Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΠΡΟΦΟΣ


Εντυπωσιακό κλείσιμο της εποχής 2017-18 στη Γροιλανδία - βουλιάζουν στον Αρκτικό όσοι πιστεύουν ανοησίες


Από το greeklignite.blogspot.com
Η 31η Αυγούστου είναι η τελευταία ημέρα της ετήσιας παρακολούθησης 2017-18 της εξέλιξης του πάγου στη Γροιλανδία απ' το Δανέζικο Μετεωρολογικό Ινστιτούτο, απ' την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά η επόμενη ετήσια περίοδος 2018-2019, καθώς ξεκινά -ημερολογιακά τουλάχιστον- το φθινόπωρο στο Βόρειο ημισφαίριο.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε δει πως η περίοδος 2017-18 ήταν μια 2η συνεχόμενη που διέψευσε πανηγυρικά τους φόβους για το λιώσιμο των πάγων και προφανώς κανένα διαπλεκόμενο μέσο, απ' αυτά που προπαγανδίζουν την κλιματική απάτη, δεν έκανε τον κόπο να σας το πει. Ούτε και φυσικά πρόκειται να σας πει ποτέ κανείς αυτό που συνέβη στις 30-31 Αυγούστου, που ήταν "το κερασάκι στην τούρτα" μιας εντυπωσιακής χρονιάς: σ' ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό κλείσιμο, στη Γροιλανδία προστέθηκε περισσότερος..

Ιστορικές εξελίξεις: "βγήκαν μαχαίρια" στην ΕΕ ή αλλάζει η ρότα για την ηλεκτροπαραγωγή;


Από το greeklignite.blogspot.com
Η είσοδος του Σεπτέμβρη σηματοδοτεί το τέλος της θερινής ραστώνης, οι διακοπές τελειώνουν και ξεκινά το πραγματικά παραγωγικό έτος. Ο κανόνας επιβεβαιώνεται και φέτος και μέσα στην εβδομάδα είχαμε δυο πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις για τον ηλεκτρισμό, η 2η μάλιστα δείχνει πως με το που μπήκε ο Σεπτέμβρης είτε "βγήκαν μαχαίρια" στην ΕΕ είτε αλλάζει η ρότα για την ηλεκτροπαραγωγή!

Καταρχήν, στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε η 83η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ. Εκεί λοιπόν στις 7/9 το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο οργάνωσε την ημερίδα Southeast Europe Energy Forum και στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΔΕΗ είπε και το "Θεμελιώδους σημασίας πρόκληση για τη χώρα μας είναι ο έλεγχος του ενεργειακού κόστους. ......

Στους υδρογονάνθρακες εμείς κατοστάρι, ο ΣΥΡΙΖΑ χειρόφρενο

Από το energypress.gr
Την περίοδο 2010-2014 η Ελλάδα αναδείχθηκε σε κορυφαίο ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης και της ΝΑ Μεσογείου. Οι αγωγοί TAP, EASTMED, IGB, τους οποίους χρηματοδοτήσαμε από τα ευρωπαϊκά προγράμματα PCIs, διαμορφώνουν μια Ελλάδα από την οποία διέρχονται σχεδόν 40 δις m3 φυσικού αερίου από..

ΕΛΠΕ Upstream: 200 εκατ. τον χρόνο στα δημόσια ταμεία από κάθε κοίτασμα των 100 εκατ. βαρελιών

Από το mononews.gr
Πάνω από 1 δισ. ευρώ EBITDA αναμένεται να παρουσιάσουν φέτος τα ΕΛΠΕ, σημείωσε από το βήμα του συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Γρηγορίου, CEO της ΕΛΠΕ Upstream, τονίζοντας ότι έχουν την απαιτούμενη ρευστότητα για να χρηματοδοτήσουν τις μεγάλες επενδύσεις που χρειάζονται τα επόμενα χρόνια.

Κάθε κοίτασμα που εντοπίζεται θα..