Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Σκάνδαλο dieselgate: Οι καταναλωτές μπορούν να καταθέτουν αγωγές κατά της Volkswagen εκεί όπου αγόρασαν τα αυτοκίνητα


Οι καταναλωτές στην ΕΕ θα πρέπει να μπορούν να καταθέτουν αγωγές κατά της Volkswagen στα εθνικά τους δικαστήρια, αν έχουν αγοράσει οχήματα με εγκατεστημένα λογισμικά που δείχνουν φαινομενικά μειωμένες εκπομπές, αποφάνθηκε σήμερα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βάσει της ετυμηγορίας του κορυφαίου δικαστηρίου της ΕΕ, η Volkswagen μπορεί να αντιμετωπίσει μαζικές προσφυγές από καταναλωτές σε όλες τις χώρες της Ένωσης.

Η υπόθεση έφθασε στο Δικαστήριο της ΕΕ αφού..

Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών.


H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών, στη βάση και των σχετικών Οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των μέτρων για την προστασία..

Ανακοίνωση για νομοσχέδιο για διαδηλώσεις


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήµερα έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, το νοµοσχέδιο για τις απεργίες όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τις ελεύθερες συνδικαλιστικές και δηµοκρατικές δράσεις των συνδικάτων, επικαλούµενη προσχηµατικά τις καταστροφές που προκαλούν οι «µπαχαλάκηδες» κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Κοντά στα ξερά να καούν και τα χλωρά δηλαδή.

Σε όλο τον κόσµο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα µας, το συνδικαλιστικό κίνηµα έδωσε αγώνες ..

Πετρέλαιο: Νέες (νεφελώδεις) εκτιμήσεις για τη ζήτηση


Καθώς ο αριθμός νέων κρουσμάτων του κορονοϊού αυξάνεται σε διεθνές επίπεδο, ένα δεύτερο κύμα εικάζεται ότι κάνει την εμφάνισή του, με τις ΗΠΑ να πλήττονται ισχυρά.

Στο σενάριο αυτό της έξαρσης δεύτερου κύματος της πανδημίας, ο οίκος αναλύσεων Rystad Energy εκτιμά ότι η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα υποχωρήσει στα 86,5 εκατ. βαρέλια/ημέρα το 2020. Στο base-case σενάριο της Rystad, η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο φέτος θα ανερχόταν σε 89 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Όπως αναφέρει ο οίκος αναλύσεων, η επίδραση ενός δεύτερου..