Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Από το Σεπτέμβριο η Σταδιακή Επαναλειτουργία του Διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα

Από το energia.gr
Σε αναστολή της λειτουργίας του διυλιστηρίου της Ελευσίνας προχώρησαν τα ΕΛΠΕ, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στη μονάδα παραγωγής υδρογόνου στις 10 Ιουλίου.

Επίσης, αποφασίστηκε ταυτόχρονα να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού όλων των μονάδων, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να υλοποιηθούν σταδιακά από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι τον Μάρτιο 2018.

Η ολοκλήρωση..

ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

Από  το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες πρακτικές της Διοίκησης της ΔΕΗ, που αντί να υπερασπίσει όπως θα έπρεπε τα συμφέροντα της επιχείρησης και κατ΄επέκταση του συνόλου των καταναλωτών, επιδίδεται σε διώξεις εργαζομένων και συνδικαλιστικών στελεχών.

Μετά τις απολύσεις, τις οποίες βάφτισε «υποχρεωτικές αποχωρήσεις», τώρα επιτίθεται και στα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, προχωρώντας σε ..

Ευνοεί την αγορά πετρελαίου η σύγκρουση μεταξύ Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας

Από το capital.gr
Οι traders πετρελαίου κάνουν λάθος. Η σύγκρουση μεταξύ του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας είναι bullish, όχι bearish, για τις τιμές πετρελαίου. Τουλάχιστον, σε μακροπρόθεσμη βάση, καθώς αλλάζει η γεωπολιτική των αγορών πετρελαίου.

Οι traders πετρελαίου πιστεύουν ότι η σύγκρουση μεταξύ του Κατάρ και των συμμάχων του από τη μία πλευρά και η Σαουδική Αραβία και οι δικοί της σύμμαχοι από την άλλη, είναι bearish για τις αγορές πετρελαίου. Για έναν απλό λόγο:

Προϊόντα από υπολείμματα βιοκαυσίμων αντί για πετρέλαιο

Από το ypaithros.gr
Βιοκαύσιμα ανταγωνιστικά με το πετρέλαιο υπόσχεται μία πρόσφατη ανακάλυψη που έγινε από ερευνητές του αμερικανικού εργαστηρίου Sandia.

Στην έρευνα μελετάται η περαιτέρω χρήση των αποβλήτων βιοκαυσίμων και η χρήση του LigM, ενός ενζύμου που διασπά τα μόρια που προέρχονται από τη λιγνίνη, τα φυτικά υπολείμματα δηλαδή που απομένουν από την παραγωγή βιοκαυσίμων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία νέων μορίων, αλλά και εμπορεύσιμων προϊόντων, μειώνοντας έτσι το κόστος των βιοκαυσίμων.

Η λιγνίνη συνήθως είτε καίγεται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, είτε μένει ανεκμετάλλευτη σε σωρούς, επειδή κανείς ακόμη δεν..

Αποχώρηση από τη Βόρεια Θάλασσα φέρεται να σχεδιάζει η BP

Από το liberal.gr
Σχέδια πώλησης των εξεδρών άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτει στη Βόρεια Θάλασσα φέρεται να έχει η BP, η οποία υπήρξε πρωτοπόρος στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της περιοχής και παράγει σήμερα τις μεγαλύτερες ποσότητες υδρογονανθράκων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, έχουν υπάρξει ήδη προκαταρκτικές συνομιλίες με επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και private-equity firms, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες.

Ωστόσο, η ίδια η εταιρεία..

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Μηχανική Πετρελαίου» του Πολυτεχνείου Κρήτης στα 12 καλύτερα της Ευρώπης

Από το worldenergynews.gr
H ιστοσελίδα oilpro.com (Professional Network for the Oil and Gas Industry) συμπεριλαμβάνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο γνωστικό πεδίο «Μηχανική Πετρελαίου» του Πολυτεχνείου Κρήτης στα 12 καλύτερα της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων «το Πολυτεχνείο Κρήτης εντάσσεται στη λίστα μας κυρίως ..

O ABS ενέκρινε το νέο σχεδιασμό MOSS-type LNG δεξαμενής της ΚΗΙ

Από το naftikachronika.gr
Ο νηογνώμονας ABS, ένας κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ταξινόμησης και τεχνικών υπηρεσιών στις θαλάσσιες και υπεράκτιες βιομηχανίες, εξέδωσε Έγκριση Επί της Αρχής (Approval In Principle) για έναν νέο σχεδιασμό μη-σφαιρικής MOSS-type LNG δεξαμενής που ανέπτυξε η ιαπωνική Kawasaki Heavy Industries (KHI).

Ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης ανεξάρτητης δεξαμενής κατηγορίας IMO Type B, υιοθετεί μια νέα προσέγγιση με ένα μη σφαιρικό σχήμα το οποίο..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι τουλάχιστον ντροπή να ισχυρίζονται κάποιοι από το Προεδρείο ότι η τραγική καθυστέρηση στην υλοποίηση της Συμβατική υποχρέωσης της εκδρομής οφείλεται στο ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου (ποιος Πρόεδρος;) δεν ''κατάφερε'' να μπει στην Επιτροπή Προμηθειών για τις εκδρομές.

    Το να αντιλαμβάνεται κανείς το λάθος του έστω και ετεροχρονισμένα είναι δείγμα αυτογνωσίας και ορθολογισμού. Περιμέναμε λοιπόν η ορθή επανάληψη ..

Σφάλμα δορυφόρου έκρυβε την άνοδο της στάθμης των ωκεανών

Από το news.in.gr
Για πολλά χρόνια οι κλιματολόγοι έξυναν το κεφάλι τους με απορία: πώς γίνεται να παραμένει σταθερός ο ρυθμός ανόδου της στάθμης των ωκεανών, την ώρα που η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει; Στην πραγματικότητα, όμως, επρόκειτο για λάθος στις δορυφορικές μετρήσεις.

Νέες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι ο γαλλο-αμερικανικός δορυφόρος TOPEX/ Poseidon, o πρώτος από μια σειρά δορυφόρων που μετρούν τη στάθμη με ραντάρ έπασχε ..

Επανακαθαρισμός πετρελαίου το ...«μυστικό» της Βραζιλίας

Από το worldenergynews.gr
Η ιδέα της επαναχρησιμοποίησης πετρελαίου μπορεί να φαίνεται περίεργη για κάποιους, αλλά για πάνω από 35 χρόνια, η Βραζιλιάνικη εταιρεία Lwart Lubrificantes συλλέγει και επανακαθαρίζει χρησιμοποιημένο λάδι κινητήρα.

Σύμφωνα με το CNBC η επιχείρηση, διαθέτει 15 κέντρα συλλογής σε όλη τη Βραζιλία, με 300 οχήματα που εξυπηρετούν πάνω από 60.000 "πηγές παραγωγής".

"Η Lwart συλλέγει χρησιμοποιημένο πετρέλαιο..

Ιαπωνία: Απελευθέρωση ραδιενεργού νερού από τη Φουκουσίμα στον ωκεανό

Από το naftemporiki.gr
Η εταιρεία διαχείρισης του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία διαμήνυσε ότι η απόφαση έχει ήδη ληφθεί για την απελευθέρωση ραδιενεργού υλικού στον ωκεανό. Οι τοπικοί αλιείς αντιδρούν έντονα στην απόφαση, υποστηρίζοντας ότι θα καταστραφεί ο ήδη δοκιμασμένος κλάδος τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο, που ακόμη απαιτεί την τελική έγκριση της ιαπωνικής κυβέρνησης, το ραδιενεργό υλικό τρίτιο, το οποίο χρησιμοποιείται..