Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ο αμερικανικός Στρατός θέλει να προμηθευτεί ιπτάμενες μοτοσυκλέτες όπως αυτές του Star Wars!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο αμερικανικός Στρατός θέλει να προμηθευτεί ιπτάμενες μοτοσυκλέτες όπως αυτές του Star Wars!
Η εικόνα των προσωπικών «αυτοκινήτων»/ «μοτοσικλετών» χόβερκραφτ, που ίπτανται πάνω από το έδαφος, είναι από τις πιο παλιές της επιστημονικής φαντασίας, με πιο χαρακτηριστικές αυτές του Λουκ Σκάιγουοκερ και των μοτοσικλετών- speeders των αυτοκρατορικών στρατιωτών στο «Return of the Jedi».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν ...

"Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου" με αξιοπιστία αιολικών πόσο είπαμε; Πόοοοοοσο; Άκουσες Αλέκο;;;


Η προηγούμενη Δευτέρα, 15/6, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου, μόνο που ξέχασαν να το πουν στον άνεμο, ο οποίος απουσίαζε χαρακτηριστικά απ' το σχετικό πανηγυράκι στη χώρα μας. Με 35οC στο Σύνταγμα εκείνη τη μέρα, μάλλον θα σκέφτηκε "άσε καλύτερα".

Σύμφωνα με το τελευταίο δημοσιευμένο Μηνιαίο Δελτίο Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ του ΛΑΓΗΕ, που κατά σύμπτωση δημοσιεύτηκε στις 15/6, τον Απρίλιο 2015 έχουμε 1718MW αιολικά εγκατεστημένα στο διασυνδεμένο σύστημα, 316MW στα μη διασυνδεμένα νησιά και συνολικά 2034MW. Όπως όμως έχουμε δει, στις ΑΠΕ και ειδικά στα αιολικά δεν έχει καμιά σημασία πόσα είναι τα εγκατεστημένα MW, σημασία έχει ποια είναι η πραγματικά διαθέσιμη ισχύς, με βάση την εκάστοτε ταχύτητα του ανέμου. Χρειαζόμαστε ανέμους πάνω από 13Km/h για να ξεκινήσει η περιστροφή των ανεμογεννητριών και πάνω από 50Km/h, δηλαδή 7-9 Μποφόρ, για να έχουν την ονομαστική τους απόδοση. Στα 3-7 Μποφόρ οι ανεμογεννήτριες περιστρέφονται, αλλά με μικρότερη απόδοση.

Πάμε τώρα στα καθημερινά στοιχεία λειτουργίας του ΑΔΜΗΕ, να δούμε αυτά...

Η ΜΠΛΟΦΑ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Στο τραπέζι αύξηση ασφαλιστικών εισφορών - Τι θα αλλάξει στους μισθούς μας

Στο τραπέζι αύξηση ασφαλιστικών εισφορών - Τι θα αλλάξει στους μισθούς μας
Άλλο ένα σενάριο της τελευταίας στιγμής έρχεται να προστεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενώ η αγωνία για την επίτευξη συμφωνίας κορυφώνεται.
Πληροφορίες τις οποίες επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο γ.γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιάς, φέρουν να συζητείται η κατάργηση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών που έγινε τον Ιούλιο του 2014 και η επαναφορά στα προηγούμενα επίπεδα. Με τι ισοδυναμεί αυτό το μέτρο;

Διεθνείς επιστήμονες της ελληνικής Διασποράς συναντώνται στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Αποτέλεσμα εικόνας για Διεθνείς επιστήμονες της ελληνικής Διασποράς συναντώνται στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Την ώρα που τα πιο ικανά μυαλά της Ελλάδας μεταναστεύουν στο εξωτερικό εν καιρώ κρίσης, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» επαναπατρίζει τους πιο διακεκριμένους Ελληνες (αλλά και ξένους) επιστήμονες της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, στο πλαίσιο του διεθνούς πολυ- συνεδρίου Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation (Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία).

Το συνέδριο, που αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο για την επιστημονική κοινότητα, θα διαρκέσει πέντε ημέρες και συγκεκριμένα θα...

Στο τραπέζι και όνομα εκτός Ευρώπης ως πιθανός εταίρος των ΕΛΠΕ στο διαγωνισμό για τους υδρογονάνθρακες


Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα ως προς τον ξένο παίκτη με τον οποίο θα συνεταιριστούν τα ΕΛΠΕ προκειμένου να κατέβουν στο μεγάλο γύρο παραχωρήσεων του Ιουλίου για τα 20 οικόπεδα σε Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης.

Ενώ οι περισσότερες πιθανότητες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι θα είναι δυτική εταιρεία και δη ευρωπαϊκή, στο τραπέζι έχει πέσει σύμφωνα με πληροφορίες και η ιδέα συνεργασίας με παίκτη εκτός Ευρώπης.

Κύκλοι της εταιρείας δεν δίνουν περισσότερες λεπτομέρεις αφήνουν ωστόσο ανοικτό το..

Ενδοκυβερνητική Διαμάχη για τον ΤΑΡ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑΡ
Μια απόφαση του υπουργείου Οικονομικών την οποία υπογράφει ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης και αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑP ίσως γίνει η αιτία για να ξεσπάσει ενδοκυβερνητική κόντρα ανάμεσα στον Γιώργο Σταθάκη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Με έγγραφο που υπογράφει -και που παρουσιάζει ...

Τα κράτη γίνονται οι traders του πετρελαίου τους

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα κράτη γίνονται οι traders του πετρελαίου τους
Τον Μάρτιο, η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν, Socar Trading, αποφάσισε να μαζέψει τα "απομεινάρια" της Phibro, μιας εταιρείας με μακρά ιστορία στο trading εμπορευμάτων. Εξαγοράζοντας την αμερικανική εταιρεία που κυριάρχησε στις αγορές εμπορευμάτων για το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα, το Αζερμπαϊτζάν έβαλε τη σφραγίδα του σε μια νέα, αυξανόμενη παγκόσμια τάση που θέλει τα κράτη να δημιουργούν γιγάντιες εταιρείες οι οποίες θα αγοράζουν και θα πωλούν τους φυσικούς τους πόρους.

Στην ίδια παρέα με το Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται επίσης η Σαουδική Αραβία, η Κίνα, το Ομάν, η Ταϊλάνδη και η Ρωσία, οι οποίες δημιουργούν από ...