Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Ελέω ΔΕΗ: 8χρονος έκλεβε κεριά για να διαβάσει!




Ο πιο αθώος και δικαιολογημένος "κλέφτης" του κόσμου: Ένας 8χρονος από την Αλεξανδρούπολη  αναγκάστηκε να κλέψει κεριά από εκκλησία, μια και στο σπίτι του, όπως είπε, δεν έχουν πια ηλεκτρικό ρεύμα, αφού τους το έκοψε η ΔΕΗ και δεν είχε φως το βράδυ για να διαβάσει.
Τον 8χρονο τον "συνέλαβαν" περαστικοί, σε κεντρικό σημείο της πόλης, να φεύγει τρέχοντας με κεριά από την εκκλησία. Όταν κλήθηκε η αστυνομία ο μικρούλης αποκάλυψε την αιτία που τον οδήγησε στην κλοπή:  «Δεν έχουμε στο σπίτι μας ρεύμα, μας το έκοψαν, και δεν μπορώ να διαβάσω για το σχολείο. Τα πήσα για να διαβάσω τα μαθήματά του γιατί νυχτώνει νωρίς και δεν προλαβαίω».
Ευτυχώς ο μικρός αφέθηκε ελεύθερος αφού κανείς δεν ζήτησε την δίωξή του...
Η πρότασή μας είναι να του απονεμηθεί, κατ'αρχήν, βραβείο θέλησης για μάθηση στον 8χρονο από την Ακαδημία Αθηνών.
Δεύτερον να γίνει παράδειγμα ο μικρούλης και να διδάσκονται τα κίνητρα της πράξης του στα κακομαθημένα Ελληνόπουλα στις ακριβές περιοχές των πόλεων της χώρας, όπου τα έχουν όλα και γι'αυτό αδιαφορούν για όλα και κυρίως για την μάθησή τους, παρά το γεγονός ότι φοιτούν σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία.
Και τρίτον να τσακιστούν οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στο σπίτι του μικρού και σε όσα σπίτια απόρων στην Ελλάδα, ειδικά με μικρά παιδιά έχουν κόψει το βασικό αγαθό.
Θα προτείναμε και σε κάποιους ενοίκους της Βουλής των Ελλήνων, νυν και τέως, να αυτοκτονήσουν, αφού έφεραν τη χώρα και τα 8χρονα παιδιά της σε αυτό το σημείο, αλλά ξέρουμε ότι ο παχυδερμισμός είναι στην ψυχή τους, οπότε....
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Νέα επικοινωνία μαθητών από το Χαϊδάρι με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό




Για την ερχόμενη Πέμπτη προγραμματίστηκε το ραντεβού για την επαφή μαθητών από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). 
Το εγχείρημα είναι προϊόν της συνεργασίας μεταξύ του σχολείου και της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (ΕΕΡ), με τη βοήθεια της NASA της ESA (Ευρωπαϊκή Επιτροπή Διαστήματος) και του οργανισμού ARISS (Amateur Radio on the International Space Station), και αποτελεί την 5η επαφή μαθητών από την Ελλάδα με τον ISS. 
Οι προηγούμενες επαφές έγιναν από την Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη, το Περιστέρι και την Κατερίνη. Η επαφή των 20 μαθητών μέσω ασυρμάτων VHF θα γίνει με τον αστροναύτη και ραδιοερασιτέχνη Chris Hadfield.
Το διακριτικό κλήσης που θα χρησιμοποιηθεί από τον αστροναύτη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα είναι το OR4ISS και το διακριτικό που έχει εκχωρηθεί ειδικά για το σχολείο και για τη συγκεκριμένη επαφή από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι το J41ISS.
Η οργάνωση ARISS (Amateur Radio in International Space Station) είναι μια εθελοντική οργάνωση που απαρτίζεται από μέλη εθνικών ραδιοερασιτεχνικών ενώσεων (όπως η ARRL των ΗΠΑ, η RSGB της Αγγλίας, η DARC της Γερμανίας, η RAAG της Ελλάδας κ.λπ.). Οι εν λόγω ραδιοερασιτέχνες εργάζονται σε εθελοντική βάση, με σκοπό τη μελέτη, την οργάνωση και την εγκατάσταση ραδιοερασιτεχνικού εξοπλισμού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).  
ΠΗΓΗ:zougla.gr

«Θα πάρετε τα τέτοια μου» ατάκα Γ.Κυρίτση Τρίκαλα 22-2-13

ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ


Γιατί δεν αποχωρούν τα κόμματα τις αντιπολίτευσης από την βουλή ; Μήπως τελικά αυτά είναι που κρατάνε τον κόσμο να μην εκραγεί και να βγει στους δρόμους ;Και δεν θέλω να ακούω παραμύθια ότι προσπαθούν να μην περάσουν νομοι αντεργατικοί γιατί η πλειοψηφία ανήκει στην κατοχική κυβέρνηση. Άρα φίλοι μου είμαστε μόνοι μας, ας ενωθούμε επιτέλους να γίνουμε μια γροθιά και όσο πιο γρήγορα κατεβούμε στους δρόμους τόσο καλύτερα για όλους και κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας .

Ανακοινώσεις/Προκηρύξεις προσλήψεων μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα στον τομέα του πολιτισμού"


http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/

Ανακοινώσεις/Προκηρύξεις προσλήψεων στα πλαίσια υλοποίησης πράξεων "Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα στον τομέα του πολιτισμού"
Ότι  προκηρύσσει προσλήψεις προσωπικού, νέων ανέργων, διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και σε λοιπούς χώρους συναφούς ενδιαφέροντος στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου, στα πλαίσια συμμετοχής του, ως Δικαιούχος Φορέας, στην υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΥΠΟΤ/Α1/ΕΠΑΝΑΔΙ/1507/23-4-2012 (ΑΔΑ: Β49ΨΓ-ΓΨΧ) (ΕΥΤΟΠ 10) Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, που αφορά την υλοποίηση Έργων/ Υποέργων με τίτλο «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού».

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
·   Περιφέρεια Αττικής:  Χ. Μούσκου 18 – Τ.Κ. 15772 Α. Ιλίσια/ Ζωγράφου, τηλ.: 210-7707990, fax: 210-7707630
·   Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Βάκχου 19-23, Πύλη Αξιού – Τ.Κ. 54629 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-544196, fax: 2310-544196
·   Περιφέρεια Πελοποννήσου: Αγία Τριάδα – Δυτικό Κέντρο, Τ.Κ. 24100 Καλαμάτα, τηλ.: 27210-97222, fax: 27210-97222
·   Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Οδός Μυτιλήνης-Λουτρών, Τ.Κ. 81100 Μυτιλήνη , τηλ.: 22510-37817, fax: 22510-37817

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:
Παρασκευή 22-02-2013 έως και Δευτέρα 04-03-2013, ώρες: 10:00π.μ.-14:00μ.μ.

1. Πίνακας προκηρυχθεισών θέσεων ανά περιφερειακή ενότητα........ 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η φαρσοκωμωδία στο απόγειο της με σκηνικά τα περίφημα «παπαγαλάκια» των μεγάλων καναλιών, που συνεισφέρουν όσο μπορούν πιο πολύ στην νέα αυτή προδοσία



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η ιστορία της ελληνικής ΑΟΖ έτσι όπως εξελίσσεται με την μνημειακή κυβέρνηση, είναι για να... γελά ο κάθε πικραμένος. Το ότι υπάρχουν τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα στην ευρύτερη περιφέρεια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ήταν γνωστό στους «παροικούντες» ήδη από την δεκαετία του εβδομήντα. Τότε, ακόμα από την εποχή της χούντας και ειδικά μετά το αραβικό ενεργειακό εμπάργκο της εποχής κατά της Δύσης, το 1974, οι Αμερικανοί είχαν κάνει κάποιες έρευνες ειδικά στην περιοχή του Πατραϊκού κόλπου, στην περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης. Στις έρευνες αυτές είχαν ανακαλύψει μεγάλες ενεργειακές πηγές αλλά δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να γίνει επίσημα γνωστό το θέμα γιατί θα
κλονίζονταν η τότε ενεργειακή ισορροπία που βόλευε όπως ήταν τους Αμερικανούς.
Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και ενώ από την μια μεγάλωνε συνεχώς το ενεργειακό πρόβλημα της Δύσης, από την άλλη τα γνωστά κοιτάσματα που την τροφοδοτούσαν είχαν αρχίσει να εξαντλούνται με ανησυχητικό ρυθμό. Η κρίση την Ιμίων ήταν ένας σταθμός όσον αφόρα την επαναφορά του θέματος των ενεργειακών κοιτασμάτων του Αιγαίου, αλλά και της ανατολικής Μεσογείου και ειδικά της περιοχής τη Κύπρου και του Καστελόριζου. Οι θεωρίες των «Γκρίζων Ζωνών», που έγινε στρατηγικό δόγμα της Τουρκίας, ήταν απλά μια τουρκική κίνηση για να μην μείνει η Τουρκία έξω από το μεγάλο αυτό ενεργειακό παιχνίδι, ενώ μέχρι τότε κάνεις στην Άγκυρα δεν έκανε σοβαρό λόγο για αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας στην Γαύδο, στο Καστελόριζο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου. Η Ελλάδα «φιμώθηκε» για άλλα δεκαεπτά χρόνια έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα να γίνει εκμετάλλευση αυτών των τεραστίων ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων, ενώ οι διάφοροι Πάγκαλοι και Παπανδρέου, διαβεβαίωναν ότι όλα αυτά είναι παραμύθια.
Φτάνουμε στο 2010 όταν ο περίφημος ΓΑΠ με άκρως συμβολικό τρόπο διάλεξε το Καστελόριζο, δηλαδή την «αιχμή του δόρατος» για το τεράστιο ζήτημα των ενεργειακών κοιτασμάτων, για να ανακοινώσει την υποταγή της Ελλάδας στα ξένα κυκλώματα της Δύσης. Αυτή η Δύση είχε αρχίσει να αισθάνεται αφ' ενός την μεγάλη αδυναμία της να καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες ενεργειακές της ανάγκες και από την άλλη τον μεγάλο «κίνδυνο» να αναγκαστεί να στραφεί προς την Ρωσία για να καλύψει αυτές τις ανάγκες.
Έτσι η Ελλάδα έχανε τη εθνική της κυριαρχία και η ελληνική κοινωνία με την μέθοδο του σοκ και δέος, προδομένη, αισθάνονταν αδύναμη να αντιδράσει σε αυτές τις αλλεπάλληλες προδοσίες, Έτσι δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες για να επανέλθει, μετά από σαράντα περίπου χρόνια, το μεγάλο ζήτημα των ενεργειακών κοιτασμάτων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Την ίδια περίοδο τα ενεργειακά κοιτάσματα της βόρειας θάλασσας είχαν εξαντληθεί, η Ρωσία αύξανε συνεχώς την ενεργειακή της δύναμη, ενώ το τοπίο στην Μέση Ανατολή, όσον αφόρα το ενεργειακό, γίνονταν όλο κι πιο περίπλοκο εξ' αίτιας της μόνιμης διαμάχης Ισραήλ -Αράβων και της αυξανόμενης αραβικής εχθρότητας κατά της Δύσης. Το θέμα αυτό αντιμετωπίστηκε με την λεγομένη «Αραβική Άνοιξη», η οποία στην ουσία ήταν το «εργαλείο» για να τεθούν υπό αποκλειστικό δυτικό έλεγχο τα πετρέλαια της περιοχής αλλά με αμφίβολα αποτελέσματα καθώς προέκυψαν αστάθμητοι παράγοντες. Ακόμα και ο αιματηρός εμφύλιος της Συρίας γίνεται μόνο και μόνο για να εξασφαλιστεί η ροη της ενέργειας από τον αραβικό κόλπο και ιδιαίτερα από το Κατάρ προς την Δύση, εξουδετερώνοντας την όποια ρωσική εξάρτηση.
Όσον αφορά την Ελλάδα το θέμα ήταν πλέον απλό. Αφού η χώρα είναι υπό κατοχή, αφού τα δάνεια της έχουν εξουδετερώσει κάθε δυνατότητα ελληνικής παρέμβασης, η στιγμή ήταν η πιο κατάλληλη για να έρθει στη επιφάνεια το θέμα της ΑΟΖ. Από την άλλη βέβαια υπήρχε η Τουρκία, αλλά δεν θα χαλάσει το «παιχνίδι» από τις όποιες τουρκικές αντιδράσεις. Στην Άγκυρα γνωρίζουν καλά ότι τα ελληνικά τερτίπια δεν θα βλάψουν τελικά τα τουρκικά συμφέροντα, καθώς υπάρχει έντονη παρασκηνιακή συνεννόηση. Γι' αυτό και δεν υπήρξαν έντονες τουρκικές αντιδράσεις στις δηλώσεις Σαμαρά για την ΑΟΖ. Ο στόχος της Τουρκίας είναι μια συμφωνία μοιρασιάς σύμφωνα με τα παλιά αμερικανικά σχέδια. Έτσι, ενώ οι Τούρκοι επιδιώκουν να πάρουν το μερίδιο τους πάνω στην δική μας περιουσία, εμείς θα πάρουμε το δικό μας για να... το δώσουμε στους ξένους δανειστές και δυνάστες μας.
Εκεί που κάπου χαλά το όλο παιχνίδι είναι το Ισραήλ και η Ρωσία. Οι Ισραηλινοί, που επίσης αντιμετωπίζουν μεγάλα ενεργειακά προβλήματα, διαφώνησαν ριζικά με το δυτικό παιχνίδι της Αραβικής Άνοιξης που άνοιγε τις πόρτες για ακραία ισλαμιστικά και αντιισραηλινά στοιχεία. Έτσι αποφάσισαν να διαχωρίσουν την πολιτική τους από τις ΗΠΑ και να προσχώσουν σε ρήξη με την Τουρκία του Ερντογάν, που θέλησε να το παίξει με τις αμερικανικές προτροπές και τον νέο-οθωμανισμό του Νταβούτογλου, ηγεμόνας του ισλαμικού κόσμου. Έτσι εξηγείται και η πρωτοφανής ψύχρανση των σχέσεων ΗΠΑ- Ισραήλ τον τελευταίο καιρό. Από την άλλη, οι Ρώσοι αφού είδαν να καταρρέει η συνεργασία τους με την Ελλάδα και μετά τα γεγονότα της Λιβύης κατάλαβαν ότι υπάρχει πολιτική ενεργειακής τους απομόνωσης με απώτερο σκοπό την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας. Γι' αυτό και επενέβηκαν δυναμικά στην Συρία και δεν άφησαν να επαναληφτεί το προηγούμενο της Λιβύης. Οποιαδήποτε όμως ρωσική προσπάθεια να προσεγγίσει ξανά την ελληνική πλευρά, δεν έχει καμία προοπτική όσο την Ελλάδα κυβερνούν προδοτικές κατοχικές κυβερνήσεις.
Από όλα αυτά εύκολα κανείς συνάγει το συμπέρασμα ότι το θέμα της ΑΟΖ είναι ένα μεγάλο θέατρο, που δήθεν θα υπηρετήσει τα ελληνικά συμφέροντα. Στην πραγματικότητα θα εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες των δυναστών μας. Για άλλη μια φορά η ελληνική προδοσία θα παραδώσει την χώρα στην βουλιμία των δήθεν συμμάχων, αλλά στην πραγματικότητα κατακτητών της χώρας μας.
Σε λίγες μέρες ο κ Σαμαράς θα πάει στην Άγκυρα και θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του πατέρα της εθνοκάθαρσης των χριστιανών της Μικράς Ασίας, (αν φανεί συνεπής στους δικούς του προγόνους, θα πρέπει να το αρνηθεί όπως έκανε πριν από λίγα χρόνια ο πρόεδρος του Ιράν, Αχμαντινετζάντ). Τα «παπαγαλάκια» της κατοχικής κυβέρνησης θα κάνουν λόγο για σταθερή ελληνική στάση στο θέμα της ΑΟΖ, ενώ οι Τούρκοι θα χαμογελούν με νόημα και ο λαός θα τροφοδοτείται με ψευδαισθήσεις ότι θα ανοίξουν οι ουρανοί και θα βρέξει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις τσέπες των κακομοίρηδων Ελλήνων της σύγχρονης κατοχής.
Αλήθεια για ποια ΑΟΖ μας μιλούν όταν δεν υπάρχει ελληνική κυριαρχία; Όταν την Ελλάδα την κυβερνά ένα προδοτικό πολιτικό σύστημα που έχει παραδώσει τα πάντα σε ξένους δυνάστες οι οποίοι ακόμα μας χρεωστάνε τα κατοχικά δάνεια ; Η φαρσοκωμωδία στο απόγειο της με σκηνικά τα περίφημα «παπαγαλάκια» των μεγάλων καναλιών, που συνεισφέρουν όσο μπορούν πιο πολύ στην νέα αυτή προδοσία. Η ιστορία θα γράψει με μελανά γράμματα αυτή την περίοδο της ελληνικής ιστορίας. Αν δεν υπάρξει απελευθέρωση από όλους αυτούς και παραδειγματική τιμωρία των προδοτών, η ΑΟΖ θα είναι για να... γελά ο κάθε πικραμένος που θα ονειρεύεται καρβέλια στον πεινασμένο ύπνο του.  
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Φωτογραφία

Μίκης Θεοδωράκης: ΟΙ ΗΠΑ θεωρούν τα Ελληνικά πετρέλαια δικό τους ενεργειακό απόθεμα



«Είμαστε μισό μέτρο από την πηγή και δεν πίνουμε νερό»
Σε παρέμβαση για την αξιοποίηση των ελληνικών ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) προέβη ο μεγάλος μουσουργός, Μίκης Θεοδωράκης.
«Είμαστε μισό μέτρο από την πηγή και δεν πίνουμε νερό» δήλωσε σχετικά με την αξιοποίηση των ΑΟΖ ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας στον Σκάϊ.
Χαρακτήρισε «εξαρτημένους» όσους λένε ότι δεν μπορούν να αξιοποιηθούν οι ΑΟΖ, ενώ ανέφερε ότι με την εκμετάλλευση τους θα καταργηθούν τα δυο διυλιστήρια που υπάρχουν στη χώρα. «Αντιδρούν και οι εφοπλιστές» με την αξιοποίηση των ΑΟΖ, σημείωσε.
Συμπλήρωσε ότι με την Τουρκία μπορεί να υπάρξει συμφωνία, σημείωσε όμως ότι με το μνημόνιο 1 και 2 παραχωρείται ο πλούτος της χώρας, καθώς και 1 ευρώ εσόδων πηγαίνει στο εξωτερικό και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Να φύγουμε από την τρόικα, πρέπει να γίνει τώρα».
 ΠΗΓΗ:olympia.gr 


Laurent Louis - Βέλγος βουλευτής αποκαλύπτει την αλήθεια.

ΛΙΝΚΟΛΝ ΚΑΙ ΚΕΝΕΝΤΙ Δολοφονήθηκαν γιατί τα έβαλαν με τις τράπεζες;




Δήλωση του Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου:“Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου.”

Πότε έκανε αυτή τη δήλωση ο Λίνκολν;

Όταν κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου οι τραπεζίτες που δάνειζαν το κράτος με 24% τόκο προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να τους δίνει τόκο 36%. (!!)

Τι έκανε ο Λίνκολν; Απλά ενεργοποίησε το δικαίωμα που έχει κάθε κράτος να εκδίδει χρήμα. Έτσι ο Λίνκολν θαρραλέα άρχισε να τυπώνει δολάρια για τη χρηματοδότηση του πολέμου, σώζοντας τη χώρα του από τις μελλοντικές πληρωμές των υπέρογκων τόκων προς τις τράπεζες.

Και όλοι γνωρίζουμε τι απέγινε ο Λίνκολν λίγο καιρό μετά. Δολοφονήθηκε. Μετά τη δολοφονία του Προέδρου Λίνκολν το 1865 κανένας άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να αρνηθεί να δανειστεί η χώρα από τους τραπεζίτες και να μη τους πληρώνει τόκο.

Ή για να ακριβολογούμε, ένας ακόμα Πρόεδρος των ΗΠΑ τόλμησε 100 χρόνια μετά τον Λίνκολν να το ξανακάνει, δηλαδή να μη δανειστεί η χώρα από τις τράπεζες αλλά να εκδώσει χρήμα χωρίς τόκο, και ο οποίος και αυτός είχε την ίδια κατάληξη με τον Λίνκολν. Δολοφονήθηκε και αυτός λίγο καιρό μετά την απόφασή του. Ήταν ο Τζον Κένεντι. Αλλά για να καταλάβουν οι αναγνώστες μας πώς ακριβώς οι μεγαλοτραπεζίτες καταδυναστεύουν τις χώρες και τις οικονομίες πρέπει να τους εξηγήσουμε τα παρακάτω απίστευτα (ΝΑΙ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ) αλλά απόλυτα αληθινά πράγματα.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναστολή ισχύος των «Δανειακών Συμβάσεων» και των «Μνημονίων»



Σύμφωνα με το άρθρο 26 της Σύμβασης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών, κάθε Συνθήκη που βρίσκεται σε ισχύ, είναι μεν δεσμευτική για τα Μέρη της (pacta sunt servanda), εκτελείται όμως πάντοτε (όπως ρητώς ορίζει η διάταξη) με καλή πίστη (good faith). Η καλή πίστη δε αφορά Γενική Αρχή τόσο του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου, όσο και του Ευρωπαϊκού Ενωσιακού Δικαίου, αλλά και του Εσωτερικού Δικαίου των πολιτισμένων Κρατών.

Επίσης, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 31 της Σύμβασης της Βιέννης, μια Συνθήκη ερμηνεύεται με καλή πίστη στο σύνολό της και υπό το πρίσμα του αντικειμένου και του σκοπού της. Ωστόσο με τις διατάξεις των άρθρων 61 και 62 της Συνθήκης της Βιέννης, η διακρατική Συνθήκη με Κράτη ή Διεθνείς Οργανισμούς, όχι απλώς ερμηνεύεται, αλλά και ρυθμίζεται με βάση: α) «την επιγεννόμενη αδυναμία εκτέλεσης» και β) «τη θεμελιώδη μεταβολή των περιστάσεων». Με βάση τις προσλαμβάνουσες αυτές παραστάσεις, υποστηρίζονται ενταύθα τα εξής:

Τόσο οι «Δανειακές Συμβάσεις», όσο και τα «Μνημόνια Συνεννόησης» που έχει συνομολογήσει η Ελλάδα με την τρόικα (ΔΝΤ-Επιτροπή-ΕΚΤ), αφορούν ευθέως δεσμεύσεις Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου, και ειδικότερα Δημοσίου Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου που υπάγονται κατευθείαν (λόγω και της συμμετοχής του ΔΝΤ) στις ρυθμίσεις και πρόνοιες της Σύμβασης της Βιέννης. Δηλαδή, οι υπερκείμενοι κανόνες του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου που δεσμεύουν ακόμη και τις εσωτερικές έννομες τάξεις των δανειστών Κρατών, είναι κανόνες που υπερισχύουν των «Δανειακών Συμβάσεων» και των «Μνημονίων Συνεννόησης». Με τούτη την παραδοχή υφίσταται απόλυτη ακυρότητα των συμφωνηθέντων κατά το μέρος που οι «Δανειακές Συμβάσεις» αφορούν: α) στο αγγλικό δίκαιο και β) στη δικαιοδοτική αρμοδιότητα του εσωτερικού Δικαστηρίου του Λουξεμβούργου. Πέραν αυτών... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από τις εφορίες η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών




Από τη φορολογική διοίκηση θα εισπράττονται οι ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες το 2012 ανήλθαν στα 24,1 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 2,6 δισ. σε σύγκριση με το 2011,σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής». 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η μεταβίβαση της είσπραξης των εισφορών στο φορολογικό σύστημα αποτελεί μονόδρομο για τη βιωσιμότητα των Ταμείων στα οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν έως 300%. 
Η πολυετής ανοχή μέσω 52 «καθεστώτων ρύθμισης» μετά το 2002 αφαίρεσε από το ασφαλιστικό σύστημα τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τη βαθιά ύφεση. Μόνο στο ΙΚΑ οι οφειλές (συν τα πρόσθετα τέλη) υπολογίζονται σε 11,7 δισ. ευρώ. 
Το ΔΝΤ προτείνει η ενοποίηση φόρων και εισφορών να γίνει την 1η Ιουλίου 2017 με ενδιάμεσο σταθμό τον Ιούλιο του 2013, οπότε το ΙΚΑ θα αναλάβει, μεταβατικά, την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα άλλα Ταμεία. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr