Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Πετρέλαιο (και φυσικό αέριο): τα χειρότερα είναι μπροστά μας κι έρχεται χειμώνας!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Η έλευση του χειμώνα στο Βόρειο ημισφαίριο, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη, σηματοδοτεί παραδοσιακά αύξηση στην κατανάλωση πετρελαίου και μείωση στην κατανάλωση της βενζίνης, καθώς λόγω καιρικών συνθηκών μειώνονται οι μετακινήσεις με ΙΧ. Η έλευση του φετινού χειμώνα θα σηματοδοτηθεί από αισθητά πιο ακριβό πετρέλαιο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, καθώς η ανοδική κίνηση της τιμής, που πρόβλεψα στις 10/9, είναι ήδη πραγματικότητα και μάλιστα πιο γρήγορα του αναμενομένου.

Όπως βλέπουμε στο πιο πάνω διάγραμμα, η τιμή του Brent για συμβόλαιο ενός μήνα ήδη στις 25/9 έκλεισε στα 59,02€/βαρέλι κι έκανε νέα υψηλή τιμή έτους τόσο στο κλείσιμο όσο και ενδοσυνεδριακά (στα 59,25), δείχνοντας πως έχει σαφώς ανοδική προδιάθεση για το προσεχές διάστημα. Το μόνο θετικό εδώ είναι ..

ΗΠΑ: Επιμένει στο πρόστιμο για την Exxon ο ΥΠΟΙΚ

Από το energy.reporter.com.cy
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin προσέφυγε στα δικαστήρια του Τέξας, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Exxon Mobil περί αντισυνταγματικότητας του προστίμου ύψους $2 εκατ. που επιβλήθηκε στην εταιρεία τον Ιούλιο για εικαζόμενες "παραβιάσεις" των κυρώσεων κατά της Ρωσίας πριν από τρία χρόνια.

Ο Mnuchin ζήτησε από ομοσπονδιακό δικαστή του Ντάλας να απορρίψει την αγωγή που κατέθεσε η Exxon απαντώντας στις κατηγορίες που διατύπωσε το υπουργείο Οικονομικών ότι η εταιρεία παραβίασε τις κυρώσεις που σχετίζονται με την Ουκρανία. Η Exxon φέρεται να ..

Το ράλι του πετρελαίου μόλις άρχισε

Από το capital.gr/forbes
Το πετρέλαιο κινείται τις τελευταίες ημέρες σε υψηλά πολλών μηνών. Εάν καταφέρει να διατηρηθεί πάνω από το επίπεδο των 50 δολαρίων το βαρέλι, να αναμένετε ότι θα αρχίσουν να αναζωπυρώνονται οι συζητήσεις για τον πληθωρισμό. Γιατί; Είτε η Fed θέλει να το παραδεχτεί, είτε όχι, οι τιμές του πετρελαίου παίζουν σημαντικό ρόλο στην εικόνα του πληθωρισμού.

Θυμηθείτε ότι..

Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Επενδύοντας στη νέα γενιά!

Από το newmoney.gr
Τι σημαίνει στη πράξη να στηρίζεις τη νέα γενιά; Με απλά λόγια, σημαίνει να προσφέρεις υποτροφίες στους αρίστους αποφοίτους ΑΕΙ για μεταπτυχιακές σπουδές σε φημισμένα διεθνώς πανεπιστήμια, να οργανώνεις προγράμματα πρακτικής άσκησης που να παρέχουν και ευκαιρίες εργασιακών επιλογών, να ενισχύεις μαθητικούς και φοιτητικούς διαγωνισμούς και εκδηλώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, να συμβάλεις και να συμμετέχεις ενεργά σε πρωτοβουλίες για ενίσχυση της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, να επιβραβεύεις με συνέπεια και συνέχεια προσπάθειες νέων ανθρώπων.

Αυτό στη πράξη σημαίνει εταιρική κοινωνική ευθύνη. Και αυτό κάνει ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Η διοίκηση του Ομίλου σε κάθε ευκαιρία επισημαίνει:

Τριπλάσιες οι εξαγωγές «ευρωπαϊκού» πετρελαίου προς τη Λατινική Αμερική

Από το naftikachronika.gr
Σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters αναφέρεται ότι η Ευρώπη πρόκειται να καταγράψει τον Σεπτέμβριο του 2017 ρεκόρ στις εξαγωγές diesel πετρελαίου, καθώς οι αγοραστές πετρελαίου από τη Λατινική Αμερική προσπαθούν να επανακτήσουν τα αποθέματά τους μετά τον καταστροφικό τυφώνα Χάρβεϊ που έπληξε πρόσφατα την πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 αναμενόταν ότι..

Παρουσιάστηκε το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο φοιτητικής ομάδας του ΑΠΘ

Από το energypress.gr
Tο ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο της φοιτητικής ομάδας Aristurtle (Aristotle University Racing Team Electric) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε χθες στο κοινό.

Έπειτα από τρεις Διεθνείς Διαγωνισμούς, η Aristurtle εισήλθε στην παγκόσμια κατάταξη, καταλαμβάνοντας την 45η θέση ανάμεσα σε 130 ομάδες, και έχει, πλέον, αναγνωριστεί επίσημα ως μία ανερχόμενη ομάδα με μεγάλη ισχύ και πολλές προοπτικές.

Στο χρονικό διάστημα δύο ετών, κατόρθωσε να..