Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Ξενόφος: Θα περιμένουμε ως τελευταία στιγμή καλύτερες προσφορές για τα ΕΛΠΕ

Από το newmoney.gr
Στην αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ και της Μαρίνας Αλίμου ρίχνει το βάρος του πλέον το ΤΑΙΠΕΔ μετά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας που αφορούσε το ΔΑΑ.

«Είναι δύο πρότζεκτς για τα οποία η διαδικασία των προσφορών πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του μήνα», δήλωσε στο..

Εγκρίθηκε από την ΡΑΕ η κατασκευή τερματικού σταθμού LNG της Μotor Oil στην Κόρινθο

Από το worldenergynews.gr
Στην χορήγηση άδειας ΑΣΦΑ στην «ΔΙΩΡΥΓΑ GAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ», εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη., προχώρησε η ΡΑΕ, με βάση την απόφαση που έλαβε.
Ειδικότερα, το σχέδιό της αφορά την κατασκευή και λειτουργία ανεξάρτητου συστήματος φυσικού αερίου, το οποίο περιλαμβάνει την υλοποίηση:

Η Shell αντιμέτωπη με δίωξη στην Ολλανδία για ντιλ στη Νιγηρία

Από το energypress.gr
Αντιμέτωπη με δίωξη είναι η Royal Dutch Shell στην Ολλανδία που σχετίζεται με υπόθεση διακανονισμού διαφορών, όσον αφορά πετρελαϊκό πεδίο στη Νιγηρία που αποκαλείται OPL 245, όπως δήλωσε η εταιρεία.

Ο κολοσσός στον τομέα του πετρελαίου έχει ενημερωθεί ότι η ολλανδική εισαγγελία ετοιμάζει δίωξη κατά της εταιρείας με ποινικές κατηγορίες που..

Τα ΕΛΠΕ "πρασινίζουν" με επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ - Εξαγορές αιολικών, φωτοβολταϊκά και βιομάζα - Υπό εξέταση η στρατηγική στο φυσικό αέριο - Αιχμές για το... μακρόσυρτο της αποκρατικοποίησης

Από το energypress.gr
Ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 200 έως 250 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία θέτει σε εφαρμογή ο όμιλος των ΕΛΠΕ όπως αποκάλυψε χθες ο γενικός διευθυντής στρατηγικής του ομίλου Γιώργος Αλεξόπουλος κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2018 στους αναλυτές. 

Σήμερα ο όμιλος έχει χαρτοφυλάκιο 400MW  σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, με εγκατεστημένα 26MW. Στόχος των ΕΛΠΕ είναι..

Σύνδρομο ψεύτικης ανωτερότητας: Όταν η άγνοια είναι μεταμφιεσμένη ως γνώση!!!

Από το newsitamea.gr
Η ανωτερότητα είναι μια ιδέα που υπάρχει ανεξάρτητα από το επίπεδο εκπαίδευσης, μισθού ή κοινωνικής καταξίωσης.

Από τον Σωκράτη μέχρι τον Δαρβίνο έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες για να προσδιοριστεί τι ξυπνά την ανώτερη συμπεριφορά στους ανθρώπους, η οποία σχεδόν πάντα προέρχεται από μια μεγάλη αίσθηση της εσωτερικής έλλειψης. Μια από τις πιο αποδεκτές θεωρίες είναι το φαινόμενο Dunning Kruger, που υποστηρίζει πως ορισμένοι άνθρωποι είναι..

Πρώτος απολογισμός από την έρευνα πετρελαίων

Από το epiruspost.gr
Σε νέα φάση εισέρχονται οι γεωφυσικές έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στα Ιωάννινα και την Θεσπρωτία, έπειτα από την ολοκλήρωση των δύο πρώτων γραμμών και τις αναγκαστικές διακοπές λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ήδη, σε αρκετές περιοχές έχουν ενεργοποιηθεί το ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς), προκειμένου να εντοπισθούν, εξουδετερωθούν και απομακρυνθούν..

Φινλανδία: Άνθρακας τέλος για την παραγωγή ενέργειας από το 2029

Από το worldenergynews.gr
Το φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη 27/2/2019 κυβερνητική πρόταση για απαγόρευση της χρήσης άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας από την 1η Μαΐου 2029, δήλωσε κοινοβουλευτικός αξιωματούχος την Πέμπτη 28/2/2019.

Ως αποτέλεσμα της απόφασης, τα εργοστάσια άνθρακα που ανήκουν στην Fortum και σε άλλες επιχειρήσεις ενέργειας θα πρέπει να σταματήσουν..

Α.Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Διεύρυνση των δραστηριοτήτων και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας οι προτεραιότητες του Ομίλου

Από το worldenergynews.gr
«Οι ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, παράλληλα με την ουσιαστική βελτίωση του ισολογισμού του Ομίλου το 2018, ενδυναμώνουν τη θέση μας σαν ένα από τους σημαντικότερους ενεργειακούς Ομίλους στην ευρύτερη περιοχή και μας επιτρέπουν να χαράξουμε απρόσκοπτα τη νέα Στρατηγική Ανάπτυξης της περιόδου 2019-2023, στην κατεύθυνση τόσο της ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας των βασικών μας δραστηριοτήτων, όσο και την επέκταση ..