Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Υδάτινος κυκλώνας στην Αυστραλία

ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ....



ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΦΕΚ-εξπρές "για να ληφθεί η δόση την Τρίτη"!




Με εντολή της κυβέρνησης άνοιξε σήμερα Κυριακή (!) το Εθνικό Τυπογραφείο και τυπώνει πυρετωδώς υπουργικές αποφάσεις και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής (και το "μέχρι στιγμής" έχει την σημασία του γιατί η νύχτα στο Εθνικό Τυπογραφείο αναμένεται μεγάλη) έχουν πάρει το δρόμο τους για να τυπωθούν δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και δεκατέσσερις (!) υπουργικές αποφάσεις!
Στο γραφείο του γραμματέα της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκου στη Βουλή, αλλά και στην ανάλογη ομάδα του στο Μέγαρο Μαξίμου, το επιτελείο του νομικού εγκεφάλου της κυβέρνησης λειτουργεί πυρετωδώς και ... ένας Θεός ξέρει, τι ξημερώνει αύριο, ειδικά σε ότι αφορά το περιεχόμενο των υπουργικών αποφάσεων οι οποίες βασίζονται φυσικά όλες, στα μέχρι στιγμής ψηφισθέντα νομοσχέδια των τριών Μνημονίων.
Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι αύριο το ξημέρωμα να είναι δημοσιευμένα όλα τα απαραίτητα ΦΕΚ που όπως υποστηρίζουν "θα αποτελέσουν το "οπλοστάσιο" της στην Σύνοδο Κορυφής της 20ης Νοεμβρίου", όπου θα προσπαθήσουν να εκμαιεύσουν μια ημερομηνία εκταμίευσης της δόσης ή εν πάση περιπτώσει έναρξης εκταμίευσης της δόσης, αν η δόση τελικά ... έρθει με δόσεις!
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Αλλάζει ο χάρτης των βουλευτικών εδρών




Μεταβάλλει τον χάρτη των βουλευτικών εδρών σε 14 εκλογικές περιφέρειες η τελευταία απογραφή του πληθυσμού της χώρας μας. Σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυξάνονται οι βουλευτικές έδρες σε έξι εκλογικές περιφέρειες, ενώ σε άλλες οκτώ μειώνονται. 
Οι μεταβολές αυτές στο χάρτη των βουλευτικών εδρών οφείλονται στην τελευταία απογραφή του πληθυσμού της χώρας τον Μάιο του 2011. 
Η κατανομή των εδρών, σύμφωνα με το διάταγμα που κατατέθηκε στο Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία, έχει ως εξής: Α’ Αθηνών 14, Β’ Αθηνών 44, νομός Αττικής 15, Α’ Πειραιώς 6, Β’ Πειραιώς 8, νομός Αργολίδος 3, νομός Άρτης 3, νομός Δωδεκανήσου 5, νομός Ευρυτανίας 1, νομός Θεσπρωτίας 2, νομός Ιωαννίνων 5, νομός Καστοριάς 2, νομός Κέρκυρας 3, νομός Κιλκίς 3, νομός Κοζάνης 5, νομός Κυκλάδων 4, νομός Λακωνίας 3, νομός Λέσβου 3, νομός Λευκάδος 1, νομός Μαγνησίας 6, νομός Πιερίας 4, νομός Πρεβέζης 2, νομός Φθιώτιδος 5, νομός Φλωρίνης 2, νομός Χίου 2, νομός Αιτωλοακαρνανίας 7, νομός Αρκαδίας 3, νομός Αχαΐας 8, νομός Βοιωτίας 3, νομός Γρεβενών 1, νομός Δράμας 3, νομός Έβρου 4, νομός Ευβοίας 6, νομός Ζακύνθου 1, νομός Ηλείας 5, νομός Ημαθίας 4, νομός Ηρακλείου 8, νομός Α’ Θεσσαλονίκης 16, νομός Β’ Θεσσαλονίκης 9, νομός Καβάλας 4, νομός Καρδίτσης 4, νομός Κεφαλληνίας 1, νομός Κορινθίας 4, νομός Λαρίσης 8, νομός Λασιθίου 2, νομός Μεσσηνίας 5, νομός Ξάνθης 3, νομός Πέλλης 4, νομός Ρεθύμνης 2, νομός Ροδόπης 3, νομός Σάμου 1, νομός Σερρών 6, νομός Τρικάλων 4, νομός Φωκίδος 1, νομός Χαλκιδικής 3 και νομός Χανίων 4. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Eμπόριο: Χάθηκαν 93.500 θέσεις εργασίας μέσα σε ένα χρόνο χάρη στους μνημονιακούς




Τη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 13 ετών περνά το λιανικό εμπόριο, καθώς μέσα σε ένα χρόνο χάθηκαν 93.500 θέσεις εργασίας
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Συνομοσπονδίας Εμπορίου, το σύνολο των απασχολουμένων στο εμπόριο έπεσε για πρώτη φορά κάτω από τις 700.000, στις 673.400.
Τις ισχυρότερες πιέσεις υφίστανται ο κλάδος του λιανεμπορίου και του εμπορίου αυτοκινήτων.
Το 54,6% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο αυτοκινήτων αντιμέτωπίζουν πρόβλημα να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, το ίδιο ισχύει και για το 49,5% των επιχειρήσεων λιανεμπορίου και για το 42,8% στο χονδρεμπόριο.
Ένα βήμα πριν το λουκέτο βρίσκεται μία στις 5 εμπορικές επιχειρήσεις που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να διακόψουν τη λειτουργία τους μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ 3 στις 5 επιχειρήσεις δηλώνουν αδυναμία πληρωμής. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ COMMANDOS Επιχειρούν ήδη στη Λωρίδα της Γάζας




Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις  καταδρομών πραγματοποιούν στη Λωρίδα της Γάζας επιχείρηση για να εντοπίσουν και να στοχοποιήσουν  το πυραυλικό οπλοστάσιο της Χαμάς, αναφέρει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Sunday Times.
Τη στιγμή, που έχουν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 20 χιλιάδες Ισραηλινοί στρατιώτες για μια πιθανή εισβολή στη Γάζα, έγινε γνωστό ότι οι ειδικές δυνάμεις καταδρομών ήδη έχουν ενεργοποιηθεί μέσα στην Λωρίδα της Γάζας με κύρια αποστολή  να εντοπίσουν και «καταδείξουν» ως στόχο για την ισραηλινή Αεροπορία  τiς σήραγγες με τους  πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, που έχουν εφοδιαστεί από το Ιράν και είναι κρυμμένοι σε υπόγειες αποθήκες .
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων, που δρουν στον παλαιστινιακό θύλακο, είναι μεταμφιεσμένοι σε κατοίκους της περιοχής.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΔΕΗ-Όλα σε έναν… λογαριασμό





Στους νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ ενοποιήθηκε σε κοινό άθροισμα το κόστος των υπηρεσιών του δήμου και της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται στις αποδείξεις πληρωμής πολύ μεγαλύτερο ποσόν από ό,τι στο παρελθόν.
Πρόκειται για λαθροχειρία με προφανείς στόχους και πιθανόν αυτό να είναι παράνομο, σύμφωνα και με τους νόμους της ΕΕ που υπαγορεύουν χωριστούς λογαριασμού για κάθε δημόσια υπηρεσία.
Η ΔΕΗ στη νέα μορφή των λογαριασμών (ένα φύλλο απόδειξη χωρίς ανάλυση), για την οποία πλήρωσε και διαφημιστική καμπάνια, εμφανίζει τον λογαριασμό που πληρώνουν οι πολίτες για τις υπηρεσίες στον δήμο τους και το ποσόν για την ΕΡΤ (8,48 ευρώ ανά δίμηνο) σε ένα ενιαίο άθροισμα.
Το κόστος για τις υπηρεσίες του δήμου επίσης δεν αναλύεται, όπως στους παλιούς λογαριασμούς, στους οποίους αναφερόταν αναλυτικά το κόστος για τις παροχές της τοπικής αυτοδιοίκησης στους δήμους.
ΠΗΓΗ: Το Παρόν 
ΠΗΓΗ:enikos.gr

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ Γερμανικές δυνάμεις στην Τουρκία κατά της Συρίας - Ξυπνούν τα φαντάσματα του Α'Π.Π.




Γερμανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην Τουρκία για πρώτη φορά μετά τον A'Παγκόσμιο Πόλεμο και μάλιστα κατά στον ίδιο ακριβώς ρόλο που είχαν τότε: Ως σύμμαχοι κατά Αράβων! Μετά τις παραβιάσεις στο Αιγαίο από το γερμανικό ελικόπτερο ναυτικής συνεργασίας Lynx η Γερμανία δείχνει ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ένοπλη εμπλοκή στην περιοχή, υπό τον μανδύα του ΝΑΤΟ.
Και λέμε "υπό τον μανδύα του ΝΑΤΟ" γιατί και σε άλλες περιπτώσεις το ΝΑΤΟ είχε εμπλακεί, αλλά ουδέποτε η Γερμανία έστειλε στρατιωτικές μονάδες, όπως η μία συστοιχία Patriot PAC-3 που εοτιμάζεται να στείλει τώρα στην Τουρκίε εμπλεκόμενη άμεσα στην εισβολή που όπως όλα δείχνουν δεν θα καθυστερήσει.
Την συστοιχία Patriot θα την επανδρώνουν 170 στρατιώτες και η μεταφορά θα γίνει μόλις το ζητήσει η Τουρκία, η οποία καταθέτει το αίτημα την Δευτέρα, όπως αναφέρουν πηγές της συμμαχίας.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι η Συμμαχία είναι έτοιμη να παρέχει βοήθεια στην Τουρκία, χώρα μέλος του Οργανισμού, αν η σύγκρουση στη Συρία πλησιάσει στο έδαφός της.
Μετά τα πλοία υποκλοπών και ηλεκτρονικού πολέμου που έχει στείλει στα ανοικτά των συριακών ακτών, τώρα στέλνει και μία συστοιχία πυραύλων και φαίνεται ότι πολύ σύντομα θα στείλει και άλλα στρατεύματα. Οι Γερμανοί ξανάρχονται, γενικώς...
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Παπαδημούλης: «Ποτέ δεν είπαμε πως οι στόχοι μας είναι άμεσα πραγματοποιήσιμοι»




«Παραμένουμε σταθεροί στην προεκλογική μας δέσμευση: Ακύρωση του Μνημονίου, επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Από εκεί και πέρα, ποτέ δεν είπαμε ότι το σύνολο των στόχων μας είναι άμεσα πραγματοποιήσιμο» ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε δηλώσεις του στον «Τύπο της Κυριακής», ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «ο στρατηγικός μας στόχος είναι σοσιαλισμός με δημοκρατία και ελευθερία. Εμείς όμως δεν λέμε 'στις 18 σοσιαλισμός'» και συμπλήρωσε:
«Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί και θα ξαναγυρίσουν τα πράγματα εκεί που ήταν το 2008 ή το 2009. Εμείς δεν επιθυμούμε την Ελλάδα της φούσκας που μας κληροδότησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Φιλοδοξούμε να βάλουμε φρένο στον υφεσιακό κατήφορο».
Σχετικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνσης στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν πρώτος, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε ότι «όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, με γνώμονα την εντολή του λαού και τη λαϊκή ψήφο, το πρόγραμμά μας και την ανάγκη για αξιόπιστα πρόσωπα στο τιμόνι της χώρας, θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να υπάρξει κυβερνητική πλειοψηφία». 
ΠΗΓΗ:citypress.gr

Προχωρά ταχύτατα η συγκρότηση του πατριωτικού σοσιαλιστικού χώρου!


Προχωρά ταχύτατα η συγκρότηση του πατριωτικού σοσιαλιστικού χώρου!


Για τη συνάντηση 50 στελεχών που προέρχονται από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και που έχουν φύγει από το κόμμα εδώ και πολλά χρόνια, με σκοπό τη συγκρότηση δημοκρατικού και πατριωτικού σοσιαλιστικού χώρου, σας είχαμε γράψει πρώτοι εδώ: Συνάντηση 50 πρώην στελεχών του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ. Το θέμα φαίνεται ότι προχωράει σε πανελλαδική συνεννόηση με ταχύτατους ρυθμούς, σύμφωνα με το παραπολιτικό άρθρο που βρήκαμε στο site της Πάτρας: patranews.gr

Ακόμα και το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην δημιουργία νέου πολιτικού φορέα που θα εκφράζει τις ιδεολογικοπολιτικές αρχές του λεγόμενου πατριωτικού ΠΑΣΟΚ εξετάζουν 50 πρώην στελέχη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ απ’ όλη την χώρα. Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τις επαφές τους και όπως είναι ήδη γνωστό στις αρχές Νοεμβρίου συναντήθηκαν σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας όπου και αντήλλαξαν απόψεις.
Πρόκειται για στελέχη που έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους με το ΠΑΣΟΚ και στόχο έχουν, όπως λένε, «την συγκρότηση της μεγάλης πατριωτικής σοσιαλιστικής παράταξης, ως εθνική και κοινωνική ανάγκη».
Μεταξύ των 50 στελεχών που πρωτοστατούν στην Κίνηση αυτή, μετέχουν και τέσσερα πρώην στελέχη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ από την Αχαΐα, με σημαντική διαδρομή στην άλλοτε κραταία κομματική οργάνωση. Πρόκειται για δυο πρώην Γραμματείς της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, τον Γιάννη Παναγόπουλο και τον Κώστα Πεφάνη, τον δικηγόρο Γιάννη Κούτση και τον περιφερειακό σύμβουλο και πρώην Αντινομάρχη Θανάση Πετρόπουλο.
Σε πανελλήνια κλίμακα την Κίνηση συντονίζουν το πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνας Βασιλικόπουλος και ο Αχαιός Γιάννης Παναγόπουλος.
Στο κείμενο που έχουν υπογράψει ως πλαίσιο γενικών αρχών και θέσεων, τα 50 στελέχη της Κίνησης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η σημερινή Ελλάδα είναι μια χώρα υπόδουλη στο διεθνές τραπεζικό τοκογλυφικό κεφάλαιο. Η κυρίαρχη πολιτική τάξη εκχώρησε την εθνική μας κυριαρχία στους υπαλληλικούς μηχανισμούς αυτού του κεφαλαίου, δηλαδή στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Ο αγώνας μας είναι κατά συνέπεια πολύμορφος και πολυμέτωπος. Είναι αγώνας αντιιμπεριαλιστικός και εθνικοαπελευθερωτικός, είναι αγώνας δημοκρατικός και ταξικός».
Να σημειώσουμε εδώ, σύμφωνα με πληροφορίες του tsantiri.gr, ότι οι συμμετέχοντες στην κίνηση είναι κάθετα αρνητικοί στη συμμετοχή πρώην ή νυν βουλευτών στην προσπάθειά τους καθώς και όσων υπηρέτησαν ή ανέχθηκαν με τον οποιονδήποτε τρόπο μνημονιακές πολιτικές. Να υπογραμμίσουμε επίσης, ότι τα εν λόγω στελέχη δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Όλες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό




Όλες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό 
Μεγάλες ανατροπές στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, φέρνει η αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι σε ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τράπεζες και δημόσιο, εγκλωβίζονται από τις νέες προϋποθέσεις και οδηγούνται σε σύνταξη,  είτε στο 67ο έτος ηλικίας, με 15 έτη εργασίας, είτε στο 62ο έτος ηλικίας, αλλά με 40 χρόνια εργασίας. Κατά 2 έτη, από τα 50 στα 52, αυξάνεται και η ηλικία συνταξιοδότησης για τους ναυτικούς.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, που παρουσιάζει ο «Τύπος της Κυριακής»:
-Καθορίζεται γενικό όριο συνταξιοδότησης το 67ο έτος και ελάχιστος χρόνος ασφάλισης, τα 15 έτη.
-Οι γενικές συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις, καθορίζονται σε 40 έτη ασφάλισης.
-Εξαιρούνται από την αύξηση του ορίου ηλικίας, οι ασφαλισμένες που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης ως μητέρες ανίκανων για εργασία τέκνων  και οι ασφαλισμένοι των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς εφεδρείας.
-Διασφαλίζονται τα θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Δείτε τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης στους παρακάτω πίνακες: 
 
ΠΗΓΗ:enikos.gr


ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ !...



Το Δ.Ν.Τ. υποχώρησε τον περασμένο Μάρτιο, δεχόμενο τις θέσεις της Ε.Ε., για το ελληνικό χρέος, τώρα, όμως, εμφανίζεται να θέλει εντελώς καθαρές λύσεις. Η διοίκηση του Ταμείου επικαλείται, για μιαν ακόμα φορά, το καταστατικό του, που λέει, πως δεν μπορεί να χρηματοδοτεί μη βιώσιμα χρέη, μόνο που αυτή την περίοδο, η επίκληση δεν φαίνεται νάναι τυπική, αλλά ουσιαστική.
Η Κρ. Λαγκάρντ, που διακόπτει την περιοδεία της στην Ασία για να είναι στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη συνεδρίαση του eurogroup, επανέλαβε ότι το ταμείο «ζητά πραγματική και όχι πρόχειρη λύση για την Ελλάδα».
Σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση της Ε.Ε., το χρέος της χώρας θα διαμορφωθεί στο 174,7% του ΑΕΠ το 2016, γεγονός που καθιστά πρακτικά αδύνατη, με τα σημερινά δεδομένα, τη μείωσή του στο 120% του ΑΕΠ το 2020. Γι’ αυτό και ο Ζ.Κλ. Γιούνκερ έθεσε την περασμένη Δευτέρα το θέμα της μετάθεσης του στόχου για το 2022, προκαλώντας έντονη -και δημόσια- αντίδραση της Κρ. Λαγκάρντ.
Με ορίζοντα τη συνεδρίαση της Τρίτης, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, όπως ξεκαθάρισε και ο εκπρόσωπος του ταμείου W. Murray. Aπό την πλευρά της Ευρώπης, το ενδεχόμενο ρήξης με το ΔΝΤ αποτελεί εφιάλτη. Πολλές χώρες βλέπουν τη συμμετοχή του, όπως και τη χρηματοδότηση ως προαπαιτούμενο για τη στήριξη της ευρωζώνης στην Ελλάδα, τόνισε ο Όλι Ρεν. «Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατόν, ακόμα και επί της αρχής, να δράσει η ευρωζώνη χωρίς το ΔΝΤ», πρόσθεσε.
Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, η Αθήνα τηρεί στάση αναμονής, ελπίζοντας σε λύση που θα αποδεσμεύσει τα 44,5 δισ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα διαπραγματεύεται την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα ρυθμίζονται τα θέματα του ειδικού λογαριασμού και της «ρήτρας» αποκλίσεων, από την οποία θα εξαρτηθεί αν θα κληθεί να πάρει σύντομα νέα μέτρα.
Με νεότερες δηλώσεις της από τη Μανίλα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ, είπε ότι είναι σημαντικό στο eurogroup της 20ής Νοεμβρίου να επιτευχθεί συμφωνία, που θα θέσει πάλι σε βιώσιμη τροχιά την οικονομία της Ελλάδας. Η ίδια τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι νομοθέτες πρέπει να εφαρμόσουν πολιτικές δεσμεύσεις για να βοηθήσουν την ανάκαμψη της ευρωζώνης το επόμενο έτος. 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Σχέδιο για τη λαθρεμπορία στα σύνορα με την Τουρκία ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών





Στα σύνορα με την Τουρκία έχει στηθεί από τους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών ένα σχέδιο που θα βάλει τέλος στο όργιο λαθρεμπορίας και φοροδιαφυγής. Εγγραφα που έχει στη διάθεσή του το «business stories» αποκαλύπτουν πως στη χώρα όπου κόβονται διαρκώς μισθοί και συντάξεις, το Δημόσιο χάνει 1 δισ. τον μήνα από ΦΠΑ και τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ κάθε χρόνο μόνο και μόνο από τα φορτία που περνάνε παράτυπα από τα τελωνεία. Αν τα λεφτά αυτά έμπαιναν στα κρατικά ταμεία, η κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει ακόμα και φοροελαφρύνσεις, αντί να λαμβάνει νέα σκληρά μέτρα 9,5 δισ. για το 2013. Εκτός όμως από τις απώλειες εσόδων, το υπουργείο θέλει να βάλει φραγμό και στα φαινόμενα διαφθοράς κρατικών υπαλλήλων, μια και τα κυκλώματα των λαθρεμπόρων δεν θα μπορούν να πετύχουν τίποτα χωρίς την εμπλοκή των τελωνειακών. Τα μηνύματα που φτάνουν στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για μίζες εκατομμυρίων προκειμένου να κάνουν τα στραβά μάτια οι ελεγκτές.
Καύσιμα, ρούχα και κινητά
Αντί να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώνουν -έστω και αργά- τα τεράστια περιθώρια εξοικονόμησης εσόδων που θα είχε το κράτος αν αποφάσιζε να πατάξει το λαθρεμπόριο. Προκαλεί ζάλη ο χορός των δισεκατομμυρίων που λυμαίνονται εγχώρια και ξένα κυκλώματα ειδικά από τις πύλες εισόδου στη χώρα μας στα ανατολικά σύνορα. Το γραπτό υπόμνημα αρμόδιων υπηρεσιών που συντάχθηκε έπειτα από έρευνες αποκαλύπτει το μέγεθος της ζημίας για τη χώρα μας, καθώς κάθε χρόνο κόβουν βόλτες στην Ελλάδα χιλιάδες φορτία προερχόμενα από την Τουρκία με εισαγόμενα προϊόντα για τα οποία το κράτος δεν εισπράττει τα έσοδα που θα όφειλε και μπορούσε. Οι εισηγήσεις αυτές βρίσκονται εις γνώσιν των ελεγκτών της τρόικας και προβλέπουν ότι πρέπει να υπάρξει τάχιστα online σύνδεση των τελωνείων με το ΣΔΟΕ και να διενεργείται φυσικός έλεγχος στις εισαγωγές από Τουρκία (πλην των ευπαθών προϊόντων). Στο έγγραφο αναφέρεται ότι «εισάγονται στην Ελλάδα 3.000 φορτία τον μήνα» αλλά έμφαση πρέπει να δοθεί στις εισαγωγές καυσίμων, ενδυμάτων, χαλιών «και ειδικά για κινητά τηλέφωνα (κομμάτια συναρμολογούμενα σε τηλέφωνα)», όπως τονίζεται. Επισημαίνεται, δε, πως «η αξία των εισαγόμενων εμπορευμάτων φτάνει τα 5 δισ. ευρώ και η αξία του ΦΠΑ που χάνεται εκτιμάται στο 1 δισ. ευρώ τον μήνα»! Και αυτό χωρίς να συνυπολογίζονται οι φόροι εισοδήματος που χάνονται από το παρεμπόριο των προϊόντων τα οποία κατακλύζουν με λαθραίο τρόπο την ελληνική αγορά.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

4,5 εκατ. οι Έλληνες φτωχοί! Πλησιάζουμε στα ποσοστά την φτώχεια του 1950!




Αν το 2010 η φτώχεια στην Ελλάδα άγγιζε 2,3 εκατ. ενθρώπους σήμερα πόσοι είναι;  Εκείνη την χρονιά, το 2010, χρονιά η ανεργία ήταν ακόμα «μόλις» στο 14%, και ύμφωνα με τα ευρήματα της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό του πληθυσμού που ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας έφτανε το 2010 το 21,4%, έναντι 20,1% το 2009 (το «κατώφλι» της φτώχειας για ένα άτομο θεωρείται ένα ετήσιο εισόδημα 6.591 ευρώ, ενώ για μία οικογένεια με δύο εξαρτώμενα παιδιά είναι τα 13.842 ευρώ).
Συνολικά 901.194 νοικοκυριά βρίσκονταν τότε κάτω από το όριο της φτώχειας. Στα νοικοκυριά αυτά υπολογίζεται ότι «ανήκαν» 2.341.400 άτομα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα πως η παιδική φτώχεια (23,7%) και η φτώχεια μεταξύ των ηλικιωμένων (23,6%) είναι υψηλότερη από τον γενικό μέσο όρο. Μάλιστα, για τους πολύ ηλικιωμένους (άνω των 75 ετών), τα ποσοστά είναι ακόμα υψηλότερα, φτάνοντας το 27,5%.
Η απάντηση στο αρχικό ερώτημα, βάσει της ανεργίας, αλλά και των πρεπόμενων της κρίσης είναι ότι φτωχοί σήμερα πρέπει να χαρακτηριστούνε περίπου 4,5 εκατ. συμπατριώτες μας, το 45% του συνολικού πληθυσμού της χώρας (δεν υπολογίζουμε το ένα εκατ. ξένους).Το 1950 οι Έλληνες φτωχοί, ποσοστιαία ήταν 55%.  Ντροπή, ντροπή!
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ποιος κυβερνά την Ελλάδα; Έχουμε Σύνταγμα ή έχει καταλυθεί;




Σε μια δημοκρατική χώρα την εξουσία ασκεί ο ίδιος ο λαός. Εντάξει μην τα παραλέμε. Σε μια χώρα λοιπόν με αντιπροσωπευτική «δημοκρατία» την εξουσία δεν την ασκεί ο λαός αλλά αυτοί τους οποίους αυτός επιλέγει μέσω των εκλογών. Σε μας όμως σήμερα που υποτίθεται πως έχουμε...
αντιπροσωπευτική «δημοκρατία», ποιος ασκεί την εξουσία;
Χθες, ο ίδιος ο υπουργός της κυβέρνησης κ. Ρουπακιώτης (διακεκριμένος νομικός και πρώην Πρόεδρος του ΔΣΑ) ομολόγησε δημόσια ότι υπέγραψε ότι του φέρανε και παραπονέθηκε ότι θέλει να είναι υπουργός και όχι να παριστάνει τον υπουργό. Παλιότερα άλλος υπουργός, ο κ. Χρυσοχοϊδης, ομολόγησε δημόσια ότι ψήφισε το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει. Αυτά είναι αλήθεια και δεν αφορούν μόνο τους δύο πιο πάνω πολιτικούς, αλλά σχεδόν το σύνολο του πολιτικού προσωπικού. Και το χειρότερο είναι πως ακόμα και αν διάβαζαν τα κείμενα και πάλι θα τα υπέγραφαν, διαφορετικά θα έφευγαν από τις καρέκλες τους και θα διαγράφονταν από τα κόμματά τους.
Επομένως, ποιος κυβερνά τη χώρα; Οι εκπρόσωποι του λαού ή οι δανειστές; Προφανώς οι δανειστές. Αφού όμως μας κυβερνούν οι δανειστές, τότε γιατί χρειαζόμαστε τους ψευδοαντιπροσώπους και τους πληρώνουμε και μάλιστα αδρά;
Στην ουσία δεν τους χρειαζόμαστε εμείς τέτοιου είδους λαϊκούς αντιπροσώπους. Τους χρειάζονται όμως οι ίδιοι οι δανειστές και τους χρησιμοποιούν, όπως οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν τους Έλληνες κοτζαμπάσηδες (ως νομιμοποιητές του καθεστώτος και φοροεισπράκτορες),  για να μας αποκοιμίζουν ότι έχουμε δήθεν «δημοκρατία» προκειμένου να μην συνειδητοποιήσουμε τον πραγματικό εχθρό και συμπεριφερθούμε όπως οι Ισλανδοί.
Σε ότι αφορά το Σύνταγμα που λέει ο τίτλος του άρθρου, αντιλαμβανόμαστε πιστεύουμε όλοι ότι έχει καταλυθεί στο σύνολό του και απλά χρησιμοποιείται για να δικαιολογείται η παρουσία του πολιτικού προσωπικού και να μπορεί αυτό το προσωπικό να δίνει εντολή στα ΜΑΤ εναντίον του λαού, ώστε να μην καταρρεύσει εντελώς. Γιατί στην ουσία το πολιτικό προσωπικό στέκεται με τα ΜΑΤ και όχι με τη λαϊκή βούληση. 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Όλες οι αλλαγές του φορολογικού


Όλες οι αλλαγές του φορολογικού

Για να ξέρετε τι σας περιμένει το 2013, δείτε όλες τις αλλαγές του φορολογικού νομοσχεδίου .
Α) Μισθωτοί και Συνταξιούχοι
1. Έχουμε μικροελαφρύνσεις από 20  έως 400 €  για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισόδημα ως 25.000 €.
2. Έχουμε επιβάρυνση για τους φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 25.000 €.
3. Καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 € για μισθωτούς με ετήσιο εισόδημα πάνω από 43.000 €.
Παράλληλα, ενώ αυτός ο μισθωτός είχε κρατήσεις για ασφαλιστικές εισφορές μέχρι το ποσό των 2.500 € (μικτές αποδοχές), τώρα καταργείται αυτό το όριο.  Άρα, εάν οι μικτές αποδοχές είναι 5.500 €, για τα πρόσθετα 3.000 € που πριν δεν γινόταν ασφαλιστικές κρατήσεις, με το νέο νομοσχέδιο θα του παρακρατείται επιπλέον 16,5% επί των αποδοχών για ασφαλιστικές εισφορές.
Επειδή, όμως, θα επιβαρυνθεί και ο εργοδότης για το πρόσθετο ποσό που θα υπόκεινται σε κρατήσεις (28,56%) και επειδή υπολογίζει κόστος ανά εργαζόμενο, θα μετακυλήσει το κόστος αυτό στον εργαζόμενο. Υπολογίζουμε έτσι ότι ο μισθωτός αυτός θα χάσει ως και 4 μισθούς.
4. Καταργείται κάθε πρόσθετο αφορολόγητο για τα προστατευόμενα παιδιά.
5. Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές που αφορούν δαπάνες για:  τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας,  ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων και ασφάλιστρα ζωής.
6. Παραμένει η φοροαπαλλαγή του 10%  των δαπανών για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη καθώς και για τη διατροφή σε πρώην σύζυγο.
7. Πρέπει να συλλέγουμε αποδείξεις, ίσες με το 25% του εισοδήματος και μέχρι ποσού 10.500 €, διαφορετικά  υπάρχει φορολογική επιβάρυνση 10% επί του υπολειπόμενου ποσού.
Β) Ελεύθεροι επαγγελματίες και Έμποροι με εταιρία οποιασδήποτε μορφής (ατομική, Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε.)
1. Για ατομικές επιχειρήσεις, Ο.Ε. και Ε.Ε. ο συντελεστής είναι 26% για εισοδήματα ως 50.000 € και 33% για εισοδήματα πάνω από 50.000 €.
12. Για Ε.Π.Ε.  και Α.Ε., ο συντελεστής είναι 26% (από 20%  που ήταν)  στα αδιανέμητα κέρδη και 10% στα διανεμόμενα (ήταν 25%). Έτσι, αν είχαμε διανομή όλου του ποσού, η φορολογική επιβάρυνση πριν ήταν 40% και τώρα θα είναι 33,4%.
Γ) Αμοιβές μελών Δ.Σ. Α.Ε. και διαχειριστών Ε.Π.Ε.
Ο συντελεστής φορολόγησης των αμοιβών μελών Διοικητικού Συμβουλίου Α.Ε. και διαχειριστών Ε.Π.Ε. μειώνεται στο 26% από 35% που είναι τώρα.
Δ) Αγρότες
Η φορολόγηση των αγροτών θα γίνεται με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ.
Ε)  Αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 10% - 45%
1. Συντελεστής 10% για εισοδήματα ως 12.000 €.
2. Συντελεστής 30% για τα επόμενα 48.000 €.
3. Συντελεστής 45% για εισοδήματα άνω των 60.000 € .
ΣΤ) Τεκμήρια διαβίωσης
Μιώνονται μεσοσταθμικά ως και 37,50%. Παρακάτω γίνεται πλήρης ανάλυση.
Ζ) Φόρος υπεραξίας 20% για μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και ακίνητα
1. Ο φόρος στους τόκους καταθέσεων αυξάνεται από 10% σε 15%.
2. Φόρος 20% στα κέρδη από αμοιβαία κεφάλαια και λοιπούς τίτλους.
3. Φόρος 20% στην υπεραξία από μεταβίβαση ακινήτων.
Η) Υποβολή φορολογικής δήλωσης από 18 ετών
Υποβάλλουν όλοι άνω των 18 ετών φορολογική δήλωση ηλεκτρονικά και μέχρι 30/6,
ανεξάρτητα αν έχουν εισοδήματα ή όχι.
Θ) τρόπος καταβολής φόρου
Ο φόρος θα καταβάλλεται σε 3 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, όπως γράφει η real.gr 
ΠΗΓΗ:briefingnews.gr

Google: Οι κυβερνήσεις παρακολουθούν τους πολίτες τους


Google: Οι κυβερνήσεις παρακολουθούν τους πολίτες τους

Σχεδόν 21.000 αιτήματα δέχθηκε η Google από διάφορες κυβερνήσεις σε ολόκληρη την υφήλιο, προκειμένου να τους εγκρίνει πρόσβαση στα δεδομένα της διαδικτυακής της μηχανής αναζήτησης.
Σύμφωνα με την έκθεση Διαφάνειας της Google, οι περιπτώσεις κυβερνητικής παρακολούθησης πολιτών που "σερφάρουν" στο διαδίκτυο αυξάνονται με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς. Η έκθεση εκδίδεται δύο φορές τον χρόνο, από το 2009. Τα αποτελέσματά της καταδεικνύουν μια σαφώς αυξητική τάση, εξάμηνο με το εξάμηνο. Ενδεικτικά, την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε η έκθεση καταγράφηκαν 12.539 αιτήματα.
Φέτος, τα κυβερνητικά αιτήματα για "άρση απορρήτου", αποκλεισμό περιεχομένου κ.α. έφτασαν τα 20.939. 
ΠΗΓΗ:.briefingnews.gr

ΔΕΗ: Μπαίνει στην Ιταλική Αγορά Πράσινων Πιστοποιητικών




Τη συμμετοχή της στο Ιταλικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (GME) και ειδικότερα στην αγορά Πράσινων Πιστοποιητικών (Certificati Verdi), αποφάσισε το δ.σ. της ΔΕΗ. 
Πρόκειται για αγορά μέσω της οποίας οι συμμετέχοντες μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν πράσινα πιστοποιητικά, τα οποία ανταποκρίνονται σε ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές. 
Η συμμετοχή της ΔΕΗ στο συγκεκριμένο χρηματιστήριο, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς κρίθηκε απαραίτητη επειδή σύμφωνα με τον Ιταλικό Νόμο, οι πωλήσεις ενέργειας στο ιταλικό δίκτυο, και σε ποσότητες άνω των 100.000 μεγαβατωρών, είναι υποχρεωτικό να πιστοποιείται ότι τουλάχιστον κατά 7,55% το 2012, προέρχονται από ΑΠΕ.
Πρόκειται στην ουσία για έναν από τους επιτρεπόμενους μηχανισμούς στήριξης των ΑΠΕ, που στηρίζεται σε κανόνες της αγοράς και όχι σε σύστημα Feed in Tariff, όπως ισχύει στην Ελλάδα. 
Σε περίπτωση που οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προς Ιταλία, δεν συνοδεύονται από πράσινα πιστοποιητικά, τότε προκαλείται επιβάρυνση του εξαγωγέα με «πρόστιμο» της τάξης των 4 ευρώ η μεγαβατώρα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ιταλία αποτελεί μία σημαντική αγορά για τις εγχώριες εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής, λόγω των υψηλών τιμών που διαμορφώνονται στην ημερήσια αγορά. Ιδίως σε περιόδους μειωμένης ζήτησης όπως αυτή που διανύει η χώρα από το 2009 και μετά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Γράφει η Αποκάλυψη για την Οικονομική Κρίση;



Κατά πολλούς το πιο σπουδαίο προφητικό κείμενο είναι η Αποκάλυψη του Ιωάννη.Γεμάτο συμβολισμούς που πρέπει να βιωθούν για να τους αντιληφθεί κάποιος, τουτέστιν να έχει ξεκινήσει η πραγματοποίησή τους. Πολλοί ρωτούν αναφέρεται μέσα σε αυτό η Οικονομική Κρίση; Πολλοί ερμηνευτές πιστεύουν πως ναι.
"1 ΜΕΤΑ ταῦτα εἶδον ἄλλον ἄγγελον καταβαίνοντα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ, ἔχοντα ἐξουσίαν μεγάλην, καὶ ἡ γῆ ἐφωτίσθη ἐκ τῆς δόξης αὐτοῦ, 2 καὶ ἔκραξεν ἐν ἰσχυρᾷ φωνῇ λέγων· ἔπεσεν, ἔπεσε Βαβυλὼν ἡ μεγάλη, καὶ ἐγένετο κατοικητήριον δαιμονίων καὶ φυλακὴ παντὸς πνεύματος ἀκαθάρτου καὶ φυλακὴ παντὸς ὀρνέου ἀκαθάρτου καὶ μεμισημένου· 3 ὅτι ἐκ τοῦ οἴνου τοῦ θυμοῦ τῆς πορνείας αὐτῆς πέπωκαν πάντα τὰ ἔθνη, καὶ οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς μετ᾿ αὐτῆς ἐπόρνευσαν, καὶ οἱ ἔμποροι τῆς γῆς ἐκ τῆς δυνάμεως τοῦ στρήνους αὐτῆς ἐπλούτησαν." Αποκάλυψη ιη' 1-3
Όπου Βαβυλώνα η Παγκοσμιοποίηση, και φυσικά πόρνη γιατί έβαλε όλον τον αναπτυγμένο κόσμο σε ένα ατελείωτο επίπλαστο πάρτι, ακολασίας και ανηθικότητας, το οποίο στηρίχτηκε στην υπερκατανάλωση. Όλα τα έθνη "ήπιαν" από την μοιχεία της Παγκοσμιοποίησης, καθότι οι οικονομίες αυτών είναι όλες πλέον συνδεδεμένες. Για τους "εμπόρους της γης" δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν ποιοι πλούτισαν, και ποιές οικογένειες κυβερνούν τον πλανήτη.
Φυσικά δεν σημαίνει αυτό ότι το Μάλι είχε το ίδιο επίπεδο "ακολασίας" με την Αμερική, αλλά ότι όλες οι χώρες συμμετείχαν στο σύστημα "Βαβυλών" άλλες από τη θέση του οδηγού, και άλλες από τη θέση του χαμάλη.
Ποιο κάτω γίνεται πιο ενδιαφέρον....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι έγινε το άρμα του Πολυτεχνείου και το "ανατριχιαστικό" παρατσούκλι του


Τι έγινε το άρμα του Πολυτεχνείου και το "ανατριχιαστικό" παρατσούκλι του


Τι έγινε το άρμα μάχης που μπήκε εκείνη τη νύχτα στο Πολυτεχνείο;Το άρμα “υπηρέτησε” μέχρι την απόσυρσή του , σε μονάδες του Έβρου,απ΄ όπου και η φωτογραφία που κράτησε για ενθύμιο, ο στρατιώτης. 
Με αρκετή δόση …μαύρου χιούμορ -κατάμαυρου και ατυχούς- κάποιοι αξιωματικοί είχαν “κολλήσει” στο άρμα μάχης το παρατσούκλι “μορφωμένος”,επειδή είχε μπει στο Πολυτεχνείο!
Τώρα εκτίθεται στο ΚΕΤΘ, όπως γράφει το onalert.gr.
Η “ταυτότητα” του άρματος:
ΑΜΧ-30 Γαλλικής κατασκευής

Κινητήρας 680 hp Diesel
Ταχύτητα 65 Κm
Βάρος 36 τόνοι
Πλήρωμα 4,κυβερνήτης,πυροβολητής,γεμιστής,οδηγός.
Δύναμη πυροβόλο 105 χιλιοστά,πυροβόλα 20 χιλιοστών,
7,62 πολυβόλο,πολλές χιλάδες σφαίρες 8 καπνογόνα,
και 55 βλήματα πυροβόλου 105 χιλιοστών.
Διέθετε σύνχρονα ηλεκτρονικά όργανα για ημερήσιες
και νυχτερινές αποστολές.
Η Ελλάδα είχε 140 Γαλλικά άρματα ΑΜΧ-30
Ο στρατιώτης ο οποίος έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία με το έτσι κι αλλιώς ιστορικό άρμα ,είχε υπηρετήσει ως πυροβολητής το 1985-1986,
στην 1ηΕΜΑ, 2ηΙΛΗ στην Αλεξανδρούπολη.

“Το ΑΜΧ-30 με αριθμό Νο-84337 ήταν διοικητικό,με τις περισσότερες ώρες ασκήσεων.
Στο ημερολόγιο του άρματος δεν έγραφε τίποτα για το βράδυ
της 17 Νοεμβρίου 1973.
Ηταν το γνωστό μας 37άρι”,γράφει ο παλιός μαυροσκούφης 
ΠΗΓΗ:briefingnews.gr