Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Οι άνθρωποι προδίδουν, όχι οι αξίες

Από το enallaktikidrasi.com
Έχουμε ανάγκη από θετικές προτροπές φτάνουν οι απαξιώσεις… Η φράση αυτή είναι φίλου, αφορούσε γραπτό μου και γυρνά στο μυαλό μου από προχθές. Οι άνθρωποι έχουν πέσει σε μια παγίδα. Οι αγώνες που δόθηκαν για αξίες και ιδανικά δόθηκαν από ανθρώπους. Η «ύλη» πολέμησε για το πνεύμα της…

Στην πορεία της εγχώριας ιστορίας υπήρξαν άνθρωποι που πρόδωσαν τις δομές, κλείσαν τα μάτια τους στις αξίες-ιδανικά και χάραξαν έναν..

Διεκδικεί το 5% της "Αφροδίτης" το Ισραήλ

Από το alphanews.live
Tο Ισραήλ αξιώνει ότι μπορεί να διεκδικήσει το 5% ή περισσότερο από την παραγωγή στα γειτονικά τεμάχια «Αφροδίτη» και «Ισάι» και πως μπορεί να λυθεί μέσω διατησίας. 

«Η επαγγελματική άποψη της [ισραηλινής] Κυβέρνησης είναι ότι τουλάχιστον το 5% του κοιτάσματος είναι ισραηλινό», δήλωσε..

Κυκλοφορεί το νέο βίντεο της εκστρατείας - Οι επικίνδυνες ουσίες είναι πιο συνηθισμένες από ό,τι φαντάζεται κανείς

Από το osha.europa.eu
Γυρίστηκε ένα νέο βίντεο κινουμένων σχεδίων στο πλαίσιο της πρόσφατης Εκστρατείας 2018 -2019: Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας - Διαχείριση Επικίνδυνων Ουσιών.

Το βίντεο παρουσιάζει με κατανοητό και ελκυστικό τρόπο την συχνή παρουσία επικίνδυνων ουσιών σε πολλούς χώρους εργασίας και κλάδους σε ολόκληρη την ΕΕ, όπως για παράδειγμα στη γεωργία, τη μεταποίηση και τον κλάδο των κατασκευών. Το βίντεο τονίζει..

Ανάδοχοι, νονοί, Μύκονος και Σαντορίνη, σαν ερωτευμένοι πιγκουϊνοι..

Από το mandatoforos.blogspot.gr
Το σωστό δεν είναι να καταργηθεί ή όχι ο νόμος περί αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
     Το σωστό είναι να ψηφιστεί ένας άλλος που θα υποχρεώνει όλους όσους ψήφισαν τον χθεσινό να παραχωρούν για μία προσωρινή αναδοχή -ας πούμε για τις καλοκαιρινές
διακοπές- τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους σε τέτοια ζευγάρια.

     Επίσης το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και για όσους "προοδευτικούς", "πνευματικούς" και λοιπούς κουλτουριαραίους,
     ..που θεωρούν πως τα δικαιώματα των διαφόρων κοινωνικών μειονοτήτων πρέπει να επιβάλλουν την "κανονικότητά" τους στην..

O ρωσικός αγωγός Νord Stream II διχάζει τη Δύση - Τεράστια τα οικονομικά συμφέροντα που διακυβεύονται

Από το bankingnews.gr
O ρωσικός αγωγός Νord Stream II διχάζει τη Δύση - Τεράστια τα οικονομικά συμφέροντα που διακυβεύονται

Ο ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream II αναμένεται να συγκεντρώσει όλη τη ρωσική εξαγωγή φυσικού αερίου στην Ευρώπη σε μια και μόνο ενεργειακή οδό, διπλασιάζοντας μάλιστα την ποσότητα φυσικού αερίου που μεταφέρεται από τη Ρωσία στη Γερμανία στα 55 δισ. κυβικά μέτρα το χρόνο. 

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle το κόστος ..

Ινδία: Η ADNOC θα προμηθεύσει το πρώτο φορτίο πετρελαίου για αποθεματικό έκτακτης ανάγκης

Από το worldenergynews.gr
Η ADNOC θα προμηθεύσει το πρώτο φορτίο πετρελαίου για τα στρατηγικά αποθεματικά  της Ινδίας (SPR) το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ινδικής κυβέρνησης, καθιστώντας την πρώτη ξένη εταιρεία να μισθώνει αποθήκη στην  χώρα.

Η Ινδία, αντισταθμίζοντας τους κινδύνους ενεργειακής ασφάλειας, καθώς εισάγει τις περισσότερες ανάγκες πετρελαίου, κατασκευάζει..

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ


Οι ευρωπαϊκές εταιρίες συνεχίζουν τις αγορές ιρανικού πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Οι ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρίες συνεχίζουν να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο ακόμα και μετά την απειλή νέων αμερικανικών κυρώσεων, αν και κάποιοι αναμένουν οι όγκοι να μειωθούν καθώς τραπεζικά ζητήματα δημιουργούν εμπόδια στο εμπόριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη διεθνή πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και ότι θα επιβάλουν..

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΠΕ


Λαφαζάνης, Πετράκος και Δούκας στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ) στον Ασπρόπυργο ενάντια στο ξεπούλημα των διυλιστηρίων

Από το laiki-enotita.gr
Λαφαζάνης, Πετράκος και Δούκας στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ) στον Ασπρόπυργο ενάντια στο ξεπούλημα των διυλιστηρίων

Παν. Λαφαζάνης: Το ξεπούλημα των ΕΛ.ΠΕ συνιστά εθνική προδοσία, απεμπόληση του εθνικού συμφέροντος, υπονόμευση της άμυνας και ασφάλειας της χώρας, βαρύτατο πλήγμα ..

Σε πτώση τα αποθέματα πετρελαίου της Κίνας

Από το naftikachronika.gr
Tα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου της Κίνας μειώθηκαν κατά 2,39% στα τέλη Μαρτίου 2018, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα αποθέματα των επεξεργασμένων προϊόντων πετρελαίου μειώθηκαν κατά 0,55%.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η εν λόγω πτώση ήταν αποτέλεσμα του αυξημένου όγκου..

Τουρκία: Προαναγγελία γεωτρήσεων για πετρέλαιο - αέριο στη Μεσόγειο το καλοκαίρι

Από το naftemporiki.gr
Η Τουρκία θα αρχίσει με ίδιους πόρους και μέσα την πρώτη της γεώτρηση για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο πριν το τέλος του καλοκαιριού, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ο υπουργός τόνισε ότι..

Οι ΗΠΑ γέμισαν πετρέλαιο αλλά δεν μπορούν να πουλήσουν!

Από το euro2day.gr
Φρένο στην κατακόρυφη άνοδο της παραγωγής πετρελαίου από σχιστόλιθο στο Τέξας βάζουν οι τεράστιες ελλείψεις σε αγωγούς. Το αντίβαρο σε πιθανό νέο στοπ στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου και η πορεία των τιμών.

Καθώς η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επαναφέρει τις κυρώσεις κατά του Ιράν στέλνει τις τιμές του πετρελαίου υψηλότερα, οι καταναλωτές και η κυβέρνηση μπορεί..

Σε 70-80 εταιρείες έχει χτυπήσει την πόρτα για τα ΕΛΠΕ ο σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ

Από το energypress.gr
Τη πόρτα σε 70-80 εταιρείες απ' όλο τον κόσμο, έχει κτυπήσει για τα ΕΛΠΕ, ο σύμβουλος αποκρατικοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ.

Από private equity funds, και traders όπως Vittol, Glencore, και Trafigura, έως εταιρείες διύλισης όπως Repsol, και Eni. Εξ αυτών πάντως, θα ήταν..

Η ασφάλιση δεξαμενοπλοίων το πρώτο "θύμα" των κυρώσεων Trump κατά του Ιράν;

Από το worldenergynews.gr
Σε αναμονή βρίσκονται οι  ιδιοκτήτες δεξαμενοπλοίων για το αν  συνεχίσουν τις συναλλαγές τους με το Ιράν, μετά την ανακοίνωση του Πρόεδρου Trump την Τρίτη ότι θα επαναφέρει μια σειρά κυρώσεων κατά της χώρας του Περσικού Κόλπου.

Σύμφωνα με το Bloomberg η επιστροφή των κυρώσεων ενδέχεται να έχει σημαντικές «διακλαδώσεις» για το ναυτιλιακό εμπόριο με το Ιράν του International Group of P&I Clubs, μια οργάνωση - ομπρέλα η οποία ..