Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Συμφωνία στο Παρίσι, λαμογιά στην Δυτική Ευρώπη, "ρουφιάνος" στην Ελβετία, αμηχανία μετά το Brexit στη Βρετανία.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Το Δεκέμβρη 2015 στο Παρίσι υπογράφηκε μια Συμφωνία για το Κλίμα, με βάση την οποία υποτίθεται πως τα κράτη που την υπέγραψαν θα προσπαθήσουν να μειώσουν τις εκπομπές τους σε "αέρια του θερμοκηπίου". Κάθε χώρα είχε στείλει μια μη δεσμευτική δήλωση προθέσεων στον ΟΗΕ για τα επίπεδα μειώσεων που θα προσπαθήσει να πετύχει, αλλά, ως γνωστόν, ο δρόμος για την κόλαση είναι ανέκαθεν στρωμένος με αγνές προθέσεις.

Σε μια μονίμως χιονισμένη βουνοκορφή των Ελβετικών Άλπεων, στη λεγόμενη "κορυφή της Ευρώπης", ανάμεσα στις κορυφές ύψους άνω των 4000μ και περιτριγυρισμένος από παγετώνες, βρίσκεται ο ερευνητικός σταθμός Jungfraujoch, που λειτουργεί ως εργαστήριο του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης και τον βλέπουμε στην πιο πάνω εικόνα. Λόγω της μοναδικής του θέσης, με προσβασιμότητα όλο το χρόνο και άριστη υποδομή, ο συγκεκριμένος σταθμός είναι..

Σε άνοδο οι εξαγωγές αργού των ΗΠΑ προς την Κίνα - Από την 32η θέση το 2016 στην 11η το 2017

Από το bankingnews.gr
Οι ΗΠΑ επεκτείνονται ταχέως στις εξαγωγές αργού προς την Κίνα, καλύπτοντας το "χάσμα" από την πτώση των προμηθειών από τις χώρες του ΟΠΕΚ.

Οπως αναφέρει το Bloomberg το περασμένο έτος, οι εξαγωγές αργού πετρελαίου των ΗΠΑ προς την Κίνα ήταν μικρές όμως έχουν εμφανίζουν σημαντική άνοδο το πρώτο εξάμηνο του 2017. 

Κατά μέσο όρο το 2016, οι εταιρείες έστειλαν ..

Εν΄όψει "τεκτονικών" αλλαγών η νοτιοανατολική Μεσόγειος μετά την γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ; - Θέμα ημερών τα αποτελέσματα από την Total

Από το worldenergynews.gr
Από μέρα σε μέρα αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα της γεώτρησης της TOTAL στο τεμάχιο 11, καθώς πλέον το γεωτρύπανο βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο του. 
Τα αποτελέσματα που θα έρθουν στο φως, θα αποδείξουν κατά πόσο υπάρχει κοίτασμα υδρογονανθράκων, και συνιστούν εξέλιξη που μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στην ευρύτερη περιοχή και να ενισχύσει περαιτέρω τη γεωστρατηγική θέση της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες..