Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

EIA: Άλμα 8 εκατ. βαρελιών στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν έντονα την περασμένη εβδομάδα καθώς τα διυλιστήρια μείωσαν την παραγωγή τους, ενώ ενισχύθηκαν  τα αποθέματα βενζίνης σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη 24/1/2019 η Energy Information Administration.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 18 Ιανουαρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες..

Κομισιόν Προς Ελλάδα: "Λάβετε Μέτρα για την Ατμοσφαιρική Ρύπανση"

Από το energia.gr
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Ελλάδα να λάβει, άμεσα, μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στο πλαίσιο της εφαρμογής των κανόνων της Ε.Ε. για  τον καθαρό αέρα. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία καθορίζει οριακές τιμές για τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, συμπεριλαμβανομένου του διοξειδίου του αζώτου (NO2), προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλή ποιότητα του αέρα και η προστασία..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΑ

 

ECOMOBILITY 2019: ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από το greenagenda.gr
Οι διαφορετικές απόψεις των φορέων και επιχειρήσεων της ελληνικής αγοράς, ανάλογα με το καύσιμο στο οποίο έχουν μέχρι τώρα βασίσει την εμπορική και επενδυτική στρατηγική τους, αλλά και αντεγκλήσεις σε πολιτικό επίπεδο, παρατηρήθηκαν στο στο Ecomobility Conference 2019 το οποίο διοργανώθηκε την Τρίτη στην Αθήνα.

Στο συνέδριο, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, των φορέων και των επιχειρήσεων σκιαγράφησαν τα επόμενα βήματα, τις προκλήσεις και τα κίνητρα για την περαιτέρω διείσδυση των εναλλακτικών..

Επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ ο Ρομπέρτο Καραχάννας - Στις προτεραιότητές μας η καταπολέμηση της παραβατικότητας

Από το energypress.gr
Με την ομόφωνη επανεκλογή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΚΟ και γενικού διευθυντή Εμπορίας του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, Ρομπέρτο Καραχάννα, στη θέση του προέδρου ΣΕΕΠΕ για δεύτερο συνεχές εξάμηνο, ολοκληρώθηκε χθες η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, κατά την οποία επαναβεβαιώθηκε η βούληση όλων των εταιρειών να αντιμετωπίσουν..

Ο EU-OSHA γιορτάζει την 25η επέτειο της ίδρυσής του

Από το osha.europa.eu
O EU-OSHA ξεκινά τους εορτασμούς για την 25η επέτειό του κάνοντας μια αναδρομή στα σημαντικά ορόσημα για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία (ΕΑΥ) στην ΕΕ και στα πρώτα του βήματα.

Με σύνθημα τη φράση «25 χρόνια συνεργασίας για την ασφάλεια και την υγεία στην Ευρώπη», ο EU-OSHA γιορτάζει τη δέσμευσή του να προάγει και να βελτιώνει..

Ανθρωπάκο σε περιφρονούν κι εσύ φωνάζεις «ζήτω, ζήτω»

Από το larkikanea.blogspot.com

Δε σε αγαπούν ανθρωπάκο, σε περιφρονούν Επειδή περιφρονείς τον εαυτό σου...

Σε ξέρουν απʼ έξω κι ανακατωτά...

Γνωρίζουν τις χειρότερες αδυναμίες σου, όπως θα έπρεπε να τις γνωρίζεις εσύ...

Σε θυσίασαν σʼ ένα σύμβολο κι εσύ τους έδωσες τη δύναμη να σʼ εξουσιάζουν..

Νέα δεδομένα σχετικά με την έκθεση σε επικίνδυνες ουσίες στον χώρο εργασίας

Από το osha.europa.eu
Στη δημοσίευση αυτή περιγράφεται η ανάπτυξη νέων μεθόδων για την αξιολόγηση του αριθμού των εργαζομένων που εκτίθενται σε επικίνδυνες ουσίες στην ΕΕ, καθώς και η έκταση αυτής της έκθεσης. Στόχος της μελέτης είναι ο προσδιορισμός των ουσιών και των κλάδων που ενέχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους για τους εργαζομένους, μέσω της εξέτασης των τάσεων σε βάθος χρόνου.

Ο σκοπός δεν ήταν μόνο να διαμορφωθεί μια επισκόπηση της χρήσης των επικίνδυνων ουσιών, αλλά και να δημιουργηθεί μια ..

Η ΕΔΕΥ συμμετείχε στην ευρωπαϊκή συνάντηση EUOAG για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Στελέχη της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) συμμετείχαν στη συνάντηση του EUOAG (European Union Offshore Oil and Gas Authorities Group) στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αναφορά θεμάτων ασφαλείας, την επιβολή κυρώσεων και την αξιολόγηση της οδηγίας 2013/30/EU για την..

Οι θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για το ΕΣΕΚ

Στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής η κυβέρνηση έφερε προς συζήτηση το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

• Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα έπρεπε να είχε κατατεθεί στην Ε.Ε. έως το τέλος του 2018. Είναι περισσότερο διεκπεραιωτικού χαρακτήρα, που αναμασά τους Ευρωπαϊκούς στόχους, χωρίς όραμα και πλάνο.

• Όλα τα κρίσιμα θέματα είναι ασαφώς διατυπωμένα, δημιουργώντας..

Lukoil:"Όχι" στις παρατεταμένες περικοπές παραγωγής πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η μείωση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου δεν θα πρέπει να παραταθεί, δήλωσε ο επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου της Ρωσίας, Lukoil, την Τετάρτη, 23/1/2019 σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Lukoil θα πρέπει να μειώσει την παραγωγή της ..