Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ …..ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ

to-ktirio-tis-gsee-stin-l-aleksandras
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει για πολλοστή φορά τις συνδικαλιστικές διώξεις στους χώρους εργασίας αλλά και τις φραστικές επιθέσεις κατά εκλεγμένων συναδέλφων, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί είναι: α) Η πρόσφατη απόλυση από τη διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παλαιφύτου Πέλλας, του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών καθώς και β) Η φραστική επίθεση κατά του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας από τον διορισμένο Πρόεδρο της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του νησιού.

Τέτοιου είδους πρακτικές και τακτικές δεν θα επιτύχουν σε καμία περίπτωση το στόχο τους που δεν είναι άλλος από τον εκφοβισμό και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.

Απαιτούμε αφενός μεν την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών, στην ουσία δηλαδή της τήρησης της νομιμότητας και αφετέρου την δημόσια καταδίκη της αντιδημοκρατικής ενέργειας του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ.

Καλούμε την ηγεσία του Υπ. Εργασίας η οποία επαίρεται για την «ομπρέλα προστασίας» που έχει ανοίξει… υπέρ των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, να σταματήσει την τακτική του «Πόντιου Πιλάτου» και ν’ αναλάβει δράση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

Bloomberg: Μια δεκαετία χαμηλών τιμών πετρελαίου προβλέπουν οι αναλυτές


Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για τα επόμενα δέκα χρόνια, καθώς η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας επιβραδύνεται ενώ η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου από τις ΗΠΑ λειτουργεί ως πλαφόν σε κάθε προσπάθεια ανόδου. Αυτό επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται τις απόψεις των μεγαλύτερων ανεξάρτητων οίκων εμπορίας πετρελαίου.
«Είναι δύσκολο να δούμε μια δραματική αύξηση των τιμών» δήλωσε στο Bloomberg ο Διευθύνων Σύμβουλο της Vitol BV,  Ian Taylor προσθέτοντας ότι είναι πιθανόν, οι τιμές να κινηθούν γύρω...

Goldman Sachs: Κίνδυνος πτώσης του πετρελαίου κάτω από τα 20 δολ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να υποχωρήσει κάτω από τα 20 δολάρια το βαρέλι καθώς η αναζήτηση ενός επιπέδου που θα επανεξισορροπεί την προσφορά με τη ζήτηση εντείνει ακόμη περισσότερο τη μεταβλητότητα των τιμών, προέβλεψε η Goldman Sachs.

Mε τη δυναμικότητα αποθήκευσης πετρελαίου να έχει εξαντληθεί σε ορισμένες περιοχές, οι τιμές ενδέχεται να χρειαστεί να φτάσουν αρκετά χαμηλότερα ούτως ώστε να αποτρέψουν την επιπλέον παραγωγή που δεν μπορεί να αποθηκευτεί, εξήγησε ο Jeff Curie, επικεφαλής έρευνας τομέα εμπορευμάτων της Goldman.

"Μόλις αγγίξεις το..

Πείραμα στον Διαστημικό Σταθμό δείχνει πως ο Άρης δεν είναι «αφιλόξενος» στη μικροβιακή ζωή


Όπως στη Γη υπάρχουν μικροοργανισμοί που έχουν προσαρμοστεί σε εξαιρετικά ακραία περιβάλλοντα, έτσι θα μπορούσαν να έχουν αναπτυχθεί και στον Άρη είδη μικροβιακής ζωής, τα οποία θα κατάφερναν να επιβιώσουν στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στον Κόκκινο Πλανήτη.

Αυτό αποδεικνύει πείραμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στο πλαίσιο του οποίου μια ομάδα Ευρωπαίων επιστημόνων έστειλε μύκητες από την Ανταρκτική, για να ζήσουν σε συνθήκες που προσομοίωναν το αρειανό περιβάλλον. Μια δοκιμή μου έδειξε πως, ακόμη και μετά από 18 μήνες παραμονής στον Σταθμό, το 60% των μικροοργανισμών είχαν επιβιώσει, χωρίς αλλοιώσεις στο γενετικό τους υλικό.

Οι μύκητες προήλθαν από τη περιοχή Βικτόρια στην Ανταρκτική, η οποία θεωρείται πως παραπέμπει όσο καμία άλλη στον Άρη, αφού χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία και υγρασία, όπως και ισχυρούς ανέμους. Επομένως, οι μόνοι κάτοικοί της είναι ορισμένοι «σκληροτράχηλοι» μύκητες και λειχήνες.

 Από αυτούς τους μικροοργανισμούς, οι ερευνητές επέλεξαν να..

Διπλασιάστηκε η εισφορά της Ελλάδας στο ΔΝΤ - Έφθασε στα €3,01 δισ.

Διπλασιάστηκε η εισφορά της Ελλάδας στο ΔΝΤ - Έφθασε στα €3,01 δισ.
Διπλασιασμό εμφάνισε η εισφορά της Ελλάδας στο συνολικό αποθεματικό ταμείο του ΔΝΤ, φθάνοντας στα 3,01 δισ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε από το Ταμείο.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΝΤ αναφέρει ότι η Ελλάδα κατέβαλε το ποσό των 1,64 δισ. ευρώ στις 3 Φεβρουαρίου 2015, το οποίο αφορούσε την αυξημένη εισφορά που έπρεπε να δώσει στο Ταμείο.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ, τον Δεκέμβριο του 2010, έλαβε την απόφαση διπλασιασμού του συνολικού του κεφαλαίου. Ωστόσο, η εφαρμογή της απόφασης κωλυσιεργούσε λόγω..

Ποια έγγραφα μπορείτε να παραλάβετε με ένα κλικ από τον υπολογιστή σας

Ποια έγγραφα μπορείτε να παραλάβετε με ένα κλικ από τον υπολογιστή σας
Εννεά πιστοποιητικά του Δημοσίου έχουν την δυνατότητα οι πολίτες να παραλάβουν με ένα απλό κλικ στον υπολογιστή τους.

Όσοι έχουν ήδη κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, μπορούν να αποκτούν χωρίς πρόσθετες διαδικασίες πρόσβαση στις υπηρεσίες της Κεντρικής Διαδικτυακής Πύλης της δημόσιας διοίκησης, ΕΡΜΗΣ (www.ermis.gov.gr), και να παραλαμβάνουν τα εννέα αυτά πιστοποιητικά μέσω του υπολογιστή τους.

Είναι μία υπηρεσία που εξυπηρετεί και τους Έλληνες του εξωτερικού οι οποίοι, όπως και οι υπόλοιποι, με αυτό τον τρόπο αποφεύγουν τη χρονοβόρα διαδικασία ταυτοποίησης μέσω φυσικής παρουσίας στα ΚΕΠ.

Στην Πύλη αναφέρονται ως «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Άμεση παραλαβή αποτελέσματος» ή «Κατηγορίας 02».

Οι εννέα υπηρεσίες- πιστοποιητικά που μπορείτε να βγάλετε με ένα απλό κλικ από τον υπολογιστή σας είναι οι εξής:

ΕΛΠΕ : Μίνιμουμ 2 εκατ. βαρέλια περσικό αργό το μήνα - Τι προβλέπει η τελική συμφωνία

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε ιραν
Κατ’ ελάχιστο 2 εκατ. βαρέλια αργό το μήνα ή το 20% των συνολικών τους αναγκών θα αγοράζουν τα ΕΛΠΕ από τους Ιρανούς. 

Οι τελευταίοι πίεζαν για ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες, όπως φάνηκε και απο τις χθεσινές συναντήσεις της διόικησης του ομίλου στη Τεχεράνη. Τελικά, η συμφωνία θα αφορά μίνιμουμ 2 εκατ βαρέλια το μήνα. Επίσης προβλέπεται : 

-Χρόνος έναρξης των πρώτων παραδόσεων μέσα στο επόμενο δίμηνο

-Αποπληρωμή του παλαιού χρέους 600 εκατ. ευρώ των ΕΛΠΕ στη NIOC σε βάθος 4ετίας

-Πρώτη δόση, θα ειναι της τάξης των 100 εκατ. ευρώ

-Το 50% της οφειλής θα πληρωθεί σε έτοιμα διυλισμένα προιόντα από τα ΕΛΠΕ

-Το 10% της οφειλής θα ξεχρεωθεί μέσω έργων engineering που θα αναλάβει η Ασπροφος, θυγατρική των ΕΛΠΕ σε αναβάθμιση ιρανικών διυλιστηρίων.


ΠΗΓΗ:energypress.gr



Ελπίδες για ανάσταση των ναυπηγείων μέσω... LNG;

Αποτέλεσμα εικόνας για LNG;
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 18 – 19 Φεβρουαρίου, μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να τεθούν επί τάπητος περιλαμβάνεται και ένα ζήτημα με άμεσο ελληνικό ναυτιλιακό ενδιαφέρον καθώς αφορά τόσο τη ναυτιλία μικρών αποστάσεων όσο και τα ελληνικά ναυπηγεία. Πρόκειται για το σχέδιο χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά κονδύλια του περίφημου πακέτου Juncker των 315 δις ευρώ, ενός μαζικού ναυπηγικού προγράμματος ανανέωσης του στόλου μικρών αποστάσεων, το οποίο στοχεύει στην αντικατάσταση παλαιοτέρων εμπορικών και ακτοπλοϊκών πλοίων που εκτελούν πλόες κυρίως στη Μεσόγειο με σύγχρονα πλοία που θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG.

Το εν λόγω ναυπηγικό πρόγραμμα,προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, έχει προταθεί να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια, καθώς θα βοηθήσει το στόλο πλοίων μικρών αποστάσεων να συμμορφωθεί με τους αυστηρότερους κανόνες εκπομπών ρύπων που θα ισχύσουν στην Ευρώπη από το 2020. Με τον τρόπο αυτό το πρόγραμμα έρχεται να ικανοποιήσει δύο βασικές πολιτικές της ΕΕ για τις μεταφορές, αφενός την προώθηση των θαλασσίων μεταφορών ως εναλλακτική των οδικών για να αποσυμφορηθούν τα χερσαία δίκτυα και αφετέρου την προώθηση της χρήσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)  ως περιβαλλοντική λύση

Βεβαίως προκειμένου να τύχει ευρωπαϊκής χρηματοδότησης το ναυπηγικό αυτό πρόγραμμα, προϋπόθεση αποτελεί, η υλοποίησή του να γίνει σε ευρωπαϊκά ναυπηγεία, κάτι που ενδιαφέρει άμεσα τη δοκιμαζόμενη ελληνική ναυπηγική βιομηχανία. Έτσι, ελληνικές μονάδες όπως ..

Τρεις νεκροί σε πλατφόρμα της Pemex

Αποτέλεσμα εικόνας για Τρεις νεκροί σε πλατφόρμα της Pemex
Τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υπεράκτια πλατφόρμα εξόρυξης της μεξικάνικής Pemex.

Άλλοι εννέα τραυματίστηκαν στο δυστύχημα, ενώ στη συνέχεια η φωτιά κατασβέστηκε. Αυτή μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται δυστύχημα στην συγκεκριμένη πλατφόρμα. Είχε προηγηθεί αντίστοιχο περιστατικό πέρυσι τον Απρίλιο, όταν πέθαναν τέσσερις.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ανακοίνωση "καταπέλτης" Δικαστών & Εισαγγελέων: "Μη ανεκτά νομοθετήματα καθ' υπόδειξη των δανειστών - Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει ως πειραματόζωο"

Αποτέλεσμα εικόνας για δικαστης
Με μία ανακοίνωση καταπέλτη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προειδοποιεί πώς η αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων επηρεάζει πλέον την έννομη δημοκρατική τάξη στην Ελλάδα που έχει καταντήσει “οικονομικό πειραματόζωο της Ευρώπης” και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην απόσυρση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου δηλώνοντας πώς τάσσεται στο πλευρό των κοινωνικών ομάδων που αντιδρούν σε αυτό.

Πρόκειται για το δεύτερο ισχυρό “χτύπημα” μέσα σε λίγα 24ωρα που δέχεται η κυβέρνηση, αφού μετά τους Αστυνομικούς οι οποίοι επί της ουσίας προειδοποιούσαν για άρνηση εκτέλεση διαταγών έρχονται και οι δικαστικοί και εισαγγελείς να στείλουν το δικό τους μήνυμα, πώς πλέον δεν μπορεί να γίνονται ανεκτά τα “νομοθετήματα καθ’ υπόδειξη των θεσμών και με έξωθεν παρεμβάσεις”.

Έρχεται δε η σκληρή και με πολιτικό νόημα ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, της οποίας μέλος είναι και η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου να επιβεβαιώσει αυτό που εδώ και μήνες έχει επισημάνει το “pronews.gr”, ότι δηλαδή η κυβέρνηση δεν ελέγχει τον κρατικό μηχανισμό και συνεπώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να χειριστεί κρίσιμες περιόδους όπως αυτή εδώ που διανύουμε.

Σπεύδουν μάλιστα οι δικαστές και οι εισαγγελείς να εξηγήσουν τη στάση τους για την αποφυγή παρεξηγήσεων σημειώνοντας πώς “ως θεσμικός φορέας έχει υποχρέωση να παρεμβαίνει όχι μόνον επί ζητημάτων, που άπτονται της απονομής της δικαιοσύνης αλλά και επί μείζονος και ευρύτερης δικαιοπολιτικής σημασίας θεμάτων".

Χαρακτηρίζει τα μέτρα που επιβάλλονται καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα, όπως το ασφαλιστικό-φορολογικό, που πλήττουν πλέον τον πυρήνα της αξιοπρεπούς διαβίωσης και συρρικνώνουν τα δικαιώματα των πολιτών και ζητάει την απόσυρση του ασφαλιστικού και κάθε διάταξης που μπορεί να θίγει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: