Από το worldenergynews.gr
Το Ιράκ άρχισε να αντλεί την πρώτη πετρελαιοπηγή στο πεδίο Huwaiza κοντά στα ιρανικά σύνορα, το οποίο μπορεί να περιέχει ένα δισεκατομμύριο βαρέλια σε αποθέματα, ανέφερε το ιρακινό υπουργείο Πετρελαίου σήμερα, σύμφωνα με το Reuters.
Το πεδίο αναπτύσσεται από την κρατική εταιρεία Maysan Oil Company η οποία επιβλέπει τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ομώνυμη περιοχή, ανέφερε σε δήλωση το υπουργείο.
Το Ιράκ, δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του OPEC, μετά τη Σαουδική Αραβία, επιδιώκει..
Από το worldenergynews.gr
Οι πρώτες ερευνητικές γεωτρήσεις, που θα δώσουν σαφέστερη εικόνα για την ύπαρξη και το μέγεθος των κοιτασμάτων, αναμένεται να ξεκινήσουν το 2018 - 2019 στον Δυτικό Πατραϊκό Κόλπο και το Κατάκολο.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται αφενός στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις δύο μεγάλες θαλάσσιες περιοχές που διεκδικούν η Energean (στο Ιόνιο) και η Κοινοπραξία δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης και αφετέρου στις επόμενες προκηρύξεις που ετοιμάζει η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) για χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές.
Στο μεταξύ, η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο διευκολύνει ..
Από το naftikachronika.gr
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Petroleum, κ. Saad Sherida Al- Kaabi, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία πρόκειται να αυξήσει την ετήσια παραγωγή της χώρας σε ΥΦΑ από 77 εκατ. σε 100 τόνους.
Η αύξηση της παραγωγής θα προέλθει κυρίως από την περαιτέρω εκμετάλλευση των αποθεμάτων φυσικού αερίου που διατηρεί το Κατάρ στο νότιο τμήμα της περιοχής του North Field. Με την περαιτέρω εκμετάλλευση..
Από το energia.gr
Το πρώτο μεγάλο φορτίο LNG από το εξαγωγικό τέρμιναλ Sabine Pass, στη Λουιζιάνα, αναμένεται να παραλάβει αυτό το Σαββατοκύριακο η Βρετανία από το τάνκερ «Μυστράς» της Maran Gas του ομίλου Αγγελικούση.
Το πλοίο έχει ναυλώσει η Total. Η ζήτηση για LNG στη βρετανική αγορά αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, έπειτα και από την απόφαση ..
Από το kanafani.gr
Tο παρακάτω είναι μία μετάφραση που έχει γίνει από το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη “Γασσάν Καναφάνι” από το globalresearch.ca. Είναι ένα πολύ καλό άρθρο, το οποίο εξηγεί επ’ακριβώς το τι συμβαίνει με τα κοιτάσματα του Φυσικού Αερίου στην Παλαιστίνη και εξηγεί γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση με τον επονομαζόμενο “Αγωγό της Ανατολικής Μεσογείου”, ανάμεσα σε Ελλάδα-Κύπρο-Ιταλία-Ισραήλ, συμβάλλει στην κλοπή του Φυσικού Αερίου του Παλαιστινιακού λαού
Πάνω από πέντε χρόνια πριν, το Ισραήλ εισέβαλε στη Γάζα υπό την Επιχείρηση «Cast Lead» (συμπαγής μόλυβδος).
Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από την Global Research τον Ιανουάριο του 2009 την περίοδο του βομβαρδισμού και της εισβολής των Ισραηλινών στο πλαίσιο της επιχείρησης «Cast Lead».
Μετά την εισβολή, τα Παλαιστινιακά κοιτάσματα φυσικού αερίου κατασχέθηκαν de facto από το Ισραήλ κατά παρέκκλιση του διεθνούς δικαίου. Ένα χρόνο μετά την επιχείρηση “Cast Lead”, το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε την ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Λεβιάθαν στην Ανατολική Μεσόγειο «εκτός των ακτών του Ισραήλ».
Την εποχή εκείνη το κοίτασμα του φυσικού αερίου ήταν..