Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Στα 535 εκατ. ευρώ έμεινε η προσφορά για το 66% του ΔΕΣΦΑ - Το ΤΑΙΠΕΔ κήρυξε Προτιμητέο Επενδυτή την κοινοπραξία της Snam

Από το energypress.gr
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποδέχθηκε σήμερα ομόφωνα τη βελτιωμένη οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας των εταιρειών «Snam S.p.A.», «Enagás Internacional S.L.U.» και «Fluxys S.A.» ύψους 535 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, ήτοι 31% για το ΤΑΙΠΕΔ και 35% για τα ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ επίσης αποδέχθηκε την ανωτέρω προσφορά, ενώ ..

Exxon για κυπ. ΑΟΖ:Οι προκλήσεις δεν είναι πολιτικές αλλά...

Από το sigmalive.com
Τα όποια σχέδια αξιοποίησης των κοιτασμάτων που θα βρεθούν στην Κυπριακή ΑΟΖ, θα εξαρτηθούν από τις ποσότητες και τη βιωσιμότητά τους, δήλωσε στο Sigmalive ο Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Εxxon Mobil, Κhurram Gaba, στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου στη Σόφια της Βουλγαρίας, με τίτλο «FuelsEurope / Bulgarian Petroleum and Gas Association»

Ερωτηθείς, συγκεκριμένα, ποιο είναι το όραμα της εταιρείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, απάντησε " Όπως γνωρίζετε, πραγματοποιούμε..

Θέλουμε ένα αναβαθμισμένο ΙΓΜE μπροστάρη στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας

Την Ημερίδα που διοργάνωσε το Συνδικάτο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών για το μέλλον και την προοπτική του Ινστιτούτου παρακολούθησε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, ως αρμόδιος τομεάρχης για την ενέργεια και το περιβάλλον  της ΔΗ.ΣΥ.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αρβανιτίδης αναγνωρίζοντας τα λάθη του παρελθόντος αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης του συμβουλευτικού ρόλου του ΙΓΜΕ. Ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. επισήμανε την μεγάλη διαχρονική προσφορά του ΙΓΜΕ στην..

Ανακοίνωση ΕΝΙΑΙΑΣ – ΕΝΩΤΙΚΗΣ Σ.Κ.

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, οι

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για τα όργανα του ΠΣΕΕΠ με πρωτοφανή συμμετοχή των εργαζομένων, κάτι που από μόνο του αποτελεί μια μεγάλη νίκη για το Σωματείο μας.

Μία νίκη απαραίτητη και για το Σωματείο και για τους εργαζόμενους στις δύσκολες μέρες που
έρχονται, με το μέτωπο της τελικής ιδιωτικοποίησης ανοιχτό και σε πλήρη εξέλιξη. Σαν ΕΝΙΑΙΑ-
ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ., θα θέλαμε ..

Pouyanne (Total): Θετικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα της εταιρείας οι υψηλές τιμές του πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total εκτιμά ότι θα παρουσιάσει καλά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου την επόμενη εβδομάδα, χάρη στην επίδραση των υψηλών τιμών πετρελαίου, δήλωσε σήμερα (19/4) ο επικεφαλής της εταιρείας Patrick Pouyanne.

Ερωτηθείς στο περιθώριο μιας συνάντησης κορυφής πετρελαίου στο Παρίσι αν η Total ανακοίνωσε πιο δυνατά..

Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό....


Οι ενεργειακοί κολοσσοί απαιτούν συμμετοχή κυβερνήσεων και καταναλωτών για την καταπολέμηση της μόλυνσης της ατμόσφαιρας

Από το energypress.gr
Εάν οι ανάγκες της ανθρωπότητας για δροσιά και ψυκτικά μηχανήματα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αντιμετωπιστεί με καύσιμο το σημερινό συνδυασμό υδρογονανθράκων και ανανεώσιμης ενέργειας, τότε οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακος θα αυξηθούν κατά 2.5 gigatones μέχρι το 2050 και θα χρειαστεί να τεθούν ..

Στρατηγική συνεργασία BP – Petrobras

Από το naftikachronika.gr
Δύο πετρελαϊκοί κολοσσοί, η BP και η Petrobras, υπέγραψαν πρόσφατα MoU με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων.

Όπως ανακοίνωσε με δελτίο τύπου η BP, μέσω αυτής της συμφωνίας οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν, μεταξύ άλλων, στην έρευνα και εκμετάλλευση..

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΚΕΕΠ



Σε αυτό το μικρό νησί βρέθηκε «θησαυρός» που μπορεί να αλλάξει την παγκόσμια οικονομία

Από το lifo.gr
Στο μικρό, φαινομενικά αδιάφορο νησί Minamitori στον Ειρηνικό Ωκεανό μόλις έγινε μια τεράστια ανακάλυψη που θα μπορούσε να αλλάξει καθοριστικά το μέλλον της Ιαπωνίας και να επηρεάσει διεθνώς τις οικονομίες του πλανήτη.   

Πόσο τεράστια είναι; Ένας οικονομολόγος λέει πως μπορεί να αλλάξει..

Motor Oil: Στα top picks της UBS από τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια

Από το euro2day.gr
Την εποχιακή αδυναμία για τον κλάδο διύλισης στην Ευρώπη καταγράφει η UBS σε έκθεσή της μετά και την πτώση των περιθωρίων διύλισης το πρώτο τρίμηνο. 

Ο οίκος προβλέπει ανάκαμψη των περιθωρίων το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ δεν προχωρά σε αλλαγές ..

Οι πίσω γραμμές του διαγωνισμού για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ

Από το capital.gr
Το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί ποσοστό ακόμη και μεγαλύτερο του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων επιτρέπει ο διαγωνισμός που θα διενεργήσει το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου του εισηγμένου ομίλου.

Όπως προκύπτει και από το κείμενο της πρόσκλησης για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της "Ελληνικά Πετρέλαια”, η συναλλαγή αφορά..