Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΕΛΠΕ: Στον ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκαν πάλι τα ασημικά!

Από το liberal.gr
Πριν από μερικές μέρες μια ακόμη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μας έκανε να τρίβουμε τα μάτια μας και να… ψάχνουμε στο αρχείο μας, μπας και κάτι μας έχει ξεφύγει: Με αφορμή την τοποθέτηση νέας διοίκησης στα ΕΛΠΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούσε ότι… δεν θα γίνει ανεκτή καμιά απόπειρα πώλησης του Ομίλου! Αλλά αυτή έχει επίσημα συμφωνηθεί από τον Απρίλιο του 2018! Και έχει επιβληθεί με το τρίτο μνημόνιο!

Δηλαδή τα έχουν συμφωνήσει και τώρα προσπαθούν..

Οι πέντε πιο σημαντικές αγορές να παρακολουθεί κανείς για την αγορά πετρελαίου

Από το capital.gr/forbes
Οι πέντε πιο σημαντικές αγορές να παρακολουθεί κανείς για την αγορά πετρελαίου:

5. Ινδία -Αυτή τη στιγμή η Ινδία εισάγει μόλις μεταξύ 4,5 και 5 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου την ημέρα, αλλά προετοιμάζει το έδαφος για να γίνει η μεγαλύτερη "αρένα" για τους παραγωγούς.

Η Ινδία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος..

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

   
                                                                         Καταγγελία

Η Κομματική Οργάνωση πετρελαίων του ΚΚΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης με απώτερο στόχο την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης του στελέχους του ΚΚΕ στα ΕΛΠΕ Χριστίδη Σταύρου, γραμματέα του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Δυτικής Αττικής και μέλος της Διοίκησης του πρωτοβάθμιου σωματείου στα ΕΛΠΕ. Ο κομμουνιστής συνδικαλιστής καλείται..

Αμερικανικό fund ενδιαφέρεται για το 30% των ΕΛΠΕ - Ο Wilbur Ross (ΗΠΑ) στην Αθήνα αρχές Σεπτεμβρίου… με επίκεντρο την ενέργεια

Από το bankingnews.gr
Στην Αθήνα θα βρεθεί αρχές Σεπτεμβρίου ο αμερικανός υπουργός εμπορίου Wilbur Ross και θα έχει συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση αλλά και παράγοντες του κλάδου ενέργειας. 
Ορισμένοι αναφέρουν ότι η παρουσία του Ross στην Αθήνα συνδέεται και με το ενδιαφέρον αμερικανικού fund – δεν είναι το Carlyle – το οποίο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσει το 30% των ΕΛΠΕ. 
Να σημειωθεί ότι στα ΕΛΠΕ συμμετέχουν..

ΠΣΕΕΠ


ΑΦΙΣΑ ΠΣΕΕΠ


Το Αυγουστιάτικο μπλακ άουτ: αναλώσιμα πειραματόζωα υπεράκτιου αιολικού οι Βρετανοί πολίτες.


Από το greeklignite.blogspot.com
Το είδαμε στη Ρόδο και τη Χάλκη το Μάρτη 2016, τότε που βγήκε βόλτα η περίφημη αδέσποτη "άεργη ισχύς". και προκάλεσε μπλακ άουτ στο νησί, που έκτοτε συνεχίζει να ταλαιπωρείται από διακοπές ρεύματος. Το είδαμε ξανά στο γενικό μπλακ άουτ της Νότιας Αυστραλίας το Σεπτέμβρη 2016, τότε που "η μη αιτιολογημένη ενεργοποίηση των συστημάτων προστασίας των αιολικών είχε σαν συνέπεια να χαθούν.

Βρωμίζοντας την «Kαθαρή Eνέργεια»

Από το energia.gr
Αυτόν τον καιρό όλοι μιλούν για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ο αρκτικός κύκλος φλέγεται, η Γροιλανδία μουλιάζει, στη Χαλκιδική ενεργοποιούνται μίνι τυφώνες που βαφτίζονται «καταιγίδες-υπερκύτταρο» και, γενικώς, γίνεται επιτακτική η ανάγκη να εφαρμοστεί το Πρωτόκολλο των Παρισίων, που θέτει τον φιλόδοξο στόχο να περιοριστεί η αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό  Κελσίου. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, πρέπει..

Η πετρελαϊκή βιομηχανία σε σταυροδρόμι - Η βαριά σκιά της κλιματικής αλλαγής

Από το slpress.gr
Στα τέλη Μαΐου 2017, ο ΟPΕC (οργανισμός πετρελαιοπαραγωγών χωρών) και άλλοι ανεξάρτητοι παραγωγοί πετρελαίου είχαν συμφωνήσει να επεκτείνουν τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι τον Μάρτιο του 2018. Τότε, οι περισσότεροι αναλυτές ανέμεναν ότι η αγορά θα ανταμείψει την ανακοίνωση με κάποιο ράλι τιμών. Αυτή η πρόβλεψη ενισχύθηκε από μια μικρή ανάκαμψη των τιμών, η οποία οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό σε δηλώσεις που είχαν γίνει στη συνάντηση του ΟPΕC και στον απόηχό τους.

Παραδόξως, η επίσημη ανακοίνωση περικοπών ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Σωµατείο µας ενώνει τις δυνάµεις του µε τα Εργατικά Κέντρα, τις Οµοσπονδίες και
τους εργαζόµενους όλης της χώρας, συµµετέχοντας στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που
διοργανώνει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 7 Σεπτεµβρίου, στο
Άγαλµα του Βενιζέλου στις 18:00 καθώς και στην πορεία διαµαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Επιβάλλεται να είµαστε όλοι εκεί γιατί..

Glencore και BP πλήρωσαν "το μάρμαρο" για το ρωσικό μολυσμένο πετρέλαιο

Από το worldenergynews.gr 
Η BP και η Glencore «αγωνίζονται» να πουλήσουν περίπου 600.000 τόνους μολυσμένου ρωσικού πετρελαίου περισσότερο από τρεις μήνες μετά την ανακάλυψη του θέματος που προέκυψε με τον αγωγό Druzhba.

Η πετρελαϊκή βιομηχανία της Ρωσίας βρέθηκε αντιμέτωπη με μια  σημαντική κρίση τον Απρίλιο, αφού περίπου 5 εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου για εξαγωγή διαπιστώθηκε ότι έχουν μολυνθεί με οργανικό χλωριούχο, ένα χημικό που χρησιμοποιείται για..

ΓΣΕΕ

 

Διαγωνισμός της SOCAR Energoresource για την πώληση ντίζελ από το διυλιστήριο Antipinsky

Από το worldenergynews.gr
Η SOCAR Energoresource LLC προκηρύσσει διαγωνισμό έως και 165.000 τόνων ντίζελ εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο που προέρχεται από το διυλιστήριο Antipinsky για φόρτωση μέσω του λιμανιού του Primorsk στη Βαλτική τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Reuters.

Ο διαγωνισμός κλείνει..

Rosneft: Σε ευρώ πλέον η πώληση πετρελαϊκών προϊόντων μέσω διαγωνισμών

Από το worldenergynews.gr
Η Rosneft, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς και εξαγωγείς πετρελαίου παγκοσμίως, έχει ενημερώσει τους πελάτες ότι οι μελλοντικές συμβάσεις για πετρελαϊκά προϊόντα θα είναι σε ευρώ και όχι σε δολάρια, όπως φέτος.

Σύμφωνα με το Reuters η κίνηση είναι πιθανόν..