Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΠΕΚ: Οι νέες αποφάσεις για το λαθρεμπόριο καυσίμων θα συμβάλλουν στην καταπολέμησή του


Ανακοίνωση σχετικά με τις νέες αποφάσεις για την παράνομη διακίνηση καυσίμων εξέδωσε σήμερα η ΠΟΠΕΚ:

Μετά από πιέσεις της Π.Ο.Π.Ε.Κ, εκδόθηκαν δύο σημαντικές αποφάσεις για τον έλεγχο της Παράνομης Διακίνησης Καυσίμων οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 16 Δεκεμβρίου 2015 οι υπ. αριθμ. 0004170 ΕΞ 2015 και 0004169 οι οποίες αναφέρονται στις

Η Βουλή των Ελλήνων, όχι το μπ@@@@@λο όπως την αποκαλούν ορισμένοι (;), τίμησε τη δημοκρατία, τον "εκσυγχρονισμό" όπως της αξίζει! Τα Θεωρεία του ναού της "δημοκρατίας" σε νέες κατακτήσεις!


Αν δεν είσαι γκέι ή λεσβία, για πήγαινε στα Θεωρεία της Βουλής και άνοιξε ένα πανό, ένα χαρτί ενάντια στα μνημόνια και θα δεις σε πόσα δευτερόλεπτα θα σε τσουβαλιάσουν και σε ποιον εισαγγελέα θα βρεθείς...
Αν όμως είσαι γκέι ή λεσβία, κάνεις πάρτυ στα θεωρεία του ναού της "δημοκρατίας"... ο νεοφιλελευθερισμός, η ιμπεριαλιστική "αριστερά", τα τσογλάνια του Σόρος και του 4ου Ράιχ επιτρέπει πανηγυρισμούς, φιλιά, αλλαξοκωλιές και σια...
Αν ο Αλέξης έχει πρόβλημα να προχωρήσει άμεσα στις υιοθεσίες από γκέι και λεσβίες... υπάρχει η "λύση" από το δημοκρατικό Ισραήλ: Η ισραηλινή νομοθεσία επιτρέπει και προτρέπει γκέι και λεσβίες να αποκτούν επί πληρωμή παιδιά, αλλά από χώρες εκτός Ισραήλ


ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Στην υγειά του Σπύρου Λάτση!

latshs
Ποιοι και πώς έθαψαν το σκάνδαλο με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος πελατών της EFG και πώς ο Σπύρος Λάτσης κατάφερε να διασώσει την τράπεζά του με λεφτά του ελληνικού λαού!

Τελικά σε αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα, αφού το σύστημα εξουσίας συνεχίζει να ευνοεί τους ίδιους επιχειρηματίες που επί σειρά δεκαετιών έβγαλαν ένα… σκασμό λεφτά στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεων βάζουν λουκέτο λόγω οικονομικής ασφυξίας, με την πραγματική ανεργία να ξεπερνά το 30% και εκατομμύρια συνταξιούχων να κινδυνεύουν να χάσουν τις συντάξεις τους, το ελληνικό κράτος συνεχίζει να βάζει το κεφάλι του στον… ντορβά για «εκλεκτούς» επιχειρηματίες, οι οποίοι «σαρώνουν» όλες τις δουλειές, από τα πετρέλαια μέχρι το real estate.

Η κυβέρνηση των «αδιάφθορων» αριστερο-δεξιών που δήθεν ψάχνει ισοδύναμα για να μην κόψει τις κύριες συντάξεις των Ελλήνων, μπαίνει ως...

Η πολιτική απασχόλησης πριν και μετά την κρίση του 2008

NOEMBRIOS 2015-EKSWFYLLO
Η επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού - μονεταρισμού, την δεκαετία του 80 και του 90, ως το κυρίαρχο μοντέλο της συσσώρευσης κεφαλαίου, άλλαξε τόσο τα εργαλεία άσκησης πολιτικής απασχόλησης όσο και τους στόχους και τις λογικές που αυτά καλούνταν να υπηρετήσουν. Επομένως διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο άσκησης της πολιτικής απασχόλησης συμβατό με τον κυρίαρχο νεοφιλελευθερισμό.

Οι κυβερνήσεις μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 δεν είχαν υιοθετήσει τις νεοφιλελεύθερες απόψεις για την ανεργία και την καταπολέμηση της, αλλά απλώς εφάρμοζαν ad hoc πολιτικές απασχόλησης που εκ των πραγμάτων (και όχι λόγω συνειδητού σχεδιασμού των κυβερνόντων) διαδραμάτισαν έναν αντικυκλικό ρόλο. Από την άλλη όμως, ήδη κατά το πρώτο μισό της δεκαετίας του ‘80 λάμβαναν έντονες ζυμώσεις στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών για τη διαμόρφωσή ενός συνεκτικού πλαισίου ερμηνείας του φαινομένου της ανεργίας. 

Μάλιστα, το 1986 ο ΟΟΣΑ δημοσίευσε την έκθεση Dahrendorf για την ευελιξία της εργασίας στην οποία υποστηρίζονταν ότι η τελευταία μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική μεγέθυνση και, κατά συνέπεια, στην αύξηση της απασχόλησης και την μείωση της ανεργίας. Επηρεασμένες δε από την έκθεση, οι δυτικές κυβερνήσεις άρχισαν να διαμορφώνουν ένα νέο πλαίσιο άσκησης πολιτικής απασχόλησης στο οποίο οι μεν πολιτικές ευελιξίας, όντας διαρθρωτικής φύσεως, κατέχουν κεντρική θέση, οι δε πολιτικές απασχόλησης υπό την στενή έννοια (δηλαδή οι λεγόμενες πολιτικές εργασίας) συμπληρωματική.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σε αυτό το τευχος παρουσιάζει άρθρο που αναφέρεται στις πολιτικές απασχόλησης μετά το 1980 και 1990 ως μια πλευρά της του ευρύτερου σχεδίου του νεοφιλελεύθερου υποδείγματος. Τέλος παρουσιάζει τις δραστηριότητες του ΙΝΕ το τελευταίο διάστημα.


ΠΗΓΗ:inegsee.gr

Επανέρχεται η Energean στο αίτημα να εκμεταλλευθεί το κοίτασμα της Νότιας Καβάλας ως υπόγεια αποθήκη αερίου


Ενδιαφέρον για να αξιοποιήσει και εκμεταλλευθεί το κοίτασμα «Νότια Καβάλα» ως υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου, συνεχίζει να έχει η Energean Oil, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται σήμερα τον Πρίνο και η οποία είχε καταθέσει σχετική πρόταση από το 2011.

Σύμφωνα με όσα είπαν σε δημοσιογράφους στελέχη της εταιρείας, ένα τέτοιο έργο είναι απολύτως συμβατό με την προσπάθεια να καταστεί κόμβος αερίου η χώρα και βρίσκεται σε απόλυτη συσχέτιση με τα άλλα ενεργειακά projects, όπως ο αγωγός TAP, ο αγωγός IGBκαι το πλωτό LNG τέρμιναλ στην Αλεξανδρούπολη, ενώ είναι έργο απαραίτητο για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, μετά την πρόσφατη δίχρονη παράταση που έλαβαν στην άδεια εκμετάλλευσης του κοιτάσματος, είναι ρεαλιστικό να προχωρήσει η κυβέρνηση στην αλλαγή αδειοδότησης, από παραγωγή φυσικού αερίου σε αποθήκη φυσικού αερίου, πράγμα που απαιτεί μια απλή Υπουργική Απόφαση.

Όπως υποστηρίζει η Energean, η δημιουργία του ...

Βίοι αντίθετοι για Μ. Βρετανία και ΗΠΑ στην πολιτική ανανεώσιμων πηγών ενέργειας


Η βρετανική κυβέρνηση μείωσε τις επιδοτήσεις για τις τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μικρής κλίμακας κατά 65 τοις εκατό, ενώ αντίθετα το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε την επέκταση των φορολογικών ελαφρύνσεων για την προώθηση της ηλιακής και αιολικής ενέργειας κατά πέντε χρόνια και 73 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η απόφαση της κυβέρνησης Κάμερον ήταν αναμενόμενη από τον περασμένο Μάιο όταν και επανεκλέχθηκε, διορίζοντας την Άμπερ Ραντ ως υπουργό Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η επίσημη δικαιολόγηση της απόφασης κάνει λόγο για περιορισμό της κατανομής των επιδοτήσεων, οι οποίες ξεπέρασαν το στατικό οικονομικό στόχο που είχε τεθεί για το 2020.

Η πρόταση του υπουργείου αρχικά ήταν για μείωση 87 τοις εκατό, αλλά ακόμα και με τη μείωση του 65 τοις εκατό αναμένεται να χαθούν μεταξύ 9.700 και 18.700 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ίδιου του υπουργείου. Παράλληλα, οι μειώσεις αυτές θα οδηγήσουν στην επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με 63 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Εξάλλου, οι κυβερνητικές επιδοτήσεις της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων συνεχίζουν όπως...

Το κραχ στις τιμές του πετρελαίου και οι "κακές" ιδέες

Αποτέλεσμα εικόνας για Το κραχ στις τιμές του πετρελαίου και οι "κακές" ιδέες
Μια ματιά στις σημερινές τιμές της αμόλυβδης και του πετρελαίου στα πρατήρια αποκαλύπτει το γιατί σε κάποια κυβερνητικά στελέχη έρχονται και πάλι στο μυαλό ιδέες για "αλλαγές/αυξήσεις” στον ειδικό φόρο στα καύσιμα.

Το brent (συμβόλαια Φεβρουαρίου) έχει αγγίξει τα 36,35 δολ. και το Wti (συμβόλαια Ιανουαρίου) τα 34,75 δολ. 

Και η τάση απομείωσης της τιμής του μαύρου χρυσού εξακολουθεί να είναι ισχυρή παρά τα μικρά σκαμπανεβάσματα. 

Το κραχ των τιμών του πετρελαίου δημιουργεί πλέον ένα ισχυρό οικονομικό γεγονός καθώς στους τελευταίους 18 μήνες έχει χάσει περίπου τα δύο τρίτα της ονομαστικής του τιμής. 

Μόνο από τις αρχές Δεκεμβρίου έχει χάσει σχεδόν 20%. Αναλυτές της αγοράς παρατηρούν ότι τα επίπεδα τιμών είναι τα χαμηλότερα από το 2008, από όταν δηλαδή ξέσπασε η μεγάλη κρίση μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers και σε προσαρμοσμένες τιμές έχουν γυρίσει πίσω στα μέσα της δεκαετίας του '80. 

Τα σημερινά επίπεδα δείχνουν την τάση να ...

Τσίπρας: Ως τον Φεβρουάριο η ΚΥΑ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων


Ως το Φεβρουάριο θα πρέπει να έχει εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των προδιαγραφών που θα πρέπει να έχουν τα συστήματα εισροών-εκροών, καθώς το σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) σε πλωτά μέσα μεταφοράς στη ναυτιλία, ώστε να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, σήμερα το πρωί, από το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων και καπνικών προσδοκάται η εισροή πρόσθετων εσόδων στα ταμεία του κράτους, τα οποία δεν έχουν υπολογιστεί στον προϋπολογισμό του 2016.

Πέραν των δράσεων για την...

Energean: Προφανώς θέλουμε συνεργασία με ΕΛΠΕ για Άρτα - Πρέβεζα, αλλά να αρθούν τα "αγκάθια"


Πρωτοβουλία προκειμένου να εξεταστούν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της Energean και των Ελληνικών Πετρελαίων για την περιοχή της Άρτας – Πρέβεζας που διεκδικούν και οι δύο ανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι και οι δύο εταιρείες έχουν καταθέσει ισοϋψείς προσφορές. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα προχθές Δευτέρα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνάντηση των δύο εταιρειών, όπως αποκάλυψε χθες ο επικεφαλής της Energean Μαθιός Ρήγας.

Έχει λογική να εργαζόμαστε μαζί και να συνεργαζόμαστε. Θα έπρεπε ίσως να βγαίνουμε μαζί στο εξωτερικό και να προσπαθούμε από κοινού να διαφημίζουμε τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας, ο οποίος όμως έθεσε ως προϋπόθεση να επιλυθούν πρώτα ορισμένα αγκάθια που υπάρχουν στις σχέσεις των δύο εταιρειών. Ενδεικτικά ο ίδιος ανέφερε τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που υπάρχουν μετά την υπόθεση της διενέργειας σεισμικών ερευνών από την Energean στην περιοχή της Καβάλας.

Πάντως το θέμα των οικοπέδων της Δ. Ελλάδας δεν είναι το κυριότερο που ...