Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Πάνω από 4.000 βαρέλια δίνει πλέον ο Πρίνος - Ξεκίνησε και η 3η γεώτρηση της Energean


Σε επίπεδα άνω των 4.000 βαρελιών ημερησίως βρίσκεται πλέον η παραγωγή από τα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου στον Κόλπο της Καβάλας, μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης PA-40 καθώς και τις παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε η γεωτρητική ομάδα της Energean Oil & Gas σε υφιστάμενες γεωτρήσεις.

Η μοναδική παραγωγή πετρελαίου στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε υπερδιπλάσια σε σχέση με την προ της έναρξης του επενδυτικού προγράμματος επίπεδα. Επιπρόσθετα, έχει ξεκινήσει η νέα γεώτρηση PA-36, επίσης από την εξέδρα Alpha του Πρίνου, η οποία είναι και η τρίτη από τις συνολικά δεκαπέντε προγραμματισμένες για την περίοδο 2015-2017 στον Πρίνο, στο κοίτασμα Έψιλον και στον Βόρειο Πρίνο.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας δήλωσε τα εξής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ:8 Μαϊου Ημέρα Μνήμης

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 συµπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγική ηµέρα του δυστυχήµατος στις Βιοµηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου.

         Οι πληγές που όλοι µας κουβαλάµε από εκείνη την τραγική ηµέρα δεν έχουν επουλωθεί. Σαν εργαζόµενοι, σαν άνθρωποι και σαν συνάδελφοι των τεσσάρων αδικοχαµένων, δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουµε εκείνη η µέρα να ξεχαστεί.

Αντιθέτως θα πρέπει να συνεχίσουµε να δουλεύουµε όλοι..

ΕΚΕΔΑ: ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


Ολοήμερη εκδήλωση διοργανώνει το εργατικό κέντρο δυτικής αττικής το Σάββατο 7 Μαΐου στην κεντρική πλατεία Ελευσίνας αφιερωμένη στην μάστιγα της εποχής << ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ >>


Άντε, και του χρόνου!..


Του χρόνου τέτοια εποχή και μετά από 17 ημέρες ολιγοήμερων πασχαλινών αργιών,
     ..η χώρα θα βγαίνει από το 4ο μνημόνιο, θα υπογράφει το 5ο,
     ..η ανάπτυξη θα έχει συμπληρώσει 365 ημέρες συνεχούς άφιξης,
     ..ο πρωθυπουργός θα διαπραγματεύεται με γενικευμένο έρπητα και μία ελαφρά υποψία ψωρίασης,
     ..και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και
πρόεδρος των ΑΝΘΕΛ θα σβήνει πιά το Άγιο Φως για να ρίξει κανα υπνάκο προκειμένου να χωνέψει τον άμπακο που έφαγε στους στρατώνες, στα αεροδρόμια, στις θαλαμηγούς, και στα νησιά της χώρας.

     Επίσης ο Πάκης στην προσπάθειά του να αποφύγει μελλοντικά ικριώματα, θα ανακαλύπτει πως υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει κοινωνία, υπαρχει λαός, που θα πρέπει να εξυπηρετούνται απ' το νόμισμα (και όχι το αντίθετο),
     ..και θα εκφωνεί βαρυσήμαντο λόγο στην Κάτω Βλαχοπαναγιά υπονοώντας εθνικά νομίσματα, δημοκρατία, ανεξαρτησία, και άλλα τέτοια πράγματα που δεν κατανοεί καλά, αλλά πρέπει να τα λέει.

     Οι τράπεζες θα..

Γιατί δεν πρέπει να πουληθεί ο ΔΕΣΦΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΣΦΑ
Η τεράστια γεωπολιτική αξία του ΔΕΣΦΑ αυξάνει το αντίστοιχο τίμημα απόκτησής του και συνεπώς το ποσόν των 400 εκατ. ευρώ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική του αξία. Η οικονομική διάσταση της πώλησης.

 Γράφει ο Σάββας Πούλος.

Κουαρτέτο, αξιολόγηση Ελληνικού Προγράμματος, αποκρατικοποιήσεις, ΤΑΙΠΕΔ, διαχείριση Ελληνικής περιουσίας, ανάπτυξη και στο βάθος το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της χώρας, ο ΔΕΣΦΑ. Ας δούμε τι σημαίνει για την Ελλάδα αυτή η αποκρατικοποίηση.

Η απώλεια του ΔΕΣΦΑ ισοδυναμεί με την ..

Παραπλανημένοι από την κυβέρνηση δηλώνουν τώρα οι συνδικαλιστές της Λάρκο

Αποτέλεσμα εικόνας για λαρκο
Θερμό Μάιο κινητοποιήσεων υπόσχονται οι εργαζόμενοι της Λάρκο, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα, ενημερώθηκαν από τη διοίκηση της εταιρείας για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη βιομηχανία. Τα τρία καυτά προβλήματα που συνθέτουν το εκρηκτικό κοκτέιλ για την εταιρεία είναι το θέμα των κρατικών ενισχύσεων, η παρέμβαση του εισαγγελέα για τη μη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και το οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας της εταιρείας.

"Οι κακοί χειρισμοί των διοικούντων και οι κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο της εταιρείας και τώρα που φτάσαμε στην ώρα μηδέν δεν κάνουν τίποτα. Τα έχουν όλα εναποθέσει στη θεά τύχη" αναφέρει ανακοίνωση του συνδικάτου των εργαζομένων, οι οποίοι πριν από λίγες εβδομάδες είχαν υποδεχθεί "μετά Βαΐων" τους βουλευτές του Σύριζα που είχαν υποσχεθεί ότι δε θα ιδιωτικοποιηθεί η Λάρκο.

Μάλιστα να θυμίσουμε ότι..

No Comments...


Το μεγαλύτερο συνέδριο για την τεχνολογία προειδοποιεί: «Ερχονται τα ρομπότ!»

Αποτέλεσμα εικόνας για Το μεγαλύτερο συνέδριο για την τεχνολογία προειδοποιεί: «Ερχονται τα ρομπότ!»
Μερικοί από τους πλουσιότερους, ευφυέστερους και ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο είχαν ένα μήνυμα να μεταφέρουν σε εμάς καθώς συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν επείγοντα παγκόσμια θέματα: Έρχονται τα ρομπότ.  

 Στην Παγκόσμιο Συνέδριο του Ιδρύματος Milken στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας, τουλάχιστον τέσσερις συζητήσεις εως τώρα είχαν ως θέμα την τεχνολογία που υποκαθιστά εργασίες σε τομείς από τις αγορές έως την εξόρυξη - και, το σημαντικότερο, δουλειές.   

"Τα περισσότερα οφέλη που βλέπουμε από την αυτοματοποίηση σχετίζονται με ..

Μείωση της ετήσιας πετρελαϊκής παραγωγής κατά 6,8% στη Βενεζουέλα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Η παραγωγή πετρελαίου στη Βενεζουέλα αναμένεται να μειωθεί κατά μέσο όρο στα 2,35 εκατ βαρέλια ημερησίως τη χρονιά που διανύουμε, καθώς τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η λατινοαμερικάνικη χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ, φαίνεται να επηρεάζουν την πετρελαϊκή παραγωγή της, σύμφωνα με την εταιρία συμβούλων IPD Latin America.  

 Η πρόβλεψη της εταιρίας βασίζεται σε ..

Τελευταία μέρα για αγορά πετρελαίου θέρμανσης

Τελευταία μέρα για αγορά πετρελαίου θέρμανσης
Σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το 2016.

Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών

ΕΛΠΕ : Ξεχρεώνουν εντός των ημερών το ομολογιακό δάνειο των 350 εκατ. ευρώ


Στην ώρα του πρόκειται να εξοφληθεί το διετές ευρω-ομόλογο ύψους 350 εκατ. ευρώ που λήγει στις 16 Μαίου, διαμηνύουν κύκλοι των ΕΛΠΕ στο Energypress, εξηγώντας ότι τα κεφάλαια θα προέλθουν από τα υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου.

Τα υψηλά περιθώρια διύλισης, και η μεγάλη ζήτηση για πετρελαιοειδή από το εξωτερικό εξασφαλίζουν στα ΕΛΠΕ, λένε οι ίδιες πηγές, ένα καλό μαξιλάρι, που τους επιτρέπει την έγκαιρη αποπληρωμή των φετινών δανειακών τους υποχρεώσεων, ενώ καλά είναι τα νέα τόσο από τις τράπεζες, όσο και από τους πεομηθευτές τους.

Από εκεί και πέρα, τα ΕΛΠΕ έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία εξασφάλισης της ..

Δευτεραίος, Delilaj, Αβράμπος, Μαγγούρας .



Λίγα πριν ξεκινήσουμε: Αυτό είναι ένα μεγάλο άρθρο – κρατήσου. Η έρευνά του κράτησε κάτι παραπάνω από δύο εβδομάδες. Όπως συνηθίζω όταν το αντικείμενο δεν μου είναι τελείως γνώριμο, στο παρόν άρθρο παραθέτω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ κείμενα από δημοσιεύματα σε ΜΜΕ (αποφεύγω όσο μπορώ τα blogs) για το θέμα. Δεν γνωρίζω τίποτα περισσότερο για την υπόθεση: Ότι θα διαβάσετε έχει δημοσιευτεί ήδη και ευθύνη για την ανάρτησή τους και την πιστότητά τους έχουν αποκλειστικά οι συντάκτες τους – εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος, η έρευνα αυτή είναι αποκλειστικά δικτυακή. Αν έχεις απορίες μάλλον δεν θα μπορέσω να σας βοηθήσω δηλαδή – αλλά παραθέτω παντού πηγές για την ενημέρωσή σου.

Πάμε λοιπόν;

Πάμε.

Στις 8 Μαϊου του 2015, στις 8:20 το πρωί, η περιοχή της Ελευσίνας του Ασπρόπυργου ταράχτηκε από..