Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

ΚΙΝΑΛ για διορισμό Παπαθανασίου: Ο κ. Μητσοτάκης στηρίζει την πολιτική της καταστροφής της χώρας

Από το dailypost.gr
Aνακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγές με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό για “εμμονή στη στήριξη της πολιτικής που οδήγησε την χώρα στο χείλος της καταστροφής και τα μνημόνια”, ενώ η ανακοίνωση συνεχίζει πως ”οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού περί των άριστων, πηγαίνουν στο καλάθι των αχρήστων”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής:

Η αξία της ΕΑΥ — εκτίμηση του κόστους των επαγγελματικών τραυματισμών και ασθενειών

Από το osha.europa.eu
Σε μια νέα έκθεση, ο EU-OSHA παρουσιάζει αναλυτικά τα αποτελέσματα του δεύτερου μέρους του έργου του σχετικά με το κόστος και τα οφέλη της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας. Στην έκθεση περιγράφονται δύο προσεγγίσεις για την εκτίμηση της οικονομικής επιβάρυνσης που προκαλούν οι ασθένειες, οι τραυματισμοί και οι θάνατοι που συνδέονται με την εργασία.

Εκτιμήσεις του κόστους παρέχονται..

Πατραϊκός Κόλπος: Η πρώτη γεώτρηση θα γίνει το 2020

Από το dete.gr
Το 2020 θα γίνει από τα Ελληνικά Πετρέλαια η πρώτη γεώτρηση στον Πατραϊκό Κόλπο για την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

Όπως έχει γνωστό το πρώτο τρίμηνο του 2020 θα ξεκινήσει η πρώτη ερευνητική γεώτρηση στον Πατραϊκό από την κοινοπραξία των ΕΛΠΕ με την ιταλική Edison, καθώς ήδη βρίσκεται στο τελικό στάδιο η προετοιμασία της.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει..

Αυξάνεται η τουρκική επιθετικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ - Το πρόσφατο παράδειγμα προκλητικότητας

Από το worldenergynews.gr
Σε γραφική αλλά και επικίνδυνη έχει εξελιχθεί η τουρκική επιθετικότητα στην περιοχή με άξονα την παρεμπόδιση του ενεργειακού προγράμματος της Κύπρου. Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο παράδειγμα που την εκθέτει, αφού προσπάθησε να παρεμποδίσει τη δραστηριότητα μεγάλης διεθνούς εταιρείας που εξειδικεύεται στη λειτουργία, επιδιόρθωση και συντήρηση διεθνών υποθαλάσσιων καλωδίων ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Πρόκειται για τον οργανισμό..

Πρόεδρος των ΕΛΠΕ αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου

Από το pronews.gr
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ).

Την ίδια ώρα, διευθύνων σύμβουλος (από αναπληρωτής διευθύνων) τοποθετείται ο Ανδρέας Σιάμισιης, σύμφωνα με επιστολή των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν..

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Υπό διερεύνηση τα αίτια εξάρσεων στα επίπεδα του βενζολίου στην περιοχή των Λιπασμάτων

Από το energypress.gr
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων από τον Σταθμό Μέτρησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στις εγκαταστάσεις του Πολυχώρου Λιπασμάτων ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. 

Πρόκειται για μια είδηση εξαιρετικά επίκαιρη, μιας και έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων της περιοχής..

CIA: Ορυκτά καύσιμα και αλουμίνιο στην πρώτη γραμμή των εξαγωγών για την Ελλάδα

Από το energypress.gr
Τα ορυκτά καύσιμα (συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου) και το αλουμίνιο είναι οι δυο κατηγορίες εξαγόμενων προϊόντων με την υψηλότερη αξία στις ελληνικές παγκόσμιες αποστολές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του World Factbook της CIA.

Οι συνολικές εξαγωγές..

ΕΛΠΕ: Ποιο είναι το ηγετικό δίδυμο που θα οδηγήσει στη νέα ιδιωτικοποίηση

Από το mononews.gr
Με κύρια προτεραιότητα τη νέα ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινωθούν τα  νέα ονόματα που θα κρατήσουν το τιμόνι των ΕΛΠΕ και θα οδηγήσουν την εταιρεία στην νέα προσπάθεια ιδιωτικοποίησης.

Πλέον, η πλευρά Λάτση θα εκπροσωπείται..