Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Έξι ενεργειακές νάρκες έτοιμες να "σκάσουν" το επόμενο εξάμηνο

Από το capital.gr
Η αναχώρηση των θεσμών άφησε ένα κενό στο κουτάκι που αφορά στο διαγωνισμό των λιγνιτικών της ΔΕΗ. Και είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις έγινε γνωστή η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας για την πώληση, αναβλήθηκε ταυτόχρονα και το ραντεβού του αρμόδιου υπουργού ενέργειας Γ. Σταθάκη στο πλαίσιο της αξιολόγησης. Ωστόσο οι λιγνίτες δεν αποτελούν τη μοναδική εκκρεμότητα - απειλή  για την ενεργειακή αγορά. Η παρελκυστική κυβερνητική πρακτική, η αναβλητικότητα σε κρίσιμα ζητήματα αλλά και το πολιτικό κόστος ενόψει των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, έχουν οδηγήσει σε τέλμα..

Τουρκία: Ίσως το πιο διάσημο βίντεο με ΑΤΙΑ που έχει τραβηχτεί ποτέ

Από το pronews.gr
Το βίντεο αυτό του 2009 από την Τουρκία είναι ίσως το πιο διάσημο από όλα τα βίντεο αναφορικά με τις εμφανίσεις ΑΤΙΑ.

Διάσημο γιατί για πρώτη φορά φαίνονται όψεις των εξωγήινων (;) επιβατών του...

Διεθνής συνεργασία για εξάλειψη των πλαστικών

Από το naftikachronika.gr
Γεγονός αποτελεί από την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου η συμμαχία εταιρειών-κολοσσών για την εξάλειψη των πλαστικών αποβλήτων και ιδιαίτερα από τους ωκεανούς.

Η πρωτοβουλία «Alliance to End Plastic Waste (AEPW)» περιλαμβάνει μέχρι στιγμής σχεδόν 30 μέλη, συμπεριλαμβανομένων των oil majors Total, Shell και ExxonMobil, ενώ έχει πετύχει τη δέσμευση ενός ποσού κοντά στο $1 δις για την προστασία του περιβάλλοντος από τα πλαστικά. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι..

Νεκρός ανασύρθηκε άνδρας ο οποίος έπεσε σε δεξαμενή περισυλλογής καυσίμου στο Πέραμα

Από το thestival.gr
Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας, ηλικίας 52 ετών ο οποίος, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε σε δεξαμενή περισυλλογής καυσίμου σε διυλιστήριο στην περιοχή του Ικονίου, στο Πέραμα.

Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν εκεί. σύμφωνα..