Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Να περάσει ο Πρίνος στο Δημόσιο;

Από το energypress.gr
Βλέπω με ενδιαφέρον ότι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και ευρύτερα οι τοπικοί φορείς στην Καβάλα έχουν πλήρη συνείδηση του πραγματικού αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Πρίνου και του κινδύνου να βάλει λουκέτο η μοναδική στη χώρα μας παραγωγική πετρελαϊκή δραστηριότητα. Προσπαθούν ως εκ τούτου να δούν από πού θα μπορούσε να υπάρξει λύση. Μέχρι και τις κινήσεις..

ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΠΕ: Δωρεάν καύσιμα ΕΚΟ στον Δήμο Αθηναίων για τον στόλο απολυμάνσεων

Από το worldenergynews.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του μεγάλου Προγράμματος Στήριξης της Πολιτείας για την καταπολέμηση του Covid-19, προσφέρει καύσιμα κίνησης στον Δήμο Αθηναίων για τον ανεφοδιασμό του στόλου των δημοτικών οχημάτων απολύμανσης. Στόχος της συγκεκριμένης προσφοράς, είναι να συνεχιστεί η επιτυχημένη διαδικασία που εφαρμόζεται καθημερινά σε όλη την έκταση του Δήμου Αθηναίων.

Τα καύσιμα θα διατεθούν από την ΕΚΟ και θα χρησιμοποιηθούν ..

Υπουργείο Εργασίας: Πήρε παράταση έως τις 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Από το pronews.gr
Αναρτήθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που υπογράφεται από τους, Γιάννη Βρούτση, Βασίλη Κικίλια και Θεόδωρο Σκυλακάκη και μέσα από την οποία παίρνει παράταση έως τις 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Μεταξύ άλλων, η ΚΥΑ προβλέπει ότι η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό..

Με την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία το 2020 απευθύνουμε έκκληση για την αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19

Από το osha.europa.eu
«Σταματήστε την πανδημία: η ασφάλεια και η υγεία στην εργασία μπορούν να σώσουν ζωές». Αυτό είναι το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας ΕΑΥ για το 2020. Υπεύθυνη για τον συντονισμό της εκδήλωσης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 28 Απριλίου είναι η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ). Περισσότερο από ποτέ, η φετινή διεθνής ημέρα πρέπει να προβάλει εντονότερα τη σημασία της καθιέρωσης ασφαλών πρακτικών στους χώρους εργασίας και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι υπηρεσίες επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ).

Η τριμερής συμμετοχή, ο ακρογωνιαίος..

ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗ-ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Από το inegsee.gr
Η μελέτη εξετάζει το μακροοικονομικό αποτέλεσμα της διανομής εισοδήματος σε βάρος του κόσμου της εργασίας όπως εφαρμόστηκε μέσω των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής. Συγκεκριμένα, εξετάζεται ποια από τις δύο λειτουργίες των μισθών –ως κόστους παραγωγής ή ως εσόδου, και επομένως πηγής ζήτησης– έχει μεγαλύτερη επίδραση στην ελληνική οικονομία. Η ανάλυση λαμβάνει επίσης υπόψη τη διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, η οποία καθορίζει τις εξαγωγικές της επιδόσεις. Μια πτώση των εισοδημάτων και της ζήτησης σε καθεστώς δημοσιονομικής λιτότητας, και σε συνδυασμό..

Vortexa: Διπλασιάστηκε τον Απρίλιο η αποθήκευση πετρελαϊκών προϊόντων στην ξηρά - Γράφημα

Από το worldenergynews.gr
Έχει σχεδόν διπλασιαστεί ο όγκος των βασικών προϊόντων πετρελαίου που διατηρούνται σε πλωτή αποθήκευση σε όλο τον κόσμο σε περίπου 68 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης πετρελαίου Vortexa.

Το συγκεκριμένο νούμερο όπως αναμεταδίδει το Reuters, περιλαμβάνει βενζίνη, ντίζελ και καύσιμα αεριωθούμενων αεροπλάνων από τις 22 Απριλίου και συγκρίνεται με τα 30 εκατομμύρια βαρέλια τον προηγούμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι..

ΕΛΠΕ: Ο Αλ. Τζαδήμας νέος γενικός διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικών Υπηρεσιών Ομίλου

Από το energypress.gr
Η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, στο πλαίσιο της πρόσφατης αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης της διοικητικής της ομάδας, εντάσσει στο δυναμικό της τον κ. Αλέξανδρο Τζαδήμα, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικών Υπηρεσιών Ομίλου από τις 22 Απριλίου 2020.

Ο κ. Τζαδήμας είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ΜΒΑ από το Strathclyde Graduate Business School.

Διαθέτει 20ετή εμπειρία σε θέσεις..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΣΤΟ Γ.Γ. ΤΗΣ ΣΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Από το gsee.gr
Επιστολή στο Γενικό Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Luca Visentini, απέστειλε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, με την οποία επισημαίνει τον κίνδυνο τους επόμενους μήνες οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, αλλά και σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, να βιώσουν μία νέα περίοδο ανασφάλειας, φτώχειας και κοινωνικών ανισοτήτων.

Στην επιστολή επισημαίνεται το γεγονός ότι επί 10 χρόνια οι Έλληνες εργαζόμενοι και τα πλέον ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας, με τρία..

Πώς το πετρέλαιο θα φτάσει τα 100 δολάρια ανά βαρέλι προσεχώς - Συνεχίζεται το ριμπάουντ του μαύρου χρυσού

Από το worldenergynews.gr
Έναν άνευ προηγουμένου όλεθρο έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στην παγκόσμια οικονομία, κλείνοντας ολόκληρους βιομηχανικούς τομείς, με το πετρέλαιο να υφίσταται τις μεγαλύτερες ζημιές.

Μπορεί οι οικονομολόγοι να είχαν προειδοποιήσει ότι η επίπτωση θα είναι η μεγαλύτερη οικονομική ύφεση που έχουμε δει στη ζωή μας, αλλά λίγοι θα μπορούσαν..

ΕΛΠΕ: Στη SAExploration Holdings οι σεισμικές έρευνες σε Αρτα – Πρέβεζα

Από το euro2day.gr
Με χθεσινή της ανακοίνωση η αμερικανική εταιρία που εξειδικεύεται στις υπηρεσίες σεισμικών ερευνών και ανάλυσης γεωφυσικών δεδομένων για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογανανθράκων, η «SAExploration Holdings» γνωστοποιούσε ότι κέρδισε διαγωνισμό για την υλοποίηση project 27 εκατ. δολ. στην Ελλάδα.

Η SAExploration, που εδρεύει στο Χιούστον και η μετοχή της διαπραγματεύεται στο Nasdaq θα διενεργήσει χερσαίες ..

Νίκος Ζαχαριάδης: Πτώση της ενεργειακής ζήτησης και έλλειψη ρευστότητας τα δύο βασικά προβλήματα - Ανάκαμψη σε ορίζοντα διετίας

Από το energypress.gr
Η μειωμένη ζήτηση και η έλλειψη ρευστότητας είναι τα δύο βασικότερα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση του κορωνοϊού για τον εγχώριο ενεργειακό τομέα, σύμφωνα με όσα δηλώνει σε συνέντευξή του στο πλαίσιο αφιερώματος του energypress ο Νίκος Ζαχαριάδης, διευθύνων σύμβουλος της Elpedison, προσθέτοντας ότι αν παρατηρηθούν καθυστερήσεις στην εξόφληση των συναλλαγών, τότε, εν τέλει, θα υπάρξουν ανασχέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, που μέχρι σήμερα λειτουργεί χωρίς να έχει επηρεαστεί.

Ο ίδιος τονίζει ότι η κρίση αυτή συμπίπτει..