Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

South Stream, Turk Stream, Nord Stream 2 και η επιστροφή του "Νέα Μακεδονία", του "Πακέτου Πινέιρο".

Από το greeklignite.blogspot.gr
Οι παλιοί αναγνώστες του ιστολόγιου ίσως θυμάστε πως ήταν το Greeklignite που πριν τρία χρόνια πρώτο μετέδωσε στην Ελλάδα την είδηση πως ρίχνουν τη Βουλγαρική κυβέρνηση για να μη γίνει ο αγωγός South Stream. Μια μέρα μετά, το ένστικτο αυτοσυντήρησης της τότε Βουλγαρικής κυβέρνησης έστελνε τον South Stream στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, οι αγωγοί χρειάζονται έδαφος θεμελίωσης. Ωστόσο οι Ρώσοι δεν το έβαλαν κάτω και άμεσα προώθησαν..

Greenpeace: «Δεν είναι επένδυση να καταστρέφει την Ήπειρο»

Από το energyin.gr
Ακτιβιστές της Greenpeace και μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων αναρριχήθηκαν σε βράχο ύψους 80 μέτρων, όπου κρέμασαν πανό επιφάνειας 120 τετραγωνικών μέτρων με το μήνυμα “NO OIL – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ”

Η αναρριχητική δράση πραγματοποιήθηκε στο γεφύρι του Κόκκορη στον ποταμό Βοϊδομάτη, ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά γεφύρια της Ηπείρου που αποτελεί ..

ΜΑΤ από την Total κατά της Τουρκίας: Θέλουν μεγαλύτερη συμμετοχή στην κυπριακή ΑΟΖ

Από το hellasjournal.com
Ενδιαφέρον να συμμετάσχει σε ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ εξέφρασε η γαλλική εταιρεία TOTAL, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, μετά τη συνάντηση του περιφερειακού διευθυντή της εταιρείας, Στεφάν Μισέλ, με Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. 

Το τεμάχιο 8 αδειοδοτήθηκε στην ιταλική εταιρεία και το ενδιαφέρον της γαλλικής εταιρείας γι αυτό «είναι μια εξέλιξη πάρα πολύ..

Η BP επεκτείνεται στα βόρεια του Ιράκ

Από το naftikachronika.gr
To υπουργείο Πετρελαίου του Ιράκ ανακοίνωσε στις αρχές Μαΐου ότι η κρατική εταιρεία North Oil Company ήρθε σε συμφωνία με τη BP με σκοπό την ανάπτυξη των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Kirkuk, βόρεια του Ιράκ.

Σύμφωνα με το Reuters, η εν λόγω συμφωνία θα αυξήσει την παραγωγή έξι κοιτασμάτων του Kirkuk σε ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα..

ΟΜΙΛΙΑ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΓΣΕΕ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ


Από το gsee.gr
Κ. Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και οργανώσεων
Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και των κοινωνικών φορέων.
Αγαπητοί συνάδελφοι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού και του Ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος
Κυρίες και κύριοι, φίλοι και φίλες
Με ιδιαίτερη χαρά σας..

Mέχρι τις 6 Ιουνίου κλείνει το deal της Shell με ΕΠΑ και ΕΔΑ - Προαπαιτούμενο για να κλείσει η συμφωνία για ΔΕΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Το deal θα κλείσει με 150 εκατ ευρώ και oι θυγατρικές της ΔΕΠΑ, ΕΠΑ και ΕΔΑ θα πάρουν το ποσοστό της Shell στην εμπορία και διανομή.

Έτσι η ΔΕΠΑ θα έχει τον πλήρη έλεγχο της εμπορίας και διανομής στην Αττική.

Πρόκειται για μια προυπόθεση ώστε να ολοκληρωθεί ..

Ανεβάζει στροφές το Ζορ και δίνει τέλος στην ανάγκη για εισαγωγές αερίου στην Αίγυπτο

Από το energypress.gr
Η έναρξη λειτουργίας της τρίτης παραγωγικής μονάδας στο κοίτασμα Ζορ την περασμένη εβδομάδα αναμένεται να οδηγήσει σε εκμηδενισμό των αναγκών της Αιγύπτου για εισαγωγές LNG.

Η παραγωγή στο κοίτασμα φτάνει πλέον τα 1,1 δις. κ.π. ανά ημέρα με στόχο να αυξηθεί σε 2 δις. κ.π. στα τέλη του έτους και στα 2,9 δις. κ.π. το 2019. Όταν συμβεί..