Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας συγκρίνει τα διαφορετικά είδη αποθήκευσης ενέργειας

Από το energypress.gr
Μια νέα έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας ρίχνει φως στο κόστος των διάφορων τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η έκθεση αναλύει το κόστος έξι τεχνολογιών με μπαταρίες και τεσσάρων δίχως μπαταρίες. Στόχος είναι να γίνει..

Το φιάσκο (και...) του αγωγού IGB με τα Σκόπια: Αγωγούς φυσικού αερίου έχουμε αλλά... φυσικό αέριο δεν υπάρχει!

Από το pronews.gr
Νέο φιάσκο με τον αγωγό φυσικού αερίου IGB Ελλάδος-Βουλγαρίας και την διακλάδωσή τους προς τα Σκόπια, καθώς οι ποσότητες φυσικού αερίου που υπάρχουν δεν φτάνουν.

Υποτίθεται ότι οι δύο αγωγοί θα παίρνουν αέριο από τον TAP και θα τον μεταφέρουν σε Βουλγαρία και Σκόπια, στο πλαίσιο της προσπάθειας των ΗΠΑ να ανεξαρτητοποιηθούν τα Βαλκάνια από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Το πρόβλημα είναι ότι..

Μειωμένες κατά 2% οι πωλήσεις βενζίνης στο α΄ εξάμηνο – Η έναρξη της τουριστικής περιόδου δεν αναθέρμανε την αγορά

Από το worldenergynews.gr
Συνεχίστηκε το πτωτικό σερί στις πωλήσεις βενζίνης και το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, καθώς οι διακινούμενοι όγκοι σημείωσαν πτώση -2% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018. 

Υποτονική παρέμεινε όμως και η κατανάλωση του ντίζελ κίνησης, καθώς οι πωλήσεις παρουσίασαν οριακή αύξηση κατά 1,2% έναντι της περσινής χρονιάς. 

Ως συνέπεια, την «παρτίδα» για το σύνολο..

Όμιλος ΕΛΠΕ: Δέκα Υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές σε κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού

Από το capital.gr
Εκδήλωση απονομής 10 υποτροφιών σε αριστούχους πτυχιούχους φοιτητές, οι οποίοι με τη στήριξη του Ομίλου ΕΛΠΕ θα συνεχίσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε διακεκριμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως τα Imperial College, London School of Economics, Harvard Business School, University College London, University of Cambridge, University of Lausanne, Delft University of Technology κ.ά., πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019, στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στο Μαρούσι.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ επενδύε..

«Κλειδί» η εισήγηση των συμβούλων για το ποσοστό ιδιωτικοποίησης των δικτύων της ΔΕΠΑ – Νέα διοίκηση την προσεχή εβδομάδα

Από το worldenergynews.gr
Ανοικτό είναι για το ΥΠΕΝ το ενδεχόμενο πώλησης πλειοψηφικού μεριδίου των δικτύων της ΔΕΠΑ, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, καθώς πρωταρχικό μέλημα είναι να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κατά την αποκρατικοποίηση της επιχείρησης. 

Όπως πάντως συμπληρώνουν, η τελική απόφαση για το ποσοστό ιδιωτικοποίησης των υποδομών θα ληφθεί με βάση και την εισήγηση που..

Μεξικό: Πράσινο φως για την κατασκευή του νέου διυλιστηρίου της Pemex

Από το worldenergynews.gr
Η περιβαλλοντική ρυθμιστική αρχή για την πετρελαϊκή βιομηχανία του Μεξικού ανακοίνωσε ότι έχει εγκρίνει την κατασκευή ενός διυλιστηρίου για την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex, αλλά επέβαλε όρους για την άμβλυνση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του  project των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού Andres Manuel Lopez Obrador δήλωσε ότι..