Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Το σλοβακικό διυλιστήριο Slovnaft θα ξεκινήσει διακοπές δύο μηνών την Παρασκευή




 (Reuters) - Το σλοβακικό διυλιστήριο Slovnaft, μέρος του ουγγρικού ομίλου  πετρελαίου  και  φυσικού αερίου  MOL, θα ξεκινήσει προγραμματισμένη διακοπή συντήρησης  και  αναβάθμισης την Παρασκευή, με τον αριθμό ρεκόρ των 21 μονάδων παραγωγής σε δύο τετράγωνα να επηρεάζονται, ανακοίνωσε..

Ψηφίζεται μπόνους για τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ

 




ΕΛΠΕ: Τη διανομή bonus σε 2.522 εργαζόμενους του ομίλου από τα καθαρά κέρδη χρήσης 2021, με ανώτατο όριο το ποσό του 1,75 εκατ. ευρώ, καλείται να αποφασίσει η τακτική γενική συνέλευση της Ελληνικά Πετρέλαια. Από την εφάπαξ έκτακτη αμοιβή εξαιρούνται τα διευθυντικά στελέχη, που λαμβάνουν..

At least 8 injured in S-Oil refinery explosion in Ulsan: firefighters



 


 At least eight people were injured Thursday in an explosion at a refinery owned by S-Oil Corp., South Korea's third-largest refiner, in the southeastern city of Ulsan, firefighters said.

Fire authorities said they received a report of the explosion in the S-Oil refinery at Onsan industrial park in the industrial city, located 414 kilometers southeast..

Η Σλοβακία Φορολογεί το Ρωσικό Πετρέλαιο που Χρησιμοποιείται από το Διυλιστήριο Πετρελαίου Slovnaft



 Το σλοβακικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη νέα προσωρινή φορολόγηση του ρωσικού πετρελαίου που χρησιμοποιείται από το μοναδικό διυλιστήριο πετρελαίου στη χώρα που ανήκει στη Slovnaft, η οποία αναμένεται να αποφέρει περίπου 300 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό. Ο υπουργός Οικονομικών Ιγκόρ Μάτοβιτς (OĽaNO) είπε ότι ο νέος φόρος δεν θα έχει καμία..

ΕΛΠΕ: Στις 9 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση για τη διάθεση κερδών

 


Η Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΠΕ, προσκαλεί τους κ.κ. Μετόχους να μετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την 9η Ιουνίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Η Yokogawa, η JSR χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να ελέγχουν αυτόνομα ένα χημικό εργοστάσιο

 





Η Yokogawa Electric Corp. και η JSR Corp. ανακοινώνουν την επιτυχή ολοκλήρωση μιας επιτόπιας δοκιμής στην οποία χρησιμοποιήθηκε η τεχνητή νοημοσύνη για την αυτόνομη λειτουργία ενός χημικού εργοστασίου για 35 ημέρες, μια παγκόσμια πρωτιά. Αυτή η δοκιμή επιβεβαίωσε ότι η ενισχυτική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε μια πραγματική εγκατάσταση. Η επίδειξη δείχνει ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να ελέγξει λειτουργίες που ξεπερνούσαν τις δυνατότητες των υφιστάμενων μεθόδων ελέγχου και μέχρι τώρα απαιτούσαν..