Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

OΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ

Ανανεώθηκε η εμφάνιση των Google Maps


Ανανεώθηκε η εμφάνιση των Google Maps
Με ανάρτηση του στο blog των Google Maps, ο Karl Johann Schmidt, μηχανικός λογισμικού της Google ανακοίνωσε την ανανέωση των χαρτών της υπηρεσίας όσον αφορά στην εμφάνισή τους.
Η ανανεωμένη έκδοση επιτρέπει στους χρήστες να έχουν μια καλύτερη άποψη της φυσικής γεωγραφίας κάθε τόπου, χρησιμοποιώντας διαβαθμίσεις των χρωμάτων για να αποδώσει διαφορετικούς τύπους εδάφους και βλάστησης. «Τα εμπλουτισμένα δεδομένα σάς επιτρέπουν να διακρίνετε εύκολα και γρήγορα μεγάλα δάση, ερήμους και βουνά σε όλον τον κόσμο, πού αρχίζουν και πού τελειώνουν» γράφει ο Schmidt.
«Αποδίδει ακόμα καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο οι φυσικοί σχηματισμοί επηρεάζουν την τοποθεσία και τη μορφή τεχνητών κατασκευών, όπως πόλεις, φράγματα και γέφυρες».Σκοπός της εταιρείας, σύμφωνα με το Schmidt είναι να αναπτύξουν περαιτέρω τους Google Maps, ως την πιο πλήρη υπηρεσία παγκόσμιας χαρτογράφησης.
Ο μηχανικός δημοσίευσε ακόμα κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν με ποιο τρόπο η νέα εμφάνιση των χαρτών βελτιώνουν τη γραφική απόδοση του περιβάλλοντος και του εδάφους. Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό των Google Maps είναι η χρήση ετικετών για την επισήμανση φυσικών μνημείων και σχηματισμών σε όλον τον πλανήτη. 
ΠΗΓΗ:briefingnews.gr

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ από τη Δευτέρα



Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από το βράδυ της Δευτέρας καλώντας όλους τους εργαζόμενους «χωρίς δικαιολογίες χωρίς μεμψιμοιρίες να βγουν στους δρόμους και να εμποδίσουν την ψήφιση των μέτρων».
Στη σχετική της ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σημειώνει μεταξύ άλλων πως με τα νέα μέτρα «η ζωή μας θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη και για εκατομμύρια συνάνθρωπους μας που ήδη ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα είναι η χαριστική βολή».
Η ΓΕΝΟΠ καλεί σε συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη στο πλαίσιο της γενικής απεργίας και παράλληλα καλεί τη ΓΣΕΕ «να κλιμακώσει τον αγώνα και να δώσει προοπτική».
Όπως αναφέρουν, στόχος μας είναι: 
Να μην ψηφιστούν τα αντεργατικά μέτρα.
Να μην ψηφιστεί ο πιο αντιλαϊκός προϋπολογισμός.
Η επίτευξη του στόχου μας εξαρτάται από τη στάση όλων των εργαζόμενων και κυρίως από την στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.
Εμείς ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από τώρα καλούμε τη ΓΣΕΕ να κλιμακώσει τον αγώνα και να δώσει προοπτική.
Καλούμε τη ΓΣΕΕ να στείλει το μήνυμα ότι η Τετάρτη δεν είναι ο κάβος που αν τον περάσουν τελείωσαν.
Να στείλει το μήνυμα ότι έχουν πολλούς κάβους να περάσουν και ότι σύντομα θα «ναυαγήσουν». 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΙΡΑΝΙΚΗ ΡΕΛΑΝΣ ΜΕ ΑΠΟΒΑΣΗ Κατέλαβαν νησιά στον Κόλπο και έστησαν βάση πεζοναυτών και ηλεκτρονικής παρακολούθησης



Σε ρελάνς προχώρησε το Ιράν που σίγουρα θα αυξήσει κι άλλο τη "θερμοκρασία" στη Μέση Ανατολή το Ιράν στην περιοχή του Περσικού Κόλπου καταλαμβάνοντας ένα νησί το οποίο διεκδικείται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ιρανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν σε τρία νησιά και προχώρησαν άμεσα σε εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης!
Σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση το Ναυτικό της χώρας δημιούργησε μια νέα ναυτική βάση σε τρία νησάκια στο Περσικό κόλπο ,περιοχή διαφιλονικούμενη με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τηλεόρασης την Κυριακή, η Ναυτική βάση  Bandar-e Lengeh που δημιουργήθηκε απο το περσικό Ναυτικό βρίσκεται  700χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης  αποτελέι την 5η ναυτική  βάση των Ιρανικών δυνάμεων  στο Περσικό κόλπο.  
Τα περσικά νησιά  Abu Musa,  Tunb και Lesser Tunb  αποτελούν στρατηγικά σημεία ελέγχου των στενών του Ορμούζ και στην ουσία ελέγχουν της είσοδο και έξοδο των πλοίων που μεταφέρουν πετρέλαιο και άλλα αγαθά  σε όλον τον κόσμο.  
Την είδηση αναμετάδωσε και το αμερικανικό δίκτυο Fox news.
Πλέον τα νησιά τελούν υπό την κυριαρχία των Ιρανών τα οποία αποτελούν ιδανικό σημείο για τον έλεγχο της ναυσιπλοίας προς τους τερματικούς λιμένες του Ιράκ, του Κουβέιτ, και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όπου φορτώνεται το πετρέλαιο για τις παγκόσμιες αγορές.
Η κίνηση των Ιρανών κατέλαβε εξ απήνης τους Δυτικούς, όπως και πλέον οι Ιρανοί προχωρούν σε συνεχή προβολή ισχύος στην "αχίλλειο πτέρνα" της αντιιρανικής παράταξης.
Στα σύνορα Ιράν - Ιράκ τα οποία κατοικούνται από συμπαγείς σιιτικούς φιλοιρανικούς πληθυσμούς, και στα βασίλεια του Κόλπου τα οποία φυσικά σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στο ιρανικό ανθρώπινο κύμα.
Η κατάσταση όσο περνούν οι ώρες και πλησιάζουμε στις αμερικανικές εκλογές τόσο "θερμαίνεται" καθ'ως οι αντίπαλοι προσπαθούν να αποκομήσουν τακτικά οφέλη και πλεονεκτήματα.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Kεραμίδα" στους ιδιοκτήτες ακινήτων



Από χαράτσι σε… χαράτσι. Έως και 600 ευρώ θα επιβαρυνθούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να εξασφαλίσουν πιστοποιητικά για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων, βάσει της κοινοτικής οδηγίας.
Εκτός από το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να διαθέτουν δύο επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου 2013. Το ένα θα αφορά τη θέρμανση και το άλλο τον κλιματισμό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 2010/31 της Ε.Ε., τα πιστοποιητικά δεν θα έχουν διάρκεια δέκα ετών, όπως το ενεργειακό (ΠΕΑ), αλλά έχουν ισχύ από δυο έως τέσσερα χρόνια, ανάλογα με το σύστημα θέρμανσης ή κλιματισμού και το είδος του καυσίμου. 
Ωστόσο δεν θα χορηγούνται μόνο κατά την πώληση ή ενοικίαση κτιρίων όπως γίνεται μέχρι σήμερα για τα ενεργειακά πιστοποιητικά, αλλά θα είναι υποχρεωτικά για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ακόμα και αν το ακίνητο δεν χρησιμοποιείται. Αποτέλεσμα, οι ιδιοκτήτες να επιβαρύνονται με επιπλέον χρήματα για την έκδοση καθενός από τα δύο αυτά πιστοποιητικά.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων, η αμοιβή για τη διενέργεια επιθεώρησης συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού κτιρίου θα καθορίζεται ελεύθερα, με έγγραφη συμφωνία των συμβαλλομένων μερών, δεν θα μπορεί ωστόσο να υπερβαίνει τις παρακάτω τιμές:
- 250 ευρώ για εγκατεστημένη ισχύ έως και 200kW,
- 400 ευρώ για εγκατεστημένη ισχύ από 201 έως και 400 kW,
- 800 ευρώ από 401 kW και άνω.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί στη νέα διακήρυξή του ότι είναι συστημικό κόμμα.



Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο της ιδρυτικής του διακήρυξης, τώρα που είναι στον προθάλαμο της εξουσίας και ετοιμάζεται να αναλάβει την ηγεσία της χώρας.
Μελετώντας το σχέδιο αυτό παρατηρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επανεισάγει ουσιαστικά....
όλη την μεταπολιτευτική φιλοσοφία και ορολογία εν έτει 2012!!!! και στοχεύει να γίνει ένα Νέο ΠΑΣΟΚ σε πιο λαϊτ όμως έκδοση. 
Αν εξαιρέσουμε ένα ακατάσχετο και κουραστικό ευχολόγιο με ουτοπικιστικές εξάρσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και ευρύτερα οι ευρωπαϊκοί κ.λ.π. λαοί, μπορούμε να ξεχωρίσουμε δύο πράγματα που χαρακτηρίζουν την όλη φιλοσοφία αυτής της διακήρυξης:
Α) Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως στρατηγικό του στόχο και φυσικά ως στρατηγικό στόχο της ελληνικής κοινωνίας, τον σοσιαλισμό. Ναι δεν διαβάζετε λάθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει την Ελλάδα μια σοσιαλιστική χώρα. Ιδού πως αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τον σοσιαλισμό:  «Για μας ο σοσιαλισμός είναι μορφή οργάνωσης της κοινωνίας που βασίζεται στην κοινωνική -και όχι κρατική- ιδιοκτησία και διαχείριση των παραγωγικών μέσων ενώ απαιτεί τη δημοκρατία σε όλα τα κύτταρα και όλους τους αρμούς της δημόσιας ζωής, προκειμένου οι εργαζόμενοι να είναι σε θέση να σχεδιάζουν, να διευθύνουν, να ελέγχουν και να προστατεύουν, με τα εκλεγμένα όργανά τους, την παραγωγή κατευθύνοντάς την στην ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών»
Β) Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδόλως θέλει να αλλάξει το ισχύον πολιτικό σύστημα. Ως γνήσιο εξάρτημα του υπάρχοντος σάπιου πολιτικού συστήματος, διακηρύσσει ότι θέλει απλά να το καλυτερέψει. Ιδού πως αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τη σχέση του με αυτό: «Να αναδιοργανώσουμε εις βάθος το πολιτικό σύστημα, εξαλείφοντας πλήρως κάθε εστία διαφθοράς και διαπλοκής, αλλά τηρώντας με συνέπεια τη διάκριση των εξουσιών και αποκαθιστώντας την εύρυθμη και έντιμη λειτουργία όλων των συναφών θεσμών. Να αναβαθμίσουμε τη δημοκρατική δομή και λειτουργία των αντιπροσωπευτικών θεσμών σε επίπεδο τόσο κεντρικής διοίκησης όσο και τοπικής αυτοδιοίκησης, εισάγοντας μορφές άμεσης δημοκρατίας και θεσμούς εργατικού και κοινωνικού ελέγχου σε όλες τις βαθμίδες»
Προσέξτε. Πουθενά δεν μιλάει για αλλαγή του πολιτικού συστήματος, ομολογώντας πλήρως ότι είναι συστημικό κόμμα. Δεν μιλάει ούτε για αλλαγή του Συντάγματος, ούτε για Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, ούτε για δημοψηφίσματα με λαϊκή πρωτοβουλία, ούτε για απλή αναλογική, ούτε για Συνταγματικό Δικαστήριο κ.λ.π. Μιλάει απλά και εντελώς δειλά σε μια γραμμή για αναθεώρηση του Συντάγματος και όχι για αλλαγή του. Δηλαδή υπόσχεται λύσεις μέσα από το ίδιο το πολιτικό σύστημα.
Είπαμε. Διακηρύσσει ένα Νέο ΠΑΣΟΚ σε λαϊτ έκδοση.
Όμως η χώρα έχει πλέον ανάγκη από επαναστατικές λύσεις που θα εγκαθριδρύουν μια νέα σχέση μεταξύ κοινωνίας και πολιτικού συστήματος με το πέρασμα της εξουσίας στα χέρια της κοινωνίας και όχι από μια υποσχόμενη καλύτερη εφαρμογή ενός σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ; Ισραηλινό πρόγραμμα φρεγατών: Αντί για Ελλάδα το παίρνει η ... Ν.Κορέα!



Χάνεται για την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία η ευκαιρία συμμετοχής στο ισραηλινό πρόγραμμα ναυπήγησης τεσσάρων φρεγατών εκτοπίσματο 2400 τόνων, αφού ούτε η ελληνική πολιτική ηγεσία έχει πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση, ούτε η κατάσταση των ναυπηγείων δίνει ελπίδα ότι μπορεί η ιδιωτική πρωτοβουλία να πάρει το πρόγραμμα.
Το Ισραήλ φέρεται διατεθειμένο να προχωρήσει στην προμήθεια των τεσσάρων φρεγατών από τη Νότιο Κορέα και προφανώς η επιλογή αφορά την κλάση «Incheon». Το ακόμα πιο δυσάρεστο είναι ότι οι Ισραηλινοί αυτό που θέλουν είναι μόνο το σκαρί, αφού την επιλογή και την εγκατάσταση των συστημάτων θα την αναλάβουν οι ίδιοι.
Φρεγάτες αυτής της κλάσης μπορούν ευκολα να ναυπηγήσουν και τα δύο ελληνικά ναυπηγεία, δηλαδή τα ΕΝΑΕ και ο όμιλος Ελευσίνας-Νεωρίου με σχέδια είτε της DCNS, είτε της CMN ή ακόμα και της Blohm und Voss. Ή εν πάση περιπτώσει όποιο σχέδιο επιλέξουν οι Ισρηλινοί. αλλά να ναυπηγηθούν στην Ελλάδα.
Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να ναυπηγεί σκάφη της ακτοφυλακής της στο Ισραήλ με ιταλικά σχέδια και τώρα που υποτίθεται ότι υπάρχει στρατηγική συμμαχία μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ να μην επιλέγουν οι Ισραηλινοι τα ελληνικά ναυπηγεία για ένα τέτοιο πρόγραμμα.
Καλές οι πομφόλυγες των πολιτικών ηγεσιών, Ελλάδος και Ισραήλ, αλλά κάλλιστα τα αποτελέσματα και η ουσία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πόσο εύκολα παρακάμπτεται η ασφάλεια των κωδικών πρόσβασης στο Facebooku



Όλοι μας έχουμε δει αρκετά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του τύπου, *FRIEND* wants to be friends with you on Facebook”, ή “*FRIEND* commented on your status.” Όταν λαμβάνετε αυτά τα μηνύματα υπάρχει ένα πολύ βολικό κουμπάκι “Επιβεβαίωση αιτήματος φίλο” ή “Δείτε σχόλιο” ενσωματωμένο στο μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για να εξασφαλιστεί η εύκολη πρόσβαση, το Facebook έχει ενσωματώσει κάτι σαν ένα cookie για αναγνωριστικό στους συνδέσμους έτσι δεν θα χρειαστεί να κάνετε login στο Facebook για να δείτε τα αιτήματα φίλων και άλλα μηνύματα. Υπάρχει μια μέθοδος παρακάμψης του μηχανισμού ασφαλείας. Σύμφωνα με το BBC ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο The Hacker News δείχνει πώς κάποιος μπορεί να προσδιορίσει ποια μηνύματα από το Facebook περιέχουν αυτές τις μυστικές συνδέσεις χρησιμοποιώντας ερωτήματα στις μηχανές αναζήτησης. Ένας ερευνητής ασφαλείας του Facebook φάνηκε να εκπλήσσεται όταν κάποιος ανάφερε ότι αυτό μπορεί να συμβεί και αναφέρει στο BBC ”Για να βρεί μια μηχανή αναζήτησης αυτούς τους συνδέσμους, το περιεχόμενο των e-mail, θα πρέπει να έχει αναρτηθεί κάπου στο διαδίκτυο.” Δεν είναι νέο πια, αλλά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν είναι ασφαλή ούτε ιδιωτικά, αν δεν είναι κρυπτογραφημένα. Αυτό είναι το ίδιο λόγο δεν αποστέλλονται με email στοιχεία πιστωτικής κάρτας μας, όπως δεν είναι σοφό να στέλνουμε κωδικούς πρόσβασης μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεν είναι ασφαλή. Το Facebook έχει αναστείλει τη λειτουργία, έστω και προσωρινά αν και δήλωσε ότι οι συνδέσεις των emails ίσχυαν μόνο για ένα κλικ. Οι περισσότεροι χρήστες παραμένουν συνδεδεμένοι στο Facebook και δεν καθάριζουν τα cookies τους, αλλά τα αφήνουν όπως είναι, γιατί όπως και να το κάνουμε είναι αρκετά βολικό. Σε ποιόν αρέσει να γράφει συνεχώς τον κωδικό και το όνομα πρόσβασης; Καθαρίζετε συχνά τα cookies σας και μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους που περιέχονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
ΠΗΓΗ:/iguru.gr

Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


 ΠΗΓΗ:ramnousia.com

ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ "Θα έχετε πρόσβαση στο νερό αν το επιτρέπουν οι στόχοι"!




"Σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής πολιτικής, ο πληθυσμός θα έχει πρόσβαση σε βασικά δημόσια αγαθά (νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό) και υποδομές που προτάσσει το εθνικό συμφέρον,
υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται σε συμμόρφωση με την συνθήκη της ΕΕ και τους αντίστοιχους δευτερεύοντες νομικούς κανόνες". (από το 3ο Μνημόνιο)
Tι εννοούν οι άνθρωποι; Δεν θα υπάρχει πρόσβαση στο νερό, στο ηλεκτρικό, κ.α από όλους, εάν αυτό δεν έρχεται σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής πολιτικής;
Και τι στόχοι είναι αυτοί δηλαδή; Να πεθάνουμε από αφυδάτωση; Να ζούμε στο σκοτάδι; Να ψοφάμε από το κρύο λογω έλλειψης θέρμανσης, οι περισσότεροι το έχουμε ήδη συνηθίσει από πέρσι. Η αφυδάτωση όμως δεν συνηθίζεται, έχει αυτό το κακό.
Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει απόλυτα στον κόσμο όλες αυτές τις βαρύγδουπες διατυπώσεις, καθότι φρόντισαν ο κόσμος να μην έχει παιδεία τόσα χρόνια ώστε να μην τις καταλαβαίνει. Ας τους τις εξηγήσουν με σαφήνεια και με απλά (παιδικά) ελληνικά, και ας αποφασίσουν μετά αν θα τους αρέσει η προοπτική να ζουν χωρίς νερό, και ρεύμα για να μείνουν στο ευρώ που οι ίδιοι δεν θα έχουν (ο κόσμος) καθότι θα βάζουν το χέρι στην τσέπη και θα πιάνουν το ... παπούτσι.
Η ψήφιση των νέων -εξοντωτικών για το λαό- μέτρων του υποδουλωτικού 3ου Μνημονίου, όπως και του επαχθέστερου (μέχρι την επόμενη χρονιά, πάντα) κρατικού προϋπολογισμού των μεταπολεμικών χρόνων, είναι προ των πυλών.
Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, πρόκειται για την ολοκληρωτική μετατροπή της χώρας σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη και των εργαζομένων της σε σκλάβους του 21ου αιώνα, με αμοιβές των 200-300 ευρώ, χωρίς σύνταξη-ασφάλιση-υγεία-παιδεία, με ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου και των κρατικών υποδομών, χωρίς καν πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα!
Εάν συμβαίνει κάτι άλλο με μεγάλη μας χαρά (και ανακούφιση) να διαψευστούμε.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ?...




Τα δημοσιογραφικά εγκάθετα του τροϊκανού συμπλέγματος, που ξεκάθαρα, πλέον, περιλαμβάνει και την ντόπια διαπλοκή, προσπαθούν μ΄ όλα τα μέσα και τους τρόπους να αποτρέψουν την καταψήφιση των μέτρων – χαριστική βολή, για την ελληνική κοινωνία. Προς αυτή την κατεύθυνση, δεν τόχουν για τίποτα να αντιστρέψουν, πλήρως την πραγματικότητα και να επιδοθούν στο γνωστό τους σπορ της διαστρέβλωσης και τη κατασυκοφάντησης.
Τώρα στα ξαπίσω οι λεχρίτες των ΜΜΕ, πόνεσαν, τάχα, για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ ! Τώρα τους πήρε ο πόνος για τη συνοχή του και την παραπέρα πορεία του. Τώρα που χρειάζονται τα «κουκιά» του, για να περάσουν όλ΄ αυτά που συζήτησαν, πρότειναν και εν πολλοίς επέβαλλαν, στους εκπροσώπους των δανειστών, για να σώσουν το έχοντά τους και το τομάρι τους.
Οι αντιδρώντες και οι αρνούμενοι να σκύψουν το κεφάλι στις αλήτικες μεθοδεύσεις και τους αισχρούς εκβιασμούς, είναι κατακριτέοι, είναι ένοχοι που «προσπαθούν να σώσουν τη ψυχή τους…» 
 Οι άλλοι, οι «βενιζέλοι», που ανέχονται τα φτυσίματα και επιχειρούν γελοιωδώς να τα παρουσιάσουν και να τα δικαιολογήσουν ως βροχή, είναι «υπεύθυνοι», «ρεαλιστές», «πατριώτες» !...
Ο …στιβαρός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, μέσα σ΄ όλα τάλλα, είναι έτοιμος να δεχθεί την τελειωτική κλωτσιά στ΄ αχαμνά του κόμματος, από το δίδυμο του κωλοτούμπα Σαμαρά και του τζιτζιφιόγκου Στουρνάρα : την επανακατάθεση της τροπολογίας για την ένταξη των Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, πέντε, μόλις, ημέρες μετά την καταψήφισή της στη Βουλή.
Η απόφαση και η γραμμή του ΠΑΣΟΚ ήταν το «όχι» στη συγκεκριμένη τροπολογία και η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών υπάκουσαν και καταψήφισαν. Τώρα, η …περήφανη ηγεσία του κόμματος, τι θα πει στην κοινοβουλευτική ομάδα ; Αλλάζουμε θέση – σε 5 μέρες – επειδή ο στούρνος του Σαμαρά την ξαναφέρνει, για τον εγωϊσμό του (!) και την ενσωματώνει, στο πακέτο με τάλλα τα μέτρα, εκβιάζοντας ασύστολα ; 
Η αξιοπρέπεια του ΠΑΣΟΚ βορά στον εγωϊσμό ενός τζιτζιφιόγκου ?... 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Οι ΗΠΑ θέλουν "κούρεμα" κατά 50% του χρέους αλλιώς "Χάνουμε την Ελλάδα"



H αιφνίδια άμεση εμπλοκή μόλις τρεις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στις ΗΠΑ του Αμερικανού προέδρου Μ.Ομπάμα και η εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση του ελληνικού προβλήματος σε σχέση με την λύση που θέλει να δώσει η Γερμανία, μόνο άσχετη δεν είναι με την επικείμενη επιδείνωση του περιβάλλοντος αφαλείας σε μία περιοχή που εκτείνεται από το Αιγαίο και φτάνει μέχρι τον Κόλπο.
Η κυβέρνηση του Ομπάμα χθες αργά το βράδυ, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τ.Γκάϊτνερ εξέπληξε πολλού όταν τάχθηκε υπέρ ενός νέου "κουρέματος" του ελληνικού χρέους, τασσόμενη υπέρ της λύσης που έχει προτείνει το ΔΝΤ (το οποίο έτσι ή αλλιώς ελέγχεται κατά κύριο λόγο από τις ΗΠΑ) και δηλώνοντας σαφή αντίθεση με την πολιτική της Γερμανίας που μιλά μόνο για "επιμήκυνση".
Η κυβέρνηση του Μ.Ομπάμα συμφωνεί με το ΔΝΤ πως χωρίς νέο "κούρεμα", δηλαδή διαγραφή χρέους "η Ελλάδα είναι καταδικασμένη και αυτό θα σημάνει μια μεγάλη αναταραχή στην περιοχή που μπορεί να αλλάξει τα γεωστρατηγικά δεδομένα".
Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η κατάσταση στην χώρα μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχό τους και "να αναδειχθούν νέες προστάτιδες δυνάμεις", εννοώντας φυσικά την Ρωσία, η οποία σε περίπτωση απώλεια της Συρίας θα θελήσει να ισοσκελίσει το γεωστρατηγικό παίγνιο "επενδύοντας" στην Ελλάδα.
Ήδη είναι έτοιμη μια πρόταση από Ρωσία για την επινοικίαση ή αγορά των ναυπηγείων της Σύρου και πιθανόν ολόκληρου του ομίλου Ελευσίνας-Νεωρίου, προκειμένου ν αποκτήσουν μια προωθημένη ναυπηγο-επισκευαστική βάση στην Ελλάδα, στην έξοδο ακριβώς του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, όπως συνέβαινε στην δεκαετία του '70.
Οι ΗΠΑ τάχθηκαν υπέρ της διαγραφής του χρέους σε ποσοστό 50%, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δηλαδή να πέσει περίπου στα 185 δισ. ευρώ και να περιλάβει και την ΕΚΤ, ενώ ταυτόχρονα να δοθεί και οικονομική ενίσχυση στην Ελλάδα για να ξεκινήσει ένας νέος γύρος ανάπτυξης.
Σε διαφορετικη περίπτωση εκτιμούν μετακυλιση της χώρας σε διαλυτική κατάσταση, η οποία θα οδηγήσει σε αυτί το οποίο φοβούνται: Εκθρόνιση της νυν πολιτικής ελιτ η οποία στηρίζει τον φιλοδυτικό προσανατολισμό της χώρας "άνευ όρων" και έλευση νέων ηγεσιών που στην καλύτερη περίπτωση για τις ΗΠΑ θα παίξουν το παιχνίδι 50-50, όπως είχε επιχειρήσει να κάνει το 2004-2009 ο Κ.Καραμανλής, ανεπιτυχώς, βέβαια, για μια σειρά λόγων...
ΠΗΓΗ: defencenet.gr


Η κρίση θα περάσει, να μη μείνει το μίσος και ο διχασμός…



Ο  Κωνσταντίνος Τσάτσος, στο βιβλίο του «Η ζωή σε απόσταση»,  γράφει ότι η ιστορία μας θα ήταν περισσότερη χρήσιμη, αν μας δίδασκαν τα λάθη μας! Και από λάθη αυτή η χώρα…. Λες και κάποιος  μας κουρδίζει  να καταστρέψουμε και να αυτοκαστραφούμε. Σχεδόν πάντα, μετά από κάθε επιτυχία, οι  νίκες μας  κατέληγαν σε τραγωδίες, οι θρίαμβοι σε πανωλεθρίες, οι ήρωες σε προδότες και πάλι από την αρχή.
Πικρή  η  διαπίστωση του Εθνικού μας ποιητή, που από τη μια κραύγαζε «Βάστα, καημένο Μισολόγγι, βάστα», και από την άλλη συμπλήρωνε, «Αν μισούνται ανάμεσό τους, δεν τους πρέπει η λευτεριά».
Μας  το θυμίζει ο Νικηφόρος Βρεττάκος  στη «Λειτουργία κάτω απ΄ την Ακρόπολη», «Οι θεοί καθαρίζοντας τη γη σου, λησμόνησαν να ξεριζώσουν το κώνειο. Και να σύρουν έξω στο «πυρ το εξώτερον» τον Ιούδα τον δόλιο, που είχε την κρύπτη του πλάι στις Κερκόπορτες..»
«Πόσο θ΄ αντέξουμε ακόμα;»
Η πατρίδα μας βρίσκεται πάλι σε καιρούς «που όλα έδειχναν σάμπως να κρινόταν ο κόσμος».Είναι δύσκολα χρόνια και σύννεφα μαύρα μας περικυκλώνουν από παντού.
«Πόσο θ’ αντέξουμε ακόμα;» με ρώτησε προχτές μια ηλικιωμένη συνταξιούχος, με την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, καθώς κρατούσε στα χέρια της τον εκκαθαριστικό  λογαριασμό της ΔΕΗ, που μαζί με τη δόση από το χαράτσι, ήταν σχεδόν όση και η σύνταξή της. Τι να της απαντήσεις;
Χθες διάβασα μια ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ ότι οι φτωχοί έφτασαν 2.341.400! Απ’ ότι βλέπω ούτε ένας δεν τους ..ξέφυγε! Σιγά να μη τους μέτρησαν όλους. Ο Έλληνας είναι περήφανος άνθρωπος και δύσκολα παραδέχεται τη φτώχεια και την αδυναμία του. Θα πρέπει να έχει φτάσει στο αμήν για να το παραδεχτεί.
Διαβάζω και για τα νέα μέτρα. Θυσίες εδώ, περικοπές εκεί, μειώσεις αλλού. Ειλικρινά δεν ξέρω, αν έχουν κανένα νόημα, οι απειλές ότι θα καταστραφούμε. Μα καταστρεφόμαστε ήδη…Αργά, αλλά σταθερά…
«Για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας», γίνονται όλα αυτά! Μα ποιος συνετέλεσε στο να χαθεί αυτή η αξιοπιστία; Γιατί να μη πληρώσουν αυτοί, αλλά το βάρος να πέφτει επί δικαίων και αδίκων.
Να μη μας καταπιεί η μιζέρια…
Όμως, δεν είναι αυτό που με απασχολεί  περισσότερο. Πιο πολύ με φοβίζει  που αρχίζει ν’ ανθίζει πάλι το ζιζάνιο της διχόνοιας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανεκδιήγητος και αμετανόητος ως το ... τέλος!



Ο κ. Βενιζέλος πέρα από ανίκανος ως πολιτικός (εκ του αποτελέσματος χρόνων αλλά και ως αρχηγός του “μικρού” πλέον ΠΑΣΟΚ) θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρισθεί ως άτομο χωρίς καμία τσίπα και συστολή αφού στην πολιτική του καριέρα πάμπολλες φορές με περίσσιο θάρρος και θράσος έχει εκτραπεί λεκτικά προσβάλλοντας τους συνομιλητές του αλλά και εκβιάζοντας την κοινωνία εμμέσως πλην σαφώς με...
τα ψευδοδιλλήματα και της ρητορικές αλλά άνευ περιεχομένου κορώνες του!
Αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος που όπως είναι γνωστό εφεύρε τον παγκοσμίου πρωτοτυπίας νόμο περί παραγραφής και ασυλίας των πολιτικών προσώπων έδωσε το δικαίωμα τα τελευταία χρόνια σε πολλά πολιτικά καθάρματα να κατακλέψουν ή να κάνουν τα στραβά μάτια (με το αζημίωτο φυσικά) σε ανομίες και σε παράνομες πράξεις που έφεραν την χώρα μας στο χείλος του γκρεμού. 
Ακόμα και τώρα την ύστατη ώρα της πατρίδας μας για την οποία φέρει μεγάλη προσωπική ευθύνη, όχι μόνο συμμετέχει στην κυβέρνηση του μέγα "κѠλ⓪τούμπα" κ. Σαμαρά αλλά τολμά και δημοσίως να απειλεί τον άλλο εταίρο της εσωτερικής τρόικας τον ψευτοαριστερό κ. Κουβέλη ότι αν δεν ψηφίσει μαζί με τα συντρόφια του τα μέτρα … θα τον αποβάλει από την κυβέρνηση! 
Για ποια κυβέρνηση μας μιλάτε κ. Βενιζέλο; Μήπως αυτή που συναγωνίστηκε και ξεπέρασε σε προδοσία της πατρίδας μας (έναντι στους σύγχρονους Ες Ες της Μέρκελ και του Σόιμπλερ) δηλ. την γνωστή και περίφημη κυβέρνηση του κατοχικού Τσολάκογλου;
Για ποια κυβέρνηση μιλάτε κ. Ευάγγελε; Μήπως για αυτήν που έκανε τις καθημερινές αυτοκτονίες των απελπισμένων Ελλήνων ειδήσεις ρουτίνας με ψιλά γράμματα στις εφημερίδες, δημιούργησε στρατιές ανέργων και αναγκάζει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να αναζητούν λίγη τροφή στα σκουπίδια; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Ποιοι θα πληρώσουν τη "νύφη" της αποτυχίας τους



Η πιο δύσκολη χρονιά θα είναι το 2013, καθώς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μισθωτοί και οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων, θα έχουν μεγάλες εισοδηματικές απώλειες που θα ξεπεράσουν τα 9,3 δισ. ευρώ. Οι απώλειες θα προέλθουν από τις περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων από την 1η Ιανουαρίου 2013 και το «ψαλίδισμα» - και μάλιστα αναδρομικά από τον περασμένο Αύγουστο – των ειδικών μισθολογίων των πανεπιστημιακών, των γιατρών, των δικαστικών και των ενστόλων.
Το 2014, όπως αναφέρει το Βήμα, το βάρος της προσαρμογής μεταφέρεται στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών αλλά και στα μεσαία προς υψηλά εισοδήματα. Παρά τις περικοπές των αμοιβών, όλοι θα κληθούν να καταβάλουν μερίδιο στον λογαριασμό των 4,2 δισ. ευρώ που προβλέπεται για το 2014.
Για να κλείσει όμως το πακέτο ως και το 2016, θα προστεθούν και τα μη προσδιορισμένα και απαιτούμενα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού μέτρα ύψους 1,9 δισ. ευρώ για το 2015 και 2,8 δισ. ευρώ για το 2016.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

''Διάλεξε τον βουλευτή που θέλεις να κράξεις''



Ένα πρωτότυπο site, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να διαμαρτυρηθούν προσωπικά σε όποιον πολιτικό επιθυμούν και να εκφράσουν την αντίδρασή τους στο Μνημόνιο 3.
Μαλιστα στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, digitalprotest.eu, υπάρχει και κείμενο-διαμαρτυρία έτοιμο να αποσταλεί στον πολιτικό που θα διαλέξουν οι χρήστες για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους.

 ΠΗΓΗ:enikos.gr

ΜΙΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑ 99%



Γεννήθηκε το 1094μχ στο Αλμαρ. Ήταν ένας μεταρυθμιστής της καθολικής εκκλησίας. Όλα άρχισαν όταν σε μια επίσκεψη του στην Ρώμη είδε ένα όραμα..
Πέρασαν μπροστά απο τα μάτια του πολλές και διάφορες Λατινικές φράσεις, όπου ανάμεσα σ αυτές εμφανίστηκαν τα ονόματα απο 111 πάπες που θα κυβερνούσαν την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία μέχρι το τέλος του κόσμου. Πολλές απο τις φράσεις ήταν.. πολύ ακριβείς όσον αφορά το αποτέλεσμα, για παράδειγμα Ο Τζον ο 23ός "ο 110ός πάπας της προφητείας" αναφέρεται ως "Pastor Et Nautam δηλαδή Παπάς και Ναυτικός".
Πρίν γίνει Πάπας το 1958 ήταν ναυτικός στην Βενετία. Ο Πόλ ο 6ός αναφέρεται ως "Flos Floram το λουλούδι ανάμεσα στα λουλούδια" το σύμβολο του είναι ο κρίνος ανάμεσα σε άλλους κρινους... Ο Τζον ο 2ός αναφέρεται "De labor e solis" που σημαίνει ο γιός της έκλειψης. Ήταν ο μόνος ποντίφικας στην λίστα που γεννήθηκε κατα την διάρκεια μιας έκλειψης ηλίου. Και ο τελευταίος πάπας Gloria Olivae απο την δόξα της ελιάς.. Ο Μαλαχίας μετά την μεγάλη λίστα των διαδόχων, είπε μια τελευταία φράση. Αυτήν την φορά όμως δεν είχε αριθμό.. "Κατά την διάρκεια της μεγάλης καταδίωξης, η θέση της ιερής ρωμαικής εκκλησίας, θα καταληφθεί απο τον Πέτρο τον Ρωμαίο που θα ταίσει τον άμβωνα με πολλά δεινά. Μετά απο αυτό η ιερή πολη της Ρώμης θα καταστραφεί και η τρομακτικη ΚΡΙΣΗ θα κρίνει τους ανθρώπους του.. ΤΟ ΤΕΛΟΣ." 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Hyundai και η KIA θα πληρώνουν στους Αμερικανούς τη βενζίνη


лукойл Автозаправочная станция азс автозаправка бензин деньги кошелек цена стоимость
Οι κορυφαίες στη Νότια Κορέα αυτοκινητοβιομηχανίες Hyundai Motor και KIA Motors παραπλάνησαν περισσότερους από 1 εκατ. αγοραστές αυτοκινήτων τους στις ΗΠΑ και τον Καναδά, μειώνοντας τα δεδομένα κατανάλωσης καυσίμου σε μια σειρά από μοντέλα.
Ουσιαστικά τα αυτοκίνητα αυτών των κατασκευαστών κατανάλωναν περισσότερα καύσιμα από ό,τι αναφερόταν στα διαφημιστικά τους φυλλάδια. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών ζήτησαν συγγνώμη από τους αγοραστές τους και τώρα οι κάτοχοι των αυτοκινήτων θα εισπράττουν αποζημιώσεις με τη μορφή τραπεζικών καρτών ορισμένου ποσού, το οποίο θα μπορεί να ξοδευτεί για την αγορά καυσίμων για τα αυτοκίνητά τους.
 ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Τα φύκια θα καταστούν το φθηνότερο πετρέλαιο


биотопливо E10 заправка биотопливо
Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν έναν τρόπο γρήγορης και αποτελεσματικής μετατροπής των φυκιών της θάλασσας σε βιολογικό καύσιμο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Επιστημονικού Ταμείου των ΗΠΑ η θερμική επεξεργασία της πρώτης ύλης κατά τη μέθοδο αυτή διαρκεί κυριολεκτικά ένα λεπτό.
Η επιτυχία προέκυψε στο πλαίσιο πειραμάτων, που είχαν σκοπό μιμηθούν τις φυσικές διαδικασίες του σχηματισμού πετρελαίου από θαλάσσιους μικροοργανισμούς. Η πρώτη ύλη ήταν τα μονοκύτταρα πράσινα φύκια nannochloropsis. Η αλήθεια είναι ότι οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως είναι ακόμη πρόωρο να μιλά κανείς για πρακτική εφαρμογή της νέας μεθόδου. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

«Εδώ που φτάσαμε»



Μας λένε ότι «πρέπει» να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν τα μέτρα γιατί
«δε γίνεται αλλιώς».
Απαντάμε:
«Μόνο αλλιώς γίνεται»! Γιατί, το μόνο σίγουρο πια, είναι ότι «δε γίνεται έτσι». Εδώ και τρία χρόνια, η φτώχεια, η χρεοκοπία, η καταστροφή, η ανεργία, η απελπισία, τα πάντα βοούν:
Να ζήσουμε, να επιβιώσουμε, να υπάρξουμε, έτσι όπως μας λένε αυτοί, δε γίνεται.
Μας λένε ότι αντιλαμβάνονται, δήθεν, και ότι νοιάζονται, τάχα, για το γεγονός ότι τα μέτρα είναι άδικα, σκληρά, εξοντωτικά. Αλλά, όμως, ότι «εδώ που φτάσαμε», τα μέτρα «πρέπει» να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν.
Απαντάμε:...
«Φτάνει και ως εδώ»!
Γιατί «εδώ που είμαστε, εσείς μας φτάσατε». Γιατί κάθε φορά, στο όνομα του «εδώ που φτάσαμε», εσείς, οι υπεύθυνοι που μας οδηγήσατε ως εδώ, οι αρχιτέκτονες του «εδώ που φτάσαμε», μας σπρώχνετε στο επόμενο και χειρότερο «εδώ που φτάσαμε» κι από κει στο μεθεπόμενο «εδώ που φτάσαμε» που είναι τρισχειρότερο από το προηγούμενο κ.ο.κ.
Από το «εδώ που μας καταντήσατε», από το «εδώ που μας φτάσατε», λοιπόν, από αυτόν το διαρκή κατήφορο, μια διέξοδος υπάρχει: Μεταβολή και ακριβώς αντίθετη πορεία από εκείνη που μας έφτασε ως εδώ.
Μας λένε ότι «πρέπει» να ψηφιστούν τα μέτρα γιατί, αν δεν ψηφιστούν, κανείς δεν ξέρει τι μας περιμένει μετά, κανείς δεν ξέρει «τι θα γίνει μετά».
Απαντάμε:
Αν αυτά τα μέτρα ψηφιστούν, αν αυτά τα μέτρα εφαρμοστούν, αρκεί μια ματιά γύρω μας απ' όσα προηγήθηκαν για να καταλάβουμε ότι μετά «δε θα υπάρχει μετά»!
Μετά, αν αυτά τα μέτρα εφαρμοστούν, θα υπάρχουν μόνο ερείπια. Πλήρης εξανδραποδισμός. Ολοκαύτωμα για εκατομμύρια ανθρώπων του λαού.
Για να μείνει ζωντανό το «μετά»,
η μόνη ελπίδα να υπάρξει το «μετά»,
είναι τώρα αυτά τα μέτρα να καταψηφιστούν. Να ακυρωθούν. Να αχρηστευτούν.
Κι αυτό θα γίνει μόνο από ένα λαό αποφασισμένο να αντισταθεί στους εκβιασμούς, στις απειλές και την τρομοκρατία, να οργανωθεί, να αντεπιτεθεί και να επιβάλει το δίκιο του, που (σ.σ.: «εδώ που φτάσαμε»...) δεν ισοδυναμεί με τίποτα λιγότερο, πια, από το ίδιο το δικαίωμά του στη ζωή. 
ΠΗΓΗ:greki-gr.blogspot.gr

Οι ελλείψεις φαρμάκων και πετρελαίου ήρθαν χωρίς να βγουμε απο το ευρω.


 
Η βασική επίσημη προπαγάνδα έλεγε πως αν βγούμε από το ευρώ δεν θα έχουμε καύσιμά και φάρμακα. Σήμερα διαβάζουμε πως  τα περισσότερα φαρμακεία της χώρας λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων, καθώς όχι μόνο δεν έχουν αποκατασταθεί τα λάθη στο δελτίο τιμών, αλλά υπάρχει και η ατυπη στάση πληρωμών προς τις εταιρίες από το Δημόσιο.
Την ίδια στιγμή μαθαίνουμε για σχολεία, πέρα από αυτά της Φλώρινας, αναμένεται να κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης. Τη δυσάρεστη αυτή βεβαιότητα διατύπωσαν δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας κατά την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.
 Από τα παραπάνω προκύπτει πως  οι μνημονιακοί  κορόιδεψαν το έθνος  
 καθώς εργάζονται μόνο για να εξασφαλίσουν καποια δόση για τους τραπεζίτες .
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Εφευρέση της Χρονιάς



Στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Time με τις ‘Καλύτερες Εφευρέσεις της Χρονιάς” βρίσκονται τα περιβόητα Augmented Reality γυαλιά της Google. Μαζί με τη λίστα το περιοδικό δημοσίευσε και μια νέα φωτογραφία στην οποία φέρονται να εμφανίζονται τα γυαλιά Google Glass (ή Project Glass όπως αναφέρονταν μέχρι σήμερα) στην τελική τους έκδοση.
Η συσκευή διαθέτει μια διαφανή γυάλινη επιφάνεια μπροστά από το δεξί μάτι του χρήστη στην οποία θα εμφανίζονται όλες οι ενδείξεις, ενώ ο τελευταίος θα μπορεί να χειρίζεται τα πάντα μέσα από τις κινήσεις του κεφαλιού και των ματιών του. Στο βραχίονα των γυαλιών βρίσκονται εγκατεστημένα ακουστικό και μικρόφωνο για την πραγματοποίηση κλήσεων αλλά και κάμερα για τη λήψη φωτογραφιών και video.
Όσο για την κυκλοφορία τους, το περιοδικό αναφέρει ότι το πιθανότερο είναι θα είναι διαθέσιμα για αγορά το 2014. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net