Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Politico: Γιατί είναι πετρελαϊκό «καταφύγιο» των ΗΠΑ ο Καναδάς

 




Εν μέσω της αυξημένης ανησυχίας για την αστάθεια που συνοδεύει την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια, σύμφωνα με το Politico, οι Αμερικανοί θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Αυτό γιατί, η μεγαλύτερη πηγή εισαγωγών ενέργειας των ΗΠΑ δεν είναι η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία ή η..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.

 


Η Σλοβακία ενδέχεται να ανοικοδομήσει τον αγωγό Druzhba για να προμηθεύει καύσιμα στην Ουκρανία

 



Η Σλοβακία εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατρέψει μέρος του αγωγού Druzhba, μέσω του οποίου ρέει ρωσικό πετρέλαιο στη χώρα, σε αγωγό προϊόντων, ο οποίος θα μπορεί να παραδίδει καύσιμα στην εμπόλεμη Ουκρανία.

«Στην Ουκρανία, τα περισσότερα διυλιστήρια έχουν..

Η Energean επεκτείνει το πρόγραμμα γεωτρήσεων στο Ισραήλ με το γεωτρύπανο Stena iceMAX

 


Μετά την ανακάλυψη που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα στην ισραηλινή ΑΟΖ, η Energean αποφάσισε να συνεχίσει τη χρήση του πλοίου γεωτρήσεων Stena iceMAX για δύο νέες γεωτρήσεις.

Σημειώνεται ότι η Energean υπέγραψε συμβόλαιο ένα χρόνο πριν για το εν λόγω πλοίο για το..

Προβλήματα στην τήρηση κανόνων ασφαλείας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας “Ενεργειακή Α.Ε.” και την αναστολή λειτουργίας, με τις απολύσεις του υφιστάμενου προσωπικού και τις προσλήψεις νέων εργαζομένωων από την εταιρεία στη Ν. Καρβάλη Καβάλας

 




Ερώτηση κατέθεσε την Τετάρτη 8 Ιουνίου, η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με την Τόνια Αντωνίου,  Βουλευτής Β3΄Νοτίου Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη Τομέα Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προς τους Υπουργούς..

Η Ρωσία αναφέρει ότι τραυματίστηκε προσωπικό από επίθεση ουκρανικών πυραύλων σε πλατφόρμες αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

 



Ο ουκρανικός στρατός έπληξε σημεία γεώτρησης περίπου στις 8 το πρωί σήμερα στην ουκρανική εταιρεία Chornomornaftogaz , την οποία ανέλαβε η Ρωσία το 2014, δήλωσε ο λεγόμενος ηγέτης της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πέντε άτομα που έπεσαν στο νερό, εκ των οποίων οι τρεις τραυματίστηκαν και..