Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

OPEC: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την παραγωγή εκτός Οργανισμού

Από το capital.gr
Σε αναβάθμιση των προβλέψεών του για την προσφορά πετρελαίου από κράτη-μη μέλη του Οργανισμού το 2018 προχώρησε ο OPEC, καθώς οι υψηλότερες τιμές ενθαρρύνουν τις αμερικανικές εταιρείες διύλισης σχιστόλιθου να αντλήσουν περισσότερο.

Στο μηνιαίο του report ο OPEC δήλωσε ότι οι παραγωγοί εκτός Οργανισμού θα αυξήσουν την προσφορά φέτος..

No comment




Δ. Ασπροπύργου: Αξιώνει Τμήμα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής

Από το aftodioikisi.gr
Με μια κίνηση που αποδεικνύει το μακρόπνοο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής του Ασπρόπυργου, απαντά ο Νικόλαος Μελετίου, στην ευχάριστη πρόκληση που συνιστά, για Το Θριάσιο και την ευρύτερη περιοχή, η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Αξιοποιώντας στο έπακρο, μια κίνηση με προοπτική, όπως ήταν η αδελφοποίηση του Δήμου Ασπροπύργου με το Δήμο της πόλης Πλοϊέστι της Ρουμανίας, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, προσέρχεται στη διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Πανεπιστήμιο (18/1/2018), με ένα «πολύ ισχυρό – βαρύ χαρτί».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του, που αποδίδει καρπούς, σε όλα τα επίπεδα, ο Δήμος Ασπροπύργου εξασφάλισε..

ΕΙΑ: Υποχώρησαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – Αυξήθηκαν της βενζίνης

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν και τα αποθέματα αποστάγματος μειώθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Energy Information Administration την Πέμπτη 18/1/2017.

Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 6,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 12 Ιανουαρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση 3,5 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα αργού στο..

Θάλασσα από πετρέλαιο και υδρογονάνθρακες έχει ο δορυφόρος του Κρόνου, Τιτάνας (Photo)

Από το topontiki.gr
Μπορεί ο δορυφόρος του Κρόνου Τιτάνας να απέχει σχεδόν ενάμισι δισεκατομμύριο χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας, όμως σε αυτόν όπως και στη Γη υπάρχει ένα «επίπεδο θάλασσας», δηλαδή η επιφάνεια των θαλασσών του βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο, όπως συμβαίνει με τους γήινους ωκεανούς.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας επιστημονικής μελέτης, που ανέλυσε στοιχεία του -αείμνηστου πλέον- σκάφους Cassini. Ο Τιτάνας είναι το μόνο σώμα στο ηλιακό σύστημά μας πλην της Γης, που επιβεβαιωμένα διαθέτει..

Στην αγορά πετρελαίου από τη Λιβύη προχώρησαν Shell και BP

Από το worldenergynews.gr
Η Royal Dutch Shell Plc και η BP Plc συμφώνησαν σε ετήσιες διαπραγματεύσεις για την αγορά αργού της Λιβύης, υπογραμμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η ανάκαμψη της παραγωγής της Βόρειας Αφρικής και η βελτίωση της ασφάλειας προσελκύουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου παγκοσμίως.
Η συμφωνία της Shell με την National Oil Corp της Λιβύης ήταν η πρώτη του είδους από το 2013 και η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ευρώπης θα φορτώσει ..

ΤΕΕ: Δεν είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί για πιθανές επιπτώσεις του αγωγού TAP

Από το worldenergynews.gr
«H Ομάδα Εργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) αξιολόγησε τα ζητήματα που είχαν αναδειχθεί από τους τοπικούς φορείς, (αναφορικά με πιθανές επιπτώσεις του αγωγού TAP στις Κρηνίδες και την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας) και αποφαίνεται ότι οι σχετικοί κίνδυνοι δεν είναι βάσιμοι για την εγκεκριμένη χάραξη».

Αυτό επισημαίνεται στο πόρισμα που συνέταξε εξαμελής Επιτροπή του Επιμελητηρίου, η οποία εξέτασε τις πιθανές επιπτώσεις από..

Πόσο ακριβώς μπορεί να κάνει "μια μπάλα παγωτό το μήνα" στη Γερμανία;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Έχουν δυστυχώς περάσει τα χρόνια που βασιλιάς του θεάτρου ήταν η επιθεώρηση, καθώς η απίθανη ενεργειακή μετάβαση της Γερμανίας, η περίφημη Energiewende, προσφέρεται για καταπληκτικά επιθεωρησιακά νούμερα και τρελά γέλια. Γέλια φυσικά για όσους είναι έξω απ' το χορό, όχι για όσους καλούνται καθημερινά να καταθέσουν τον οβολόν τους υπέρ των "αναξιοπαθούντων" ΑΠΕτζήδων.

"Die Energiewende sollte den Verbraucher „nicht mehr als....

Νέο τοπίο στα Επαγγελματικά Ταμεία Ασφάλισης

Από το euro2day.gr
Σημαντικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά τα Επαγγελματικά Ταμεία Ασφάλισης αναμένονται εντός του 2018, με σκοπό την ταχεία ανάπτυξη του θεσμού μέσα από κανόνες διαφάνειας και προστασίας των συμφερόντων των εργαζομένων.

Ειδικότερα, οι αλλαγές θα γίνουν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς αναμένεται να ψηφιστεί νέα σχετική Κοινοτική Οδηγία, η οποία θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά από τα κράτη μέλη.

«Το καλό της υπόθεσης είναι ότι..