Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Γιατί χρειαζόμαστε μια Παγκόσμια Συνθήκη για τα Πλαστικά





 Ο πλανήτης καταστρέφεται από βουνά πλαστικού μιας χρήσης. Η πλαστική ρύπανση μας έχει πλημμυρίσει, βλάπτει την υγεία μας, εντείνει τις κοινωνικές αδικίες και επιδεινώνει την κλιματική κρίση.

Το πλαστικό μιας χρήσης είναι απλά μεταμφιεσμένα ορυκτά καύσιμα

Είναι γεγονός ότι το 99% του πλαστικού παράγεται..

Η ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου διυλιστηρίου είναι ζωτικής σημασίας για την Κίνα

 




Το Ομάν έχει μια σημασία για την Κίνα και το Ιράν που υπερβαίνει κατά πολύ τα σχετικά μικρά του αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου (μόνο περίπου πέντε δισεκατομμύρια βαρέλια αποθέματα πετρελαίου και περίπου 24 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου). Κρίσιμη και για τις δύο χώρες είναι..

Νορβηγία: 25 Εταιρείες Συμμετείχαν στον Τελευταίο Γύρο για Άδειες Ερευνών Υδρογονανθράκων

 


 


Ο τελευταίος γύρος αδειών ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας προσέλκυσε προσφορές από 25 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Shell, ConocoPhillips, Aker BP και Equinor, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της σκανδιναβικής χώρας την Τρίτη

Η ετήσια έκδοση ανάθεσης της Νορβηγίας σχετικά με νέες υπεράκτιες εκτάσεις για την..

Το διυλιστήριο Al Zour του Κουβέιτ προσφέρει τον πρώτο διαγωνισμό μαζούτ από τον Ιούνιο

 




Το διυλιστήριο Αλ Ζουρ του Κουβέιτ εξέδωσε διαγωνισμό πώλησης μαζούτ για πρώτη φορά εδώ και περισσότερους από δύο μήνες, δήλωσαν έμποροι την Τρίτη.

Οι διαγωνισμοί πετρελαίου καυσίμου χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (LSFO) της Al Zour παρακολουθούνται..

Helleniq Energy: Εξαγορά φωτοβολταϊκών πάρκων 180 MW από την Lightsource στην Κοζάνη

 







Στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου μετασχηματισμού Vision 2025, η HELLENiQ ENERGY Holdings A.E. ανακοινώνει ότι η 100% θυγατρική της, HELLENiQ Renewables, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την LIGHTSOURCE RENEWABLE ENERGY GREECE HOLDINGS (UK) LIMITED για την..

Μotor Oil: Κέρδη 275,412 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο, μείωση καθαρού δανεισμού - Καλύτερο το β΄εξάμηνο του 2023

 




Πτώση κερδοφορίας κατέγραψε σε επίπεδο ομίλου η Motor Oil το α’ εξάμηνο 2023, με τα κέρδη έπειτα από φόρους να διαμορφώνονται στα 275,412 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 60% σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα. Την ίδια στιγμή, ο κύκλος εργασιών..