Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Τα γραφεία του ΠΣΕΕΠ στις ΒΕΑ επισκέφθηκε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Γ. Αρβανιτίδης

Από το energypress.gr
Την στήριξη του στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια ενάντια στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, εξέφρασε ο βουλευτής β' Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανιτίδης, υπεύθυνος για την Ενέργεια και το Περιβάλλον της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΣΕΕΠ:

Ανησυχία BP για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των δύο μεγάλων διυλιστηρίων της Πολωνίας

Από το worldenergynews.gr
Η προγραμματισμένη συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων εργοστασίων διύλισης της Πολωνίας PKN Orlen και Grupa Lotos θα μπορούσε να περιορίσει τον ανταγωνισμό στην ανατολική ευρωπαϊκή χώρα, ανέφερε η BP σε ανακοίνωση την Τετάρτη 5/9/2018.

Η εταιρεία πετρελαίου και αερίου που εδρεύει στο Λονδίνο δεν έχει υποβάλει καμία επίσημη καταγγελία στις αρχές ..

«Εκσυγχρονισμός» της φωτοσύνθεσης για μετατροπή του ηλιακού φωτός σε καύσιμο

Από το naftemporiki.gr
Η φωτοσύνθεση, ως γνωστόν, είναι η διαδικασία μέσω της οποίας τα φυτά μετατρέπουν το φως του ήλιου σε ενέργεια: Το οξυγόνο παράγεται ως προϊόν της φωτοσύνθεσης, όταν το νερό που απορροφάται από τα φυτά διασπάται, και ως εκ τούτου η φωτοσύνθεση είναι μια από τις πλέον σημαντικές διαδικασίες στον πλανήτη. Όσον αφορά στο υδρογόνο που προκύπτει, μπορεί εν δυνάμει να αποτελέσει μια «πράσινη» και απεριόριστη πηγή ανανεώσιμης ενέργειας.

Στο πλαίσιο νέας έρευνας, ερευνητές του University of Cambridge χρησιμοποίησαν ημι-τεχνητή φωτοσύνθεση για να διερευνήσουν..

Έξαρση της απάτης στο υγραέριο κίνησης - 40 εκατ. ευρώ χάνει το κράτος λόγω φοροδιαφυγής ετησίως

Από το energypress.gr 
Ανεξέλεγκτο παραμένει το λαθρεμπόριο υγραερίου κίνησης, με μεγάλες και οργανωμένες εταιρίες του κλάδου να κάνουν λόγο για ετήσια φοροδιαφυγή της τάξης των 40 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, το μεγάλο κόλπο στήνεται με την παράνομη διακίνηση του προϊόντος του συγκεκριμένου καυσίμου που προορίζεται για τις βιομηχανίες (έχει χαμηλότερη φορολογία), μέσω των πρατηρίων ως κατάλληλο για τα οχήματα.

Τα ίδια στελέχη σημειώνουν..

Η Συγχώνευση Transocean και Ocean Rig Ενισχύει τις Δυνατότητες για την Εξόρυξη Πετρελαίου από Μεγάλα Θαλάσσια Βάθη

Από το energia.gr
Η Transocean Ltd και η ελληνικών συμφερόντων Ocean Rig UDW Inc. εισηγμένες εταιρείες στο NYMEX και στον NASDAQ ανακοίνωσαν ότι έχουν συνάψει οριστική συμφωνία συγχώνευσης βάσει της οποίας η Transocean θα εξαγοράσει την Ocean Rig, σε μια συναλλαγή αξίας περίπου 2,7 δισ. δολαρίων έναντι της καταβολής ρευστού, ανταλλαγής μετοχών, συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης του καθαρού χρέους της τελευταίας

Η συμφωνία ανταλλαγής αποτελείται από 1.6128 νεοεκδοθείσες μετοχές της Transocean, παράλληλα με την καταβολή 12,75 δολαρίων, σε μετρητά, ανά μετοχή, για τις κοινές μετοχές της Ocean Rig, κάτι που διαμορφώνει..

ΠΣΕΕΠ: Επίσκεψη βουλευτή β΄ Θεσσαλονίκης Αρβανιτίδη Γ. στις ΒΕΑ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήµερα επισκέφτηκε το Σωµατείο µας στις ΒΕΑ ο βουλευτής β΄ Θεσσαλονίκης Αρβανιτίδης Γιώργος, υπεύθυνος για την Ενέργεια και το Περιβάλλον της ΚΟ της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης και του Τοµέα Ενέργειας του Κινήµατος Αλλαγής, για να ενηµερωθεί..

Νέα αναβολή στην τουρκική γεώτρηση - Ποιοι είναι οι λόγοι

Από το worldenergynews.gr
Για το τέλος Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου αναβάλλεται, για ακόμα μια φορά, η πρώτη γεώτρηση της Τουρκίας με το υπό τουρκική σημαία γεωτρύπανο Fatih (Πορθητής). Αιτία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι η καθυστέρηση σε τεχνικές μετατροπές στο γεωτρύπανο, ώστε να είναι κατάλληλο για γεωτρήσεις με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται στην περιοχή , όπως οι πολύ ψηλές πιέσεις ..

Εκτίναξη των τιμών του υγροποιημένου φυσικού αερίου αναμένει ο Fitch: Αναμονή για επενδύσεις

Από το hellasjournal.com
Η αυξανόμενη ζήτηση φυσικού αερίου από την Ασία, ιδιαίτερα από την Κίνα, θα μπορούσε να οδηγήσει την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε έλλειμμα της προσφοράς μέχρι το 2022-2025, τονίζει ο οίκος Fitch Ratings, ο οποίος αναμένει συνέχιση της “ισχυρής” ζήτησης τα επόμενα χρόνια. 

Οι προσδοκίες της αγοράς για υπερπροσφορά LNG και οι μειωμένες τιμές του φυσικού αερίου έχουν περιορίσει τις νέες επενδυτικές δραστηριότητες στον..

Τα ΕΛΠΕ και τα… παράλογα – Πως κρίνουν στελέχη της αγοράς τα περί δημόσιας πρότασης και την πίεση στη μετοχή

Από το bankingnews.gr
Στην κορυφή της ειδησεογραφίας έχει βρεθεί η μετοχή των ΕΛΠΕ μετά την είδηση ότι ο αγοραστής θα πρέπει υποχρεωτικά να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση εφόσον αγοράσει το πακέτο δημοσίου και Λάτση.
Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν αναμενόμενη και ίσως οδηγήσει σε ακύρωση τον διαγωνισμό.
Η μετοχή πιέστηκε σημαντικά και στελέχη της αγοράς κάνουν λόγω για παράδοξα.   
Όπως σημείωναν κατά..

Eπιδεινώνονται οι σχέσεις κυβέρνησης - ΤΑΙΠΕΔ από την διαφαινόμενη αποτυχία της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Η διαφαινόμενη αποτυχία του διαγωνισμού για την πώληση του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων, μετά και την γνωμοδότηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς περί υποχρέωσης του επενδυτή να υποβάλει δημόσια προσφορά για τις υπόλοιπες μετοχές της εταιρίας που βρίσκονται σε διασπορά, έχει προκαλέσει ισχυρές τριβές μεταξύ κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ. 

Κυβερνητικοί παράγοντες επικρίνουν τους χειρισμούς που έγιναν από το ΤΑΙΠΕΔ κατά την προκήρυξη του διαγωνισμού, ενώ από την πλευρά τους στελέχη του Ταμείου υπενθυμίζουν τις επίμονες φήμες που έχουν..

'Εως και 95 δολ. το βαρέλι "βλέπουν" οι αναλυτές το πετρέλαιο το χειμώνα

Από το worldenergynews.gr
Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και 95 δολάρια το βαρέλι αυτό το χειμώνα, με βάση αρκετούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι κυρώσεις από το Ιράν,  δήλωσε ο John Kilduff της Again Capital, στο CNBC.

Σύμφωνα με τον Kilduff, συνιδρυτής επενδυτικής εταιρείας και trader  ενέργειας  «η παγκόσμια αγορά είναι σφιχτή και γίνεται ..