Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Όχι πια «κλιματική αλλαγή»; Γιατί ο Guardian αλλάζει τη γλώσσα που χρησιμοποιεί για το περιβάλλον

Από το naftemporiki.gr
H φρασεολογία με την οποία ο Guardian θα καλύπτει στο εξής τα θέματα του περιβάλλοντος αλλάζει. Και τούτο γιατί, όπως λέει η βρετανική εφημερίδα, θέλει να αποτυπώνει και να μεταδίδει στον αναγνώστη με μεγαλύτερη ακρίβεια την κρίση, που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Αντί λοιπόν για «κλιματική αλλαγή» (climate change), προτιμά..

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της πετρελαϊκής παραγωγής

Από το zougla.gr
Ο υπουργός Ενέργειας  της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για τις χώρες που είναι μέλη και μη μέλη του ΟΠΕΚ σχετικά με μία συμφωνία παραγωγής πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης και με μιας επιλογής αύξησης της παραγωγής, για το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε επίσης,..

19η Μαΐου 2019: 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων − Ημέρα Μνήμης για τους 353.000 νεκρούς

Από το news247.gr
Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Έναν αιώνα μετά, η μνήμη παραμένει ζωντανή, όπως και ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Χρειάστηκαν λίγα μόνο χρόνια ώστε να γίνει εφικτό αυτό που οι Οθωμανοί δεν είχαν καταφέρει επί αιώνες. Να σβήσουν το ελληνικό στοιχείο. Με πρωτοφανή βαρβαρότητα και ακόμη πιο σοκαριστική μεθοδικότητα και σχεδιασμό, οι Νεότουρκοι επιχείρησαν..

Τα ΗΑΕ επενδύουν στην προώθηση εναλλακτικών καυσίμων στη ναυτιλία

Από το naftikachronika.gr
Η Brooge Petroleum and Gas Investment Co (BPGIC), με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πρόκειται να δημιουργήσει ένα διυλιστήριο στην Φουτζέιρα, ημερήσιας παραγωγής 250.000 βαρελιών εναλλακτικών καυσίμων, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του Sulphur Cap.

Η πρώτη φάση κατασκευής του συγκεκριμένου διυλιστηρίου αναμένεται..

Γερμανία: Η βιομηχανία πετρελαίου προειδοποιεί για τις προκλήσεις από το μολυσμένο ρωσικό αργό

Από το worldenergynews.gr
Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος MWV  ανακοίνωσε την Παρασκευή 17/5/2019 ότι δεν υπάρχει έλλειψη βενζίνης ή πετρελαίου ντίζελ από την κρίση λόγω της μόλυνσης του αργού πετρελαίου στον ρωσικό αγωγό Druzhba, αλλά προειδοποίησε για τις προκλήσεις εάν δεν υπάρξει βελτίωση.

Τα ανατολικογερμανικά διυλιστήρια Schwedt και Leuna έλαβαν εναλλακτικές..