Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Νέο αίτημα για επένδυση ρευστών διαθεσίμων του ΟΑΕΔ σε ρέπος

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέο αίτημα για επένδυση ρευστών διαθεσίμων του ΟΑΕΔ σε ρέπος
Νέα «κρούση» έγινε σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, στο οποίο επικεφαλής πλέον είναι η νέα διοικήτρια του, κα. Μαρία Καραμεσίνη, για την επένδυση των ρευστών διαθεσίμων του οργανισμού σε κρατικά ρέπος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr.

Το πόσο το οποίο εξετάζεται να επενδυθεί από τα ρευστά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ σε κρατικά ρέπος ανέρχεται σε 125 εκατ. έως 140 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Είναι η πρώτη φορά που ...

Προκηρύχθηκε νέος κύκλος του μεταπτυχιακού στην ενέργεια για το 2015-2016


Προκηρύχθηκε ο επόμενος κύκλος σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομία 2015-2016 στη Σχολή οικονομικών, επιχειρηματικών και διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.  

Το Πρόγραμμα έρχεται να καλύψει  την ανάγκη σε γνώσεις ..

UNI Europa – Δήλωση Αλληλεγγύης προς την Ελλάδα

UNI Europa
Η UNI Europa και οι ελληνικές οργανώσεις μέλη της καλούν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την σχεδόν πλήρη κατάρρευση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ελλάδα.
Η UNI Europa χαιρετίζει τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει υψηλή προτεραιότητα στην αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ιδιαίτερα των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Οι συλλογικές συμβάσεις που καταργήθηκαν μονομερώς από τους εργοδότες πρέπει να αποκατασταθούν. Οι εργαζόμενοι πρέπει να επανακτήσουν τα συμβατικά δικαιώματά τους που χάθηκαν λόγω της αντεργατικής νομοθεσίας που θεσπίστηκε κατά τα τελευταία 5 χρόνια.
Έχουμε δει την...

142 βουλευτές χάρισαν δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα στον Βαρδή Βαρδινογιάννη στον Σπύρο Λάτση και άλλους επιχειρηματίες.

..

Οι καλύτεροι εργοδότες -επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι καλύτεροι εργοδότες -επιχειρήσεις στην Ελλάδα
Οι εταιρίες υψηλής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών είναι οι δύο κλάδοι που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας προτίμησης των νέων της Ελλάδας. 
 Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων..

ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ !...

Μήπως τελικά η πτώση του πετρελαίου έφτασε στο τέλος της;

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από τον Ιούνιο του 2014, το πετρέλαιο έχει υποστεί μια πτώση άνω του 50%. Η προσφορά υπερέχει της ζήτησης, ωστόσο η παραγωγή από τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες συνεχίζεται ακατάπαυστα. Η εμμονή των αρμοδίων φορέων και των εποπτικών οργάνων στη μη περικοπή της παραγωγής οδηγεί αναλυτές και επενδυτικούς οίκους στη συνεχή αναθεώρηση προς τα κάτω των τιμών-στόχων για τον μαύρο χρυσό. Η Goldman Sachs πρόσφατα προέβλεψε πτώση στα $30 ανά βαρέλι, ενώ η Citigroup προέβη σε πιο τολμηρή πρόβλεψη μιλώντας ακόμα και για $20 ανά βαρέλι.

Αν δούμε όμως την πορεία των τιμών στο εβδομαδιαίο γράφημα του USOil (WTI crude oil) παρατηρούμε ότι ο δείκτης MACD, ήδη από τον Φεβρουάριο έχει δώσει σήμα για άνοδο των τιμών μεσομακροπρόθεσμα. Παρότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει κανείς να συνεκτιμήσει προτού αποφασίσει να επενδύσει στην αγορά εμπορευμάτων, ο συνδυασμός του μεγάλου ποσοστού πτώσης της τιμής του πετρελαίου και το σήμα από τον MACD, ίσως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από επενδυτές και traders που επιθυμούν να συμπεριλάβουν στο χαρτοφυλάκιό τους το συγκεκριμένο commodity.

Άλλωστε, όταν τελικά συμβεί η άνοδος είναι ήδη αργά για να μπει ο ενδιαφερόμενος στην αγορά, διότι έχουν προλάβει όσοι είδαν κάτι πολύ νωρίτερα.


ΠΗΓΗ:forex.capital.g

Λαφαζάνης: «Αδιαπραγμάτευτη η θέση της κυβέρνησης για ενιαία και δημόσια ΔΕΗ»

Αποτέλεσμα εικόνας για λαφαζάνης
Καταστροφή για την οικονομία θεωρεί την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ξεκαθάρισε από την Κοζάνη, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία, πως «η θέση της κυβέρνησης για ενιαία και δημόσια ΔΕΗ είναι αδιαπραγμάτευτη».

«Η σημερινή κυβέρνηση έστειλε στα αζήτητα τη διάσπαση της ΔΕΗ σε “μικρή” και “μεγάλη” που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση» πρόσθεσε. Παράλληλα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) θα παραμείνει δημόσιος, υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση θέλει τη ΔΕΗ απαλλαγμένη από ιδιωτικά ληστρικά συμφέροντα».



Ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ακριβά τιμολόγια της ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου το οποίο θα έρθει στη Βουλή θα υπάρχει τροπολογία για την ακύρωση της αύξησης που είχε εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Επιπλέον, υπογράμμισε ότι θα ληφθούν πρωτοβουλίες για τη μείωση των τιμολογίων.


ΠΗΓΗ:zougla.gr

Βόμβα ΣτΕ: 120.000 μηχανικοί θα πληρώσουν αναδρομικά από το '11 αυξήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Βόμβα ΣτΕ: 120.000 μηχανικοί θα πληρώσουν αναδρομικά από το '11 αυξήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ
Απόφαση-βόμβα με την οποία 120.000 μηχανικοί ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2011 αυξημένες εισφορές στο Ταμείο τους εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η απόφαση δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί επισήμως από το ΣτΕ αλλά ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», την έχει στα χέρια του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και έχει ανάψει φωτιά σε όλο τον κλάδο των μηχανικών γιατί ουσιαστικά τους υποχρεώνει να καταβάλουν αναδρομικά τις αυξημένες εισφορές που θεσπίστηκαν με το νόμο 3986/2011, καθώς το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι είναι συνταγματικές, απορρίπτοντας την προσφυγή του ΤΕΕ που ζητούσε να μην ισχύουν οι νέες εισφορές λόγω αντισυνταγματικότητας.

Σημειώνεται ότι μέχρι ...

Δύο σενάρια για το μεγάλο γύρο παραχωρήσεων στα πετρέλαια λίγο πριν το deadline


Δύο είναι τα κυρίαρχα σενάρια που διαμορφώνονται στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σχετικά με το μεγάλο γύρο παραχωρήσεων για τις έρευνες υδρογονανθράκων, με τις ξένες εταιρείες να ζητούν ενημέρωση για τις κυβερνητικές προθέσεις και την προθεσμία υποβολής προσφορών να εκπνέει σε ενάμισι μόλις μήνα, στα μέσα Μαίου.

Το πρώτο σενάριο κινείται στη γραμμή να ....

ΕΛΠΕ: Στα 5,8 ευρώ η τιμή από Societe Generale



Σε μείωση της τιμής-στόχου για την μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων στα 5,8 ευρώ ανά μετοχή, από τα 7,1 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Societe Generale, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση "buy".


ΠΗΓΗ:energypress.gr