Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, υποχώρησαν της βενζίνης


Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ακόμη και αν τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν και τα αποθέματα απόσταξης ενισχύθηκαν, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ την Τετάρτη 8/7/2020.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 5,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 3 Ιουλίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση 3,1 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα αργού στο κέντρο..

Τραγωδία στη Νιγηρία: Επτά νεκροί από έκρηξη σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου


Τραγωδία εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης μιας σκάλας σε μια εξέδρα εξόρυξης στη νότια Νιγηρία, στο Δέλτα του Νίγηρα, καθώς από έκρηξη στην πετρελαιοπηγή Γκμετιόκουν έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία.

Τα δυστυχήματα και οι επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων είναι συχνό φαινόμενο στο Δέλτα του Νίγηρα. Οι αγωγοί στην περιοχή αυτή είναι εκτεθειμένοι και συνήθως δεν φυλάσσονται, με αποτέλεσμα να αποτελούν εύκολο στόχο για όσους έχουν πρόσβαση σε εκρηκτικές ύλες.

Οι διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες επικεντρώνονται..

Η «εκδίκηση» των Σιου!


Από παλαιότερη διαμαρτυρία (Νοέμβριος του 2016) των Ινδιάνων ενάντια στην κατασκευή του γιγαντιαίου αγωγού «Dakota Αccess» που διασχίζει τέσσερις Πολιτείες

Morton County Sheriff's Department




Νέα βαριά ήττα για τον Τραμπ, χάρη στην απόφαση ενός γενναίου ομοσπονδιακού δικαστή από την Ουάσινγκτον, του Τζέιμς Μπόεσμπεργκ, που διέταξε το άμεσο σφράγισμα ενός αμφιλεγόμενου αγωγού πετρελαίου.

Συγκεκριμένα...

Μέρος της ενεργειακής μετάβασης υποχρεωτικά και η "διύλιση" - Αιτήματα και προτάσεις των ΕΛΠΕ προς την Κομισιόν


Σε κρίσιμης σημασίας ζήτημα για την επίτευξη των εθνικών στόχων σε ενέργεια και κλίμα αναδεικνύονται οι επενδύσεις σε τεχνολογίες χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα στον κλάδο της διύλισης στη χώρας, όταν, μάλιστα, εκτιμάται ότι τα υγρά καύσιμα θα διατηρήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ενεργειακό μίγμα του 2030 σε οδικές, θαλάσσιες και εναέριες μεταφορές.

Τα παραπάνω υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η Διευθύντρια του Τμήματος Ενεργειακής Πολιτικής και Διεθνών Θεμάτων των ΕΛΠΕ κα Λιάνα Γούτα, μιλώντα..

Η Marathon Petroleum σταματά τα έργα στο διυλιστήριο St. Paul Park στη Μινεσότα


Το αμερικανικό διυλιστήριο Marathon Petroleum Corp καθυστερεί όλα τα έργα συντήρησης στο διυλιστήριο των 102.000 βαρελιών ημερησίως στο St. Paul Park στη Μινεσότα, για το 2020, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τη διάδοση του κορωνοϊού σύμφωνα με το Reuters.

Αρκετά διυλιστήρια έχουν καθυστερήσει την προγραμματισμένη συντήρηση στα εργοστάσιά τους φέτος λόγω ανησυχιών σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων ή ως μέρος των περικοπών..

Στα 48 δολ/βαρέλι «βλέπουν» την τιμή του Brent το 2021 διεθνείς πετρελαϊκοί κολοσσοί - Οι εκτιμήσεις της ENI


Η πορεία του κορωνοϊού και η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, έχουν ως αποτέλεσμα την αναθεώρηση επί τα χείρω για τις μακροπρόθεσμες τιμές πετρελαίου από τους μεγάλους παίκτες της διεθνούς σκακιέρας.

Εβδομάδες αφότου η BP και η Shell αναθεώρησαν τις μακροπρόθεσμες παραδοχές τους, η Eni μείωσε επίσης το σενάριο τιμολόγησης πετρελαίου και φυσικού αερίου 2020-2024.
Ειδικότερα, προβλέπει...

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας χαιρετίζει τις εξελίξεις στα Ναυπηγεία Ελευσίνας που αφορούν την επένδυση της ΟΝΕΧ.

Όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσαμε εκ του σύνεγγυς ένα δράμα που ζούσαν και ζουν οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου.

Θεωρούμε πλέον ότι η όλη κατάσταση μπαίνει επιτέλους σε μια διαδρομή που για εμάς όφειλε εδώ και  πολύ καιρό να είχε δρομολογηθεί, αλλά έστω και τώρα είναι μια χαρούμενη είδηση.

Αυτό που πρέπει να είναι όμως ξεκάθαρο..

Πρωτοβουλία ΒΕΠ για τoυς κινδύνους από πιθανά ατυχήματα


Στην επιμελητηριακή περιφέρεια του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραία λειτουργούν οι  μεγαλύτερες χημικές βιομηχανίες της χώρας. Τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Εκτάσεως αλλά και την ανάγκη εφαρμογής του ισχύοντος ευρωπαϊκού πλαισίου, όπως ορίζεται από τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία “Seveso” θα αναδείξει το ΒΕΠ στην ειδική ημερίδα που θα διοργανώσει στις 21 Οκτωβρίου, με διακεκριμένους ομιλητές στην ανακαινισμένη Αίθουσα Συνεδριάσεων του στον Πειραιά.

Τα τελευταία γεγονότα ρύπανσης στον Σαρωνικό Κόλπο, η οικολογική..

Με διαρκείς επενδύσεις και ξεκάθαρη στόχευση, ο Όμιλος ΕΛΠΕ συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στις ενεργειακές εξελίξεις


Η παγκόσμια οικονομία, αλλά και ειδικότερα η ενεργειακή αγορά υπέστησαν ένα πρωτοφανές σοκ μετά την εκδήλωση της πανδημίας του covid-19 και των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπισή της, με την κατάσταση να παραμένει ασταθής.

Εκτός από την ανάγκη ομαλής και ασφαλούς συνέχισης της λειτουργίας των εγκαταστάσεών του, προκειμένου να υπάρχει..