Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Entso-e: λεπτομέρειες για το παρ' ολίγον Πανευρωπαϊκό μπλακ άουτ της ηπειρωτικής Ευρώπης στις 8 Ιανουαρίου 2021

 


Στις 14/1 είδαμε το παρ' ολίγον Πανευρωπαϊκό μπλακ άουτ της ηπειρωτικής Ευρώπης στις 8/1/2021, τότε που η ΒΔ Ρουμανία έμεινε χωρίς ρεύμα, καταναλωτές σε Γαλλία και Ιταλία τέθηκαν κατεπειγόντως σε καθεστώς διακοψιμότητας φορτίου και οι διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρισμού έτρεχαν να βρουν υδροηλεκτρικά στις Άλπεις για να συμμαζέψουν την κατάσταση. Στις 26/1 ο Entso-e, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρισμού, έδωσε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!!!

 



Η θέση του ΕΚΕ-ΔΑ σε σχέση με την πανδημία και την προφύλαξη που οφείλουμε να τηρούμε είναι γνωστή και πολλάκις έχουμε εκφραστεί.

Το να περνάμε, όπως βολεύει, από την ατομική ευθύνη στην αστυνομική ευθύνη, γιατί ενδεχομένως αυτό εξυπηρετεί, μας βρίσκει άκρως αντίθετους και απογοητευμένους.

Θεωρούμε ότι αυτού του είδους τα ζητήματα χρειάζονται..

Limetree Bay oil refinery begins producing transportation fuel

 


Limetree Bay refinery in St. Croix, United States Virgin Islands, recently began producing transportation fuel, people familiar with the matter said, clearing one of the hurdles that had disrupted a facility restart and jeopardized its crude supply contract.

Achieving full operation is required for Limetree Bay owners’ EIG Global Energy Partners and Arclight Capital Partners to retain a crude supply and product offtake contract with BP Plc. Full startup has been delayed a year and..

Πυρκαγιά στο διυλιστήριο Ufaorgsintez της Ρωσίας με ένα νεκρό

 


Ένας άντρας πέθανε και ένας άλλος τραυματίστηκε μετά από πυρκαγιά τη Δευτέρα που ξέσπασε μέσω του ρωσικού διυλιστηρίου πετρελαίου Ufaorgsintez, που ελέγχεται από τη Rosneft, δήλωσε το διυλιστήριο.

Είπε ότι η φωτιά είχε περιοριστεί και δεν υπάρχει..

Tullow Oil: Αναμένει χαμηλότερη παραγωγή πετρελαίου το 2021



 Η Tullow Oil ανακοίνωσε πως αναμένει μεικτό κέρδος 400 εκατ. δολαρίων για το 2020, καθώς η παραγωγή πετρελαίου ήταν αντίστοιχη με τις εκτιμήσεις, αλλά προειδοποίησε για χαμηλότερη παραγωγή το 2021.

Η εισηγμένη στο Λονδίνο ενεργειακή εταιρεία δήλωσε ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Η Β. Μακεδονία “παίζει καθυστερήσεις” για την επαναλειτουργία του πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκη-Σκόπια – Τα 4 προσκόμματα που προβάλλουν

 


Με την επαναλειτουργία του αγωγού πετρελαίου Θεσ/νίκη-Σκόπια να αποτελεί ζητούμενο για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, οι αστερίσκοι που θέτει η κυβέρνηση της Β. Μακεδονίας δείχνουν τους σχεδιασμούς με βάση τους οποίους κινείται ως προς το εγχείρημα.

Ενώ όλα έδειχναν ότι η λειτουργία του αγωγού θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει ήδη από τις πρώτες ημέρες..

Το ΔΝΤ βλέπει τιμές πετρελαίου κατά μέσο όρο 50 $ το 2021

 


Οι τιμές του πετρελαίου ορίζονται σε μέσο όρο 50 $ ανά βαρέλι για το 2021, αυξάνοντας κατά 20 τοις εκατό από τον μέσο όρο του περασμένου έτους, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ κάτω από τον μέσο όρο για το 2019, δήλωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην ενημέρωση του World Economic Outlook την Τρίτη  

Στην ενημέρωση του Οκτωβρίου, το ΔΝΤ είχε..

Pipeline Shortage Leads To Surge In Canadian Oil-by-Rail Exports

 


Canadian crude oil exports transported by rail soared by 87 percent on the month in November as producers had little else to do given the now chronic shortage of pipeline capacity in the country.

The daily average of Canadian crude shipped by rail stood at 173,000 bpd, CBC reported, which was lower than the average for November 2019 but considerably higher than the October average, which..

Κατακόρυφη πτώση στα κέρδη αναμένουν τα διυλιστήρια των ΗΠΑ

 





Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ αναμένουν χαμηλότερα κέρδη το τέταρτο τρίμηνο, αντικατοπτρίζοντας την πίεση της αύξησης των τιμών του αργού, της χαμηλής ζήτησης λόγω των ανανεωμένων περιορισμών ταξιδιού COVID-19 και του υψηλότερου κόστους που σχετίζεται με την ανάμειξη ανανεώσιμων καυσίμων σε τα προϊόντα τους.

Επτά διυλιστήρια στις ΗΠΑ αναμένεται να δημοσιεύσουν..

Στο 42% η ολοκλήρωση του αγωγού IGB – Αίτημα των ΗΠΑ για συμμετοχή στο East Med Gas Forum

 




Νομική ισχύ στο East Med Gas Forum έδωσε η κύρωση του Καταστατικού του Οργανισμού από την ελληνική Βουλή, η 5η κατά σειρά από κράτος-μέλος. Την ίδια στιγμή, το κοινοβουλευτικό «πράσινο φως» στη Διακυβερνητική Συμφωνία Ελλάδας-Βουλγαρίας για τον IGB επισφραγίζει ένα ακόμη βήμα για την εξέλιξη της χώρας μας σε περιφερειακό κόμβο..

Ινδονησία: Για 9,5 χρόνια τα πετρελαϊκά αποθέματα

 




Ο υπουργός Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων της Ινδονησίας, Arifin Tasrif, προέβλεψε ότι τα αποθέματα πετρελαίου της χώρας επαρκούν για τα επόμενα 9,5 χρόνια, ενώ τα αποθέματα φυσικού αερίου θα διαρκέσουν για σχεδόν δύο δεκαετίες.

«Η διαθεσιμότητα των αποθεμάτων πετρελαίου της χώρας μας εκτιμάται ότι..

UBS: Από τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια αγοράστε μόνο Motor Oil

 





Παραμένουν αδύναμα τα περιθώρια κέρδους για τα διυλιστήρια σύμφωνα με την έκθεση της UBS με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου, με την ανάλυση να προτείνει αγορά μόνο για την μετοχή της Motor Oil από όλο τον κλάδο των ευρωπαϊκών διυλιστηρίων.

Διατηρεί την τιμή στόχο στα 17 ευρώ με ένδειξη buy προβλέποντας..

Κίνημα Αλλαγής: Κακός σύμβουλος για την ΝΔ η «πράσινη» βιτρίνα ΙΧ και μόνο

 


Σε απάντηση της διαστρεβλωτικής ανακοίνωσης – αντίδρασης της ΝΔ στο σχόλιο για την επί λέξη φράση του Πρωθυπουργού ότι «έχουν πουληθεί περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό,τι λογαριάζαμε το 2020», το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει τα εξής:Ασφαλώς και το Κίνημα Αλλαγής δεν είπε ποτέ ότι είναι καλύτερο να πωλούνται βενζινοκίνητα και ούτε περιμένουμε να κατασκευαστούν πρώτα ελληνικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να προωθηθεί η ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας. Σημειώνουμε όμως ότι: