Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Νέα αύξηση στα αποθέματα πετρελαίου και βενζίνης

Από το worldenergynews.gr
Νέα αύξηση σημείωσαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα 15/11 η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ).

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 10 Νοεμβρίου 2017, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών για μείωση κατά 2,2 εκατ. βαρέλια.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε..

ΕΛΠΕ και ΕΚΟ προσφέρουν 5.000 λίτρα πετρελαίου στη Σύμη

Από το fortunegreece.com
Μετά από αίτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η ΕΚΟ αποφάσισε να χορηγήσει 5.000 λίτρα καυσίμου κίνησης, προκειμένου οι τοπικές Αρχές να διαχειριστούν ευχερέστερα το έργο της αντιμετώπισης των συνεπειών της θεομηνίας στο νησί της Σύμης, που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και η ΕΚΟ, τονίζεται..

Υποχρέωση σεβασμού της προσωπικότητας των εργαζομένων στους τόπους εργασίας

Από το ergasiaka-gr.net
Όσο αφορά την προσβολή της προσωπικότητας του εργαζόμενου, η Νομολογία των Δικαστηρίων έχει να παρουσιάσει μεγάλο αριθμό αποφάσεων με ποικίλο περιεχόμενο.

Έχει κριθεί ότι παράβαση της παραπάνω υποχρέωσης, συνιστούν μεταξύ άλλων οι παρακάτω περιπτώσεις:

To Αμπού Ντάμπι αυξάνει την ικανότητα άντλησης πετρελαίου των πεδίων Upper Zakum και Bab

Από το worldenergynews.gr
Το Αμπού Ντάμπι ανακοίνωσε  την Τρίτη ότι θα αυξήσει την ικανότητα του πετρελαϊκού πετρελαίου Upper Zakum, ενός από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, σε 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2024.

Συμφωνία για το έργο υπογράφηκε..

Greenpeace-WWF: Στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ η Ελλάδα στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

Από το energypress.gr
Τα συμπεράσματα της ετήσιας διεθνούς αξιολόγησης Climate Change Performance Index 2018 (CCPI) που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το δίκτυο οργανώσεων Climate Action Network, στο οποίο συμμετέχουν το WWF Ελλάς και η Greenpeace, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα(1). Η ετήσια έκθεση αξιολογεί τις κλιματικές επιδόσεις 56 χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά, που είναι υπεύθυνες για πάνω από το 90% των παγκόσμιων εκπομπών αεριών του θερμοκηπίου.

Όπως επισημαίνει η Greenpeace και το WWF:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Κάθε Νοέμβρη, ο νους και η καρδιά όλων μας  είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο, στην εξέγερση των φοιτητών, της ηρωικής νεολαίας κατά της χουντικής τυραννίας του Νοέμβρη του 1973.

Ίσως σήμερα τα ιδανικά της ηρωικής εκείνης Εξέγερσης είναι επίκαιρα όσο ποτέ. Τα συνθήματα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», «Λαέ πεινάς – γιατί τους προσκυνάς» αποκτούν  πάλι σάρκα και οστά.  

Τώρα, που όλες  οι μάσκες έπεσαν..

Ανακαλύφθηκε ο δεύτερος κοντινότερος "γήινος" εξωπλανήτης

Από το capital.gr
Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα "γήινο" εξωπλανήτη σε απόσταση μόνο 11 ετών φωτός. Όπως εκτιμούν, όχι μόνο έχει περίπου το μέγεθος της Γης, αλλά -το κυριότερο- οι θερμοκρασίες στην επιφάνειά του εκτιμάται ότι είναι παρόμοιες με του δικού μας πλανήτη, από μείον 60 έως 20 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


Από το poenergias.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Πολυτεχνείο και η 17 του Νοέμβρη, για τους περισσότερους, για τις γενιές τις παλιότερες
αλλά και τις γενιές που δεν έζησαν το «γύψο» είναι το ορόσημο.

Εκείνο το βράδυ, εκείνες τις τρείς μέρες, εκείνες τις ..

Γιατί η ENI «παρακινεί» την Αίγυπτο να τερματίσει τις εισαγωγές LNG το 2018; - Τι αναφέρει το Bloomberg

Από το worldenergynews.gr
Την παύση της εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου το 2018 ανακοίνωσε ο υπουργός πετρελαίου της Αιγύπτου Tarek El-Molla, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να εξάγει φυσικό αέριο από το γιγνατιαίο κοίτασμα Zohr που είναι το μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στη Μεσόγειο.

Ειδικότερα, το φυσικό αέριο από το κοίτασμα Zohr θα προμηθεύσει..

ΕΛΠΕ: «Ενέργεια για Ζωή» Σημαίνει Συμμετοχή στον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Από το energia.gr
«Ενέργεια για ζωή» χάρισαν 130 εργαζόμενοι του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, στον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας. Όπως σημειώνει η εταιρεία, «Για μια ημέρα οι συμμετέχοντες ένιωσαν αθλητές, αφού έλαβαν μέρος στις διαδρομές των 5, 10 και 42 χιλιομέτρων, φορώντας το μπλουζάκι του εθελοντισμού μας με το σήμα ‘εθέλω’».

Στη φετινή διοργάνωση του Μαραθωνίου κατεγράφη..