κατά των στρατιωτικών αεροδρομίων της Τουρκίας και της Λετονίας στην Βαλτική Θάλασσα.

Όπως αναφέρεται ο Ρώσος στρατηγός, Oleg Makareviç, έχει προβάλλει προσομοιώσεις των τουρκικών στρατιωτικών αεροδρομίων με εντολή χτυπήματος από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Στην κεντρική είσοδο της Σχολής Πολέμου στην Άγκυρα,υπάρχει μια παλιά επιγραφή που αναγράφει στα τούρκικα : «Türklerin en büyük düşman Rus bir Yunan iki», δηλαδή, «Ο μεγαλύτερος εχθρός των Τούρκων πρώτος ο Ρώσος και δεύτερος ο Έλληνας»!

Στην Ρωσία έχουν γνώση του πόσο αναξιόπιστοι είναι οι Τούρκοι, και ο διακαής πόθος τους ήταν να συνεργαστούν αποκλειστικά με τους ομόδοξους Έλληνες, αλλά βρήκαν τις πόρτες κλειστές λόγω της κυβέρνησης Α.Σαμαρά και βρήκαν ως αναγκαίο κακό την Άγκυρα. Μένει να δούμε εάν η τωρινή κυβέρνηση θα αδράξει την μεγάλη γεωπολιτική ευκαιρία που εμφανίζεται.



ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Give Greece A Chance ΠΑΠΑΓΟΥ

Ο ΠΡΩΤΑΡΗΣ !...

Όλες οι αλλαγές που έρχονται στις συντάξεις - Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις

Όλες οι αλλαγές που έρχονται στις συντάξεις - Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
Μεγάλου μεγέθους εκτιμάται ότι θα είναι το «κοστούμι» που ράβει η κυβέρνηση για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, με το κόστος των εξαγγελιών να «αγγίζει» τα 4 δισ. ευρώ, όπως υπολογίζουν ειδικοί. Ο προσανατολισμός είναι η κατάργηση των μνημονιακών μέτρων, η δέσμευση για σταδιακή αποκατάσταση των περικοπών στις συντάξεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια και η κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων πριν τα 62 έτη, ενώ άμεσα αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 1,2 εκατ. συνταξιούχοι, λόγω της καταβολής της 13ης σύνταξης, αλλά και του ΕΚΑΣ.

Από πού, όμως, θα βρει τα χρήματα το υπουργείο; Ο υπουργός έχει την απάντηση, τονίζοντας μάλιστα ότι θα προωθηθούν παράλληλα μέτρα για την αύξηση των εσόδων. Οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις εξόφλησης των οφειλών στα Ταμεία αναμένεται να προσφέρουν «ζεστό» χρήμα, καθώς εκτιμάται ότι θα σπεύσουν όσοι θέλουν να επωφεληθούν από τις διευκολύνσεις. Το προσδοκώμενο ποσό που αναμένει το υπουργείο για το 2015 από τους οφειλέτες που θα ενταχθούν στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών είναι της τάξης των 450 εκατ. ευρώ.

Ποιο το προσκοδώμενο όφελος από όσους υπαχθούν σε ρύθμιση

Αναλυτικότερα το υπουργείο εκτιμά ότι οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης θα εισπράξουν από τους οφειλέτες που θα ενταχθούν στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών:
για το 2015 έσοδα της τάξης των 450 εκατ. ευρώ, 
για το 2016 έσοδα της τάξης των 380 εκατ. ευρώ, 
για το 2017 έσοδα της τάξης των 350 εκατ. ευρώ, 
για το 2018 έσοδα της τάξης των 320 εκατ. ευρώ κλπ.

Επίσης αναμένεται ότι θα εισπραχθούν για τα αντίστοιχα έτη από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης τρέχουσες εισφορές από τους οφειλέτες που θα ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, οι οποίες για τον ΟΑΕΕ για το έτος 2015 εκτιμώνται στα 125 εκατ. ευρώ ενώ δεν δύναται να εκτιμηθούν για τα λοιπά ταμεία. Τα αναμενόμενα έσοδα της παρούσας διάταξης θα ανακόψουν την επιδείνωση των εσόδων από ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές και τρέχουσες εισφορές, του έτους 2015 και των επόμενων ετών, όπως αυτά επανεκτιμώνται με βάση τα απολογιστικά στοιχεία του έτους 2014. Τέλος σημειώνεται ότι, λαμβάνοντας υπόψη τα έσοδα από την παρούσα ρύθμιση, από προϋφιστάμενες ρυθμίσεις ή και μετάπτωση των οφειλετών στην παρούσα ρύθμιση και από άλλες διαδικασίες είσπραξης των καθυστερούμενων οφειλών, οι εισπράξεις των καθυστερούμενων οφειλών για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης το 2015, θα ανέλθουν σε ποσόν της τάξης των 1.460 εκατ. ευρώ.

sintaxeis-pinakas-2

Άλλη πηγή είναι η μείωση από το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά και από τα έσοδα που θα φέρουν στα Ταμεία μέσω των εισφορών οι 300.000 νέες θέσεις απασχόλησης που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στρατούλης έχει εισηγηθεί να μην περικοπεί η κρατική χρηματοδότηση, όπως προέβλεπε ο προϋπολογισμός του 2015 και να είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι, δηλαδή κοντά στα 11 δισ. ευρώ, εξαλείφοντας, παράλληλα τις προβλέψεις για το έλλειμμα των Ταμείων στο 1, 2 δισ. ευρώ. Το Ασφαλιστικό θα έχει χρηματοδότηση και από το Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο θα ιδρυθεί μέσα στη χρονιά. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, στο Ταμείο θα περάσει η περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ και θα περιλαμβάνει έσοδα από εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτους κ.α. Για το θέμα αυτό θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα συζητήσεις όλων των αρμοδίων υπουργείων, όπως του υπουργείου Οικονομικών, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Πώς μπορεί κάποιος να υπαχθεί σε ρύθμιση

Σχετικά με την υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να γίνει για όλες τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής, αφού τροποποιείται ο προηγούμενος νόμος που ανέφερε ότι οι 100 δόσεις παρέχονταν για οφειλές έως 15.000 ευρώ. Η απώλεια της ρύθμισης έρχεται σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής δύο δόσεων μέσα σε 12 μήνες, ενώ προϋπόθεση για την υπαγωγή είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1/2/2015. 
Παράλληλα, θεσπίζεται ευνοϊκότερο επιτόκιο αποπληρωμής ως εξής:

- για όσους οφείλουν έως 5.000 ευρώ η ρύθμιση γίνεται άτοκα, 
- για όσους οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ, το επιτόκιο γίνεται 3% ετησίως ή 0,25% μηνιαίως.

Επίσης, η ελάχιστη δόση μειώνεται από τα 50 ευρώ στα 20 ευρώ.

Θεσπίζονται υψηλότερες μειώσεις επί των προσαυξήσεων, δηλαδή: 
- 100% μείωση των προσαυξήσεων προβλέπεται για την εφάπαξ καταβολή του συνόλου των οφειλών, 
- 70% μείωση των προσαυξήσεων για 50 δόσεις και 
- 50% μείωση των προσαυξήσεων για 100 δόσεις.

Τελός υπάρχει η δυνατότητα καθυστέρησης πληρωμής μιας δόσης ανά δωδεκάμηνο, χωρίς προσαυξήσεις.

Ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις Στρατούλη

Από τις πρώτες κινήσεις του Αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης είναι η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για να μπει φρένο στις μειώσεις των επικουρικών και κυρίων συντάξεων με το δημοσιονομικό κόστος να ανέρχεται περίπου στα 360 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι υπάρχει το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), όπου τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν στον «κουμπαρά» περί τα 450 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το ποσό των 3,1 δισ. ευρώ δεν μπορεί να εκταμιευθεί πριν από την 1η/1η/2019, γιατί προορίζεται για τους νέους και είναι «κλειστό».

Άλλη προτεραιότητα είναι η κατάρτιση των διατάξεων που προβλέπουν την καταβολή της 13ης σύνταξης σε περίπου 1,2 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους, με το δημοσιονομικό κόστος να εκτιμάται σε 545 εκατ. ευρώ, με πηγή χρηματοδότησης, και το πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς.

Επίσης, θα δοθεί κανονικά το ΕΚΑΣ και φέτος, με τους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις, χωρίς αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια με το κόστος να ανέρχεται σε περίπου 850 εκατ. ευρώ. Η σχετική εγκύκλιος αποτρέπει την αυστηροποίηση των εισοδηματικών ορίων και κατά συνέπεια τη μείωση των δικαιούχων. Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προέβλεπε να μειωθεί το ποσό κατά 100 εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο καταργείται.

Εντός 10ημερου αναμένεται να υλοποιηθούν:

-Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση Οφειλών
-Nομοθετική ρύθμιση για να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος
-Αναστολή της μείωσης των επικουρικών και κύριων συντάξεων
-Ανάκληση των σχετικών νόμων όπου από 1/1/2015 το σύστημα μετατρεπόταν σε κεφαλαιουχικό, με βασική σύνταξη 300 ευρώ μηνιαία και το υπόλοιπο να μεταλλάσσεται σε ανταποδοτικό.
-Δεν θα εφαρμοστεί ο περιορισμός του ΕΚΑΣ
-Πάγωμα του μαθηματικού τύπου για το εφάπαξ.
-Θα περάσει την επόμενη βδομάδα την αποποινικοποίηση των οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πως καταβάλλεται το ΕΚΑΣ

Ανάλογα με το ποσό του εισοδήματος, το επίδομα κυμαίνεται από 57,5 έως 230 ευρώ τον μήνα. Το συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημα από συντάξεις, μισθούς και λοιπά επιδόματα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 8.472, 09 ευρώ. Το συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης πρέπει να μην υπερβαίνει τα 850 ευρώ.

Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και κάθε απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 9.884,11 ευρώ. Το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 15.380,9 ευρώ.

Ειδικά εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή ενός μικρότερου ποσού ΕΚΑΣ, που διαμορφώνεται στα 30 ευρώ τον μήνα. Ειδικότερα: Το συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημα από συντάξεις, μισθούς και λοιπά επιδόματα πρέπει να κυμαίνεται από 8.472, 10 έως 9.200 ευρώ. Το ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και κάθε απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 9.884,11 ευρώ. Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, καθώς και απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 13.500 ευρώ. Το ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης που έχει καταβληθεί πρέπει να μην υπερβαίνει τα 850 ευρώ.

sintaxeis-pinakas-1

Προωθήθηκε, παράλληλα, παράταση για ένα χρόνο της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης όσων κατά τον προηγούμενο χρόνο είχαν πάνω από 50 ένσημα καθώς και η συνέχιση της πλήρους υγειονομικής κάλυψης των ανασφάλιστων υπερήλικων, των οποίων η σύνταξη από τον ΟΓΑ είχε διακοπεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εργασίας (Ήλιος), οι συνταξιούχοι ανήλθαν τον Φεβρουάριο σε 2.657.649 άτομα, αριθμός αυξημένος κατά 3.451 σε σχέση με τον Ιανουάριο. Συνολικά, η δαπάνη για συντάξεις ανήλθε στα 2,345 δισ. ευρώ, για να καταβληθούν συνολικά 4.535.689 κύριες και επικουρικές συντάξεις, από 2,338 δισ. ευρώ που ήταν ένα μήνα νωρίτερα. Διαπιστώνεται ότι το μέσο εισόδημα από συντάξεις γήρατος, προ φόρων και κρατήσεων περίθαλψης ήταν τον Φεβρουάριο 958,77 ευρώ. Χωρίς, όμως, τις μνημονιακές κρατήσεις θα ήταν κατά 119 ευρώ υψηλότερο, δηλαδή θα έφτανε τα 1.077,77 ευρώ. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι υπάρχουν 626.952 κύριες συντάξεις (23,59%) που δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ (μέσος όρος 367,95 ευρώ), ενώ άλλες 778.229 κύριες συντάξεις (29,28%) κυμαίνονται από 500 έως 1.000 ευρώ (μέσος όρος 680,47 ευρώ). Επίσης, η συντριπτική πλειονότητα των επικουρικών συντάξεων και πιο συγκεκριμένα 1.201.259 συντάξεις (99,18%) είναι κατά μέσο όρο 183,35 ευρώ το μήνα.



ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Στα 10 εκατ. βαρέλια η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας


Η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας αυξάνεται και έχει φτάσει πλέον τα 10 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της PIRA.
Με τον τρόπο αυτό, το βασίλειο εμμένει στην στρατηγική του για διατήρηση του μεριδίου στην παγκόσμια αγορά με αντάλλαγμα την πτώση των τιμών. Η σαουδική παραγωγή ήταν στα 9,7 εκατ. βαρέλια το τελευταίο εξάμηνο, αλλά πλέον αυξήθηκε κοντά στα 10 εκατ. βαρέλια από τον Ιανουάριο και μετά.
Αντιθέτως, η Joint Organisations Data Initiative υιοθετεί άλλα μεγέθη και τοποθετεί την παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας στα 9,6 εκατ. βαρέλια. Σημειώνεται ότι ακριβείς μετρήσεις δεν είναι εφικτές λόγω της μυστικοπάθειας που χαρακτηρίζει το Ριάντ.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Κουίζ: ποια είναι η -"πιο αιολική από ποτέ"- χώρα που κινδυνεύει να μείνει πρώτη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα;

"<a href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Longannet7december2011.jpg#mediaviewer/File:Longannet7december2011.jpg">Longannet7december2011</a>" by <a href="//commons.wikimedia.org/wiki/User:Guinnog" title="User:Guinnog">Guinnog</a> - <span class="int-own-work">Own work</span>. Licensed under <a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0" title="Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0">CC BY-SA 3.0</a> via <a href="//commons.wikimedia.org/wiki/">Wikimedia Commons</a>.
Έχουμε πει ξανά πως όπου ανακατεύονται οι πολιτικοί σε τεχνικά ζητήματα το αποτέλεσμα καταλήγει να είναι καταστροφικό για τους πολίτες, που καλούνται να πληρώσουν στο τέλος το λογαριασμό και οι μηχανικοί τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Οι ενεργειακές πολιτικές των τελευταίων 15 χρόνων, βασισμένες στην αιολική παράνοια κυρίως της Γερμανίας, επηρέασαν πολλές χώρες, που μια-μια βλέπουν πλέον τα αποτελέσματα των λαθών τους. 

Η χώρα που θέλησε να βάλει πολλά αιολικά, να γίνει πρωτοπόρα στην Ευρώπη και να βασίσει 100% την ηλεκτροπαραγωγή της σε ΑΠΕ μέχρι το 2020, επειδή έχει το καλύτερο αιολικό δυναμικό στην Ευρώπη κι ένα απ' τα καλύτερα αιολικά δυναμικά στον πλανήτη είναι η Σκωτία. Θα θυμάστε ίσως πως η τοπική της κυβέρνηση έκανε το Σεπτέμβριο 2014 δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία απ' το Ενωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Β. Ιρλανδίας, (το οποίο και έχασε με 55,3%-44,7%). Δυο μέρες πριν το δημοψήφισμα σας είχαμε πει πως η ανεξαρτησία των Σκωτσέζων θα "κολλήσει" όχι μόνο στη στερλίνα, αλλά και στα ...αιολικά! Και γράφαμε χαρακτηριστικά: "Στις 28/8 γράφαμε για τα ατελείωτα χιλιόμετρα δικτύων υψηλής τάσης που κατασκευάζονται στη Σκωτία για να μεταφέρουν το αιολικό ρεύμα στην Αγγλία και επισημάναμε χαρακτηριστικά: "η Σκωτία έβαλε πολλά αιολικά, καθώς η τοπική κυβέρνηση θέλει το 2020 να έχει ηλεκτρισμό από 100% ΑΠΕ. Μια που η Σκωτία θέλει ανεξαρτησία απ' τη Βρετανία, θα είχε πολύ ενδιαφέρον, αν γίνει κάτι τέτοιο, να δούμε τη Βρετανία να κόβει τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις με τη Σκωτία και να δούμε μετά τι θα τα κάνει τα αιολικά της η Σκωτσέζικη κυβέρνηση. Έχουν άραγε καταλάβει πόσο εξαρτημένοι είναι πλέον ενεργειακά απ' τη Βρετανία;"

Στη Σκωτία λοιπόν ήρθε ο καιρός να κλείσει σε διάστημα τριετίας το παλιό και πολύ μεγάλο ανθρακικό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής Longannet, ισχύος 2400MW, το μεγαλύτερο της Σκωτίας, το οποίο όταν κατασκευάστηκε το 1970 ήταν το μεγαλύτερο ανθρακικό στην Ευρώπη. Το εργοστάσιο επρόκειτο ν' αποσυρθεί το 2020, αλλά η ιδιοκτήτρια Scottish Power είπε πως οι "πράσινοι" φόροι και οι υψηλές χρεώσεις δικτύου το μετατρέπουν σε μη οικονομικό ήδη από το 2017. Και το 2023 προγραμματίζουν να κλείσουν και τα πυρηνικά εργοστάσια Torness (1190MW, κατασκευής 1988) και Hunterston (965MW, κατασκευής 1976), που παράγουν περίπου το 1/3 του ηλεκτρισμού. Τον περασμένο Νοέμβριο στο Hunterston εμφανίστηκαν ρωγμές στην επένδυση και σοβαρές βλάβες στο σύστημα ψύξης. Και ακριβώς την ίδια χρονική στιγμή τέθηκε εκτός λειτουργίας ο ένας αντιδραστήρας στο Torness, οπότε το τοπικό WWF έσπευσε να χαρακτηρίσει την πυρηνική ενέργεια ως αναξιόπιστη και την αιολική ως πλέον αξιόπιστη, καθώς "τον Οκτώβριο τα αιολικά παρήγαγαν το 126% του ηλεκτρισμού που χρειάζεται η Σκωτία".


Αιολικός θρίαμβος λοιπόν, αφού "καλύπτει το 126% των αναγκών"! Ή μήπως αιολική πανωλεθρία, αφού αποδεικνύεται στην πράξη περίτρανα πως "ο βασιλιάς είναι γυμνός" και δεν έχει ούτε και "φύλλο συκής"; Πώς θα αντικατασταθεί η σταθερή και αξιόπιστη παραγωγή από κάρβουνο και πυρηνικά με την τυχαία και απρογραμμάτιστη ηλεκτροπαραγωγή των αιολικών; Γίνεται; Ε, ΔΕΝ γίνεται, κι ας πάει το WWF να ηλεκτροδοτήσει τη Σκωτία! Οπότε η τοπική κυβέρνηση, αυτή που προωθούσε την ανεξαρτησία απ' τους Άγγλους, βρήκε τη μεγαλοφυή λύση: θα εισάγει ρεύμα απ' την Αγγλία!

Όσο καιρό λειτουργούν τα θερμικά εργοστάσια (ανθρακικό και πυρηνικά) η Σκωτία δεν έχει πρόβλημα ηλεκτροδότησης και με τα ατελείωτα χιλιόμετρα δικτύων υψηλής τάσης απορρίπτει το τυχαίο αιολικό ρεύμα στο συνολικό δίκτυο της Μ. Βρετανίας. Μόλις κλείσουν τα θερμικά εργοστάσια και δημιουργήσουν ατελείωτο χώρο στο ηλεκτρικό σύστημα για το τυχαίο αιολικό ρεύμα, ξαφνικά ανακαλύπτουν πως το αιολικό ρεύμα δεν τους κάνει και πρέπει να εισάγουν, καθώς δεν υπάρχει πια χρόνος να κατασκευάσουν νέα θερμικά εργοστάσια. Ευτυχώς που έκαναν τα ατελείωτα χιλιόμετρα δικτύων και θα υπάρχουν δίοδοι διέλευσης του ρεύματος, καθόσον το ρεύμα μεταφέρεται μόνο με καλώδια, όχι με αεροπλάνα και βαπόρια!

Ο Σκώτος Υπουργός Ενέργειας όχι μόνο παραδέχθηκε πως η Σκωτία χρειάζεται ένα θερμικό εργοστάσιο για να καλύψει τη ζήτηση φορτίου, αλλά, επιπλέον, είπε το αμίμητο:"I think it is a bit rich of the UK Government to say it has nothing to do with them, because surely as the Government they have ultimate responsibility for delivering security of supply" - Νομίζω πως δεν δικαιούται η κυβέρνηση του Ενωμένου Βασίλειου να λέει πως δεν έχει καμιά δουλειά με τα εργοστάσιά μας, καθόσον αυτοί είναι η κυβέρνηση κι έχουν την τελική ευθύνη για τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού"!!! Ωραίος τύπος! Το Σεπτέμβριο ήθελε ανεξαρτησία και το Φεβρουάριο "πετάει το μπαλάκι" και την ευθύνη της ηλεκτροπαραγωγής στην κεντρική κυβέρνηση! Ο νέος ορισμός του ανεύθυνου πολιτικού!

Το μάθημα απ' τη Σκωτία είναι ξεκάθαρο: τα αιολικά δεν διασφαλίζουν την ηλεκτροδότηση ποτέ και πουθενά, την ηλεκτροδότηση τη διασφαλίζουν τα συμβατικά εργοστάσια. Αλλά επειδή τα συμβατικά εργοστάσια χρειάζονται πολλά χρόνια για να αδειοδοτηθούν και να κατασκευαστούν, ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός είναι αναντικατάστατος. Στην Ελλάδα, που χάρη σε ΓΑΠ-Μπιρμπίλη-Μανιάτη-Σαμαρά-Βενιζέλο κινδυνεύουμε τα βράδια του 2020 να μην έχουμε ρεύμα, έχει πάρει κανείς είδηση τι γίνεται στη Σκωτία; Θα ξεκινήσει επιτέλους η κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5



ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Ν. Βαλαβάνη: «Δεν πρέπει να νιώθουν βλάκες όσοι πλήρωσαν τα χρέη τους στην εφορία»


petrelaiopigi

«Δεν πρέπει να νιώθουν βλάκες όσοι πλήρωσαν τα χρέη τους στην εφορία» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και απευθυνόμενη στους συνεπείς φορολογούμενους. 

Οι εξαγγελίες των σχεδιασμών της κυβέρνησης για τη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έτυχαν θετικής αποδοχής από μεγάλη μερίδα οφειλετών, οι οποίοι για πρώτη φορά έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν παλαιούς ανοιχτούς λογαριασμούς στην εφορία, πληρώνοντας τα μισά. Προκάλεσαν, όμως, και «κύμα» αντιδράσεων από τους συνεπείς φορολογουμένους, οι οποίοι αισθάνθηκαν αδικημένοι. 

Η κυρία Βαλαβάνη με συνέντευξή της ξεκαθάρισε: «Θα είχαν δίκιο να θεωρούν τους ευατούς τους αδικημένους αν έιχαμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όμως έχουμε ένα κατάφορα άδικο φορολογικό σύστημα. Σκεφτείτε την πλευρά του κόσμου που δεν είχαν πραγματικά να πληρώσουν». 

Όσο για το ενδεχόμενο παροχής μπόνους στους συνεπείς φορολογούμενους, η κυρία Βαλαβάνη είπε πως θα αναφέρεται στη φορολογική δήλωση της χρήσης 2015. «Η διευκόλυνση θα πιάνει τα τελευταία χρόνια. Όποιος πλήρωσε κανονικά το 2012,2013 και το 2014 θα έχει ένα μπόνους. Μπορεί να γίνει και μόνιμου χαρακτήρα. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της οικονομίας».

Ποιοι μπαίνουν στη ρύθμιση οφειλών 

Όπως εξήγησε η αναπληρώτρια υπ. Οικονομικών όσοι χρώσταγαν έως 31-12-2014 και βεβαιωθούν μέχρι την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής θα έχουν διπλή δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση. Αν αποπληρώσουν όλο το οφειλόμενο ποσό διαγράφονται οι προσαυξήσεις ή θα μπουν στη γνωστή ρύθμιση των 100 δόσεων. Αν φέρεις ολική εξόφληση πληρώνεις το μισό».



ΠΗΓΗ: defencenet.gr

«Πόθεν έσχες» με τεκμήρια για ακίνητα, μετοχές, δάνεια, κάρτες - Τι προβλέπει η εγκύκλιος του ΥΠΟΙΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για «Πόθεν έσχες» με τεκμήρια για ακίνητα, μετοχές, δάνεια, κάρτες - Τι προβλέπει η εγκύκλιος του ΥΠΟΙΚ
Αντιμέτωποι με ένα ακόμη πιο αυστηρό σύστημα τεκμηρίων θα βρεθούν φέτος οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2014.

Με βάση το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, ο οποίος ισχύει πλήρως από το τρέχον έτος, όλα τα χρήματα που ξόδεψαν μέσα στο 2014 τα φυσικά πρόσωπα για την ανέγερση οικοδομών, για αγορές ακινήτων, μετοχών εισηγμένων ή μη στο Χρηματιστήριο, ομολόγων και εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, για σύσταση επιχειρήσεων και για συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιριών θεωρούνται πλέον «τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων» και λαμβάνονται υπόψη από την εφορία για τον τεκμαρτό προσδιορισμό του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος. Οι απαλλαγές που ίσχυαν για τις δαπάνες αυτές μέχρι και πέρυσι καταργήθηκαν, αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Επιπλέον, εξακολουθούν να θεωρούνται «τεκμήρια» προσδιορισμού εισοδήματος και οι δαπάνες των φυσικών προσώπων για αγορές ή χρηματοδοτική μίσθωση Ι.Χ. αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων, για αγορές κινητών αντικειμένων αξίας άνω των 10.000 ευρώ, για αποπληρωμή στεγαστικών, καταναλωτικών, προσωπικών δανείων και πιστωτικών καρτών, για δωρεές και χορηγίες και για χορήγηση δανείων προς άλλα φυσικά πρόσωπα ή προς επιχειρήσεις.

Ουσιαστικά, όλες ανεξαιρέτως οι δαπάνες των φυσικών προσώπων για την απόκτηση κινητών ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων, για δωρεές και δάνεια λαμβάνονται πλέον υπόψη από την εφορία με σκοπό τον τεκμαρτό προσδιορισμό των φορολογητέων εισοδημάτων του έτους 2014. Κατά τη διαδικασία υπολογισμού του φόρου επί των εισοδημάτων του 2014, η οποία θα λάβει χώρα αμέσως μόλις υποβληθούν ηλεκτρονικά οι φορολογικές δηλώσεις, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα συναθροίζουν όλα τα ποσά των δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων και των δαπανών για δωρεές και δάνεια με τα ποσά των τεκμηρίων διαβίωσης (για τη χρήση κατοικιών, Ι.Χ. αυτοκινήτων, δεξαμενών κολύμβησης, σκαφών αναψυχής, αεροσκαφών κ.λπ.) και τα συνολικά ποσά τεκμηρίων που θα προκύπτουν θα προσδιορίζουν τα ελάχιστα όρια φορολογητέων εισοδημάτων πάνω από τα οποία θα πρέπει να έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι.

Σε περίπτωση που τα δηλούμενα εισοδήματα είναι χαμηλότερα των τεκμαρτών, ο φόρος εισοδήματος θα υπολογίζεται επί των τεκμαρτών εισοδημάτων, εκτός εάν οι φορολογούμενοι έχουν καταφέρει να δικαιολογήσουν τις πρόσθετες διαφορές στην εφορία, επικαλούμενοι την ύπαρξη εισοδημάτων ή εσόδων νομίμως αποκτηθέντων τα προηγούμενα έτη.

Στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων αυτών αυστηρών νομοθετικών ρυθμίσεων, η φετινή φορολογική δήλωση θα μετατραπεί σε δήλωση «πόθεν έσχες» ή δήλωση περιουσιακής κατάστασης, για μεγάλο αριθμό φορολογουμένων, οι οποίοι θα κληθούν:

-Να δηλώσουν αναλυτικά τα χρηματικά ποσά που δαπάνησαν εντός του 2014 για την απόκτηση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, για δωρεές και δάνεια προς συγγενείς, φίλους και επιχειρήσεις, για αγορές μετοχών, εντόκων γραμματίων, ομολόγων και άλλων επενδυτικών προϊόντων, για τη σύσταση ή την αγορά επιχειρήσεων και για την εξόφληση δανείων.

-Να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρηματικών ποσών που διέθεσαν για όλες αυτές τις δαπάνες τους, να αποδείξουν με συγκεκριμένα στοιχεία όλα αυτά τα ποσά ήταν έσοδα ή εισοδήματα που αποκτήθηκαν από νόμιμες δραστηριότητες.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης έχει τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να συμπεριλάβει πολλούς νέους κωδικούς στους οποίους οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν αναλυτικά τα ποσά που δαπάνησαν για όλους τους προαναφερθέντες σκοπούς, αλλά και τις πηγές εισοδημάτων και εσόδων από τις οποίες προήλθαν τα συγκεκριμένα ποσά.



ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Eβδομαδιαίες απώλειες για το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Εβδομαδιαίες απώλειες για το πετρέλαιο
Οι τιμές του αργού υπέστησαν τις πρώτες εβδομαδιαίες απώλειες σε διάστημα ενός μήνα, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα συνέχισαν να αυξάνονται.

Ειδικότερα το πετρέλαιο παραδόσεων Μαρτίου που διαπραγματεύεται στη Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έχασε 82 σεντς, ή 1,6% για να διαμορφωθεί στα 50,34 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερη τιμή κλεισίματος από τις 11 Φεβρουαρίου. Για την εβδομάδα το συμβόλαιο κατέγραψε υποχώρηση 4,6%, την πρώτη του απώλεια από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Ιανουαρίου. Το νέο συμβόλαιο μηνιαίου ορίζοντα, παραδόσεως Απριλίου, υποχώρησε 1,02 δολάρια ή 2% για να διαμορφωθεί στα 50,84 δολάρια το βαρέλι.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, το brent παραδόσεως Απριλίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σχεδόν αμετάβλητο στα 60,22 δολάρια το βαρέλι, ενώ για την εβδομάδα ήταν 2% χαμηλότερα.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr