Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Η Βραζιλία ανασχεδιάζει τον τομέα της παραγωγής καυσίμων

Από το naftikachronika.gr
Με στόχο την ενίσχυση του ελεύθερου ανταγωνισμού και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον τομέα της διύλισης πετρελαίου, η κυβέρνηση της Βραζιλίας, με ανακοίνωση του υπουργού Ενέργειας, Frenando Coelho Filho, προωθεί την πρωτοβουλία «Fuel Brazil».

Τα χαρακτηριστικά που διέπουν αυτήν την πρωτοβουλία είναι ο ανασχεδιασμός του τομέα της παραγωγής καυσίμων, η προσέλκυση νέων επενδύσεων κυρίως στον τομέα της παραγωγής πετρελαίου, ιδιαίτερα στον χώρο της διύλισής του και η εφαρμογή ενός πλαισίου που να επιτρέπει την ανάπτυξη των..

Γιαννίτσης: Τα ελλείμματα του ασφαλιστικού ξεπέρασαν την αύξηση του χρέους

Από το dealnews.gr
Την πορεία του ασφαλιστικού, όχι μόνον ως το 2009, αλλά και στα έξι χρόνια της κρίσης που ακολούθησαν, διάστημα στο οποίο «τα ελλείμματα του ασφαλιστικού, ξεπέρασαν και την αύξηση του χρέους», περιγράφει ο καθηγητής και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Γιαννίτσης υποστηρίζει ότι «το ασφαλιστικό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Τα ελλείμματά του (γύρω στα 120 δισ. ευρώ) μεταξύ 2000 και 2009 αντιστοιχούσαν στο 80% του πρόσθετου χρέους που δημιουργήθηκε», ενώ «στο διάστημα 2010- 2015 η συμμετοχή του ασφαλιστικού στην αύξηση του χρέους ήταν κάπου 120%». Εξηγεί δε,

...κ' εμείς να το δεχόμαστε;


Δείτε πόσο περιόρισαν το κόστος τους οι αμερικανικές εταιρίες εξόρυξης πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Σημαντικό πλεονέκτημα αποκτούν οι επιχειρήσεις εξόρυξης πετρελαίου σύμφωνα με το Energy&Capital καθώς έχουν προσαρμόσει τα κόστη τους πολύ χαμηλότερα την τελευταία τετραετία με αποτέλεσμα να μπορόυν να ωφεληθούν της ανόδου του πετρελαίου και να αυξήσουν σημαντικά τα περιθώριά τους.

Μάλιστα οι εταιρίες γεωτρήσεις ( rigs ) έχουν αυξηθεί κατά 125 και έχουν φτάσει τις 754 συνολικά στην Βόρεια Αμερική.

Είναι δηλαδή 250 περισσότερες σε σχέση με ένα χρόνο πριν και ενώ η ανάκαμψη ακόμα δεν έχει αρχίσει.

Για χώρες όπως ..

Γιώργος Αδαμίδης (ΓΕΝΟΠ): «Αναπόφευκτη η πώληση της ΔΕΗ»

Από το insider.gr
Αναπόφευκτη θεωρεί την πώληση της ΔΕΗ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, καθώς όπως υποστηρίζει σε συνέντευξη που παραχωρεί στο insider.gr, υπάρχει ένα στρεβλό θεσμικό πλαίσιο το οποίο αν δεν διορθωθεί θα οδηγήσει σε λύσεις δομικού χαρακτήρα. Όπως σημειώνει, η ΔΕΗ βιώνει τη χειρότερη δυνατή κατάσταση από τη στιγμή που ιδρύθηκε ενώ ούτε οι ΝΟΜΕ ούτε η πώληση πελατολογίου μέσω θυγατρικών δείχνουν να αποτελούν τις ενδεδειγμένες λύσεις για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κ.Αδαμίδης εκτιμά ότι, όπως μαρτυρά η εμπειρία από άλλες χώρες οι ιδιωτικοποιήσεις τέτοιου είδους απέτυχαν με αποτέλεσμα να εξετάζουν το θέμα της «επανακρατικοποίησης» ενώ όπως υποστηρίζει δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τώρα έγινε«έφοδος» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στη ΔΕΗ.

-Τον τελευταίο καιρό ..