Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Το μεγάλο σχέδιο για έσοδα 2,7 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις

Από το bigbusiness.gr
Στην υλοποίηση του master plan για έσοδα 2,7 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις βρίσκεται το ΤΑΙΠΕΔ. Στον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος αρχίζει να συζητείται σήμερα στη Βουλή, περιλαμβάνεται δέσμευση της κυβέρνησης για την επίτευξη του στόχου, δεδομένου ότι έξι από τις μεγαλύτερες αποκρατικοποιήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Έως τον Μάρτιο θα πρέπει να έχουν προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί για την πώληση των ΕΛΠΕ, της ΔΕΠΑ, του 17% της ΔΕΗ, του 30% του διεθνούς αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», ώστε να ..

Ενημέρωση ΠΣΕΕΠ για Εκδήλωση Διαγωνισμού Ζωγραφικής

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Σωµατείο µας διοργανώνει δύο εκδηλώσεις (Αθήνα & Θεσσαλονίκη) για τα παιδιά που έλαβαν µέρος στο ∆ιαγωνισµό Ζωγραφικής. Στις εκδηλώσεις θα εκτεθούν τα έργα των παιδιών, θα απονεµηθούν τα αναµνηστικά διπλώµατα ..

ΟΗΕ: Διεθνής δέσμευση για την εξάλειψη πλαστικών αποβλήτων στους ωκεανούς

Από το naftemporiki.gr
Πάνω από 200 χώρες και ανεξάρτητες περιοχές υπέγραψαν ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών στο Ναϊρόμπι της Κένυας για την εξάλειψη των πλαστικών αποβλήτων στους ωκεανούς.

Το ψήφισμα αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη θέσπιση μιας νομικά δεσμευτικής συνθήκης που θα ασχολείται με το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης που πλήττει τους ωκεανούς του πλανήτη.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP), θα υπάρχουν περισσότερα..

Άδειες για πέντε θαλάσσια οικόπεδα εξασφάλισε η Energean στο διαγωνισμό του Ισραήλ

Από το energypress.gr
Η Energean και μια κοινοπραξία ινδικών πετρελαϊκών εξασφάλισαν οικόπεδα στην ισραηλινή ΑΟΖ μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσφορές υποβλήθηκαν πριν από 18 μήνες, ενώ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας, η Energean εξασφάλισε άδειες έρευνας και παραγωγής για τα οικόπεδα 12, 21, 22, 23 και 31, τα οποία γειτνιάζουν στα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν που επίσης εκμεταλλεύεται η ελληνική εταιρεία.

Παράλληλα, κοινοπραξία..

ΦΤΩΧΕΙΑ -ΦΟΡΟΙ -ΑΝΕΡΓΙΑ.. ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΤΕ!

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στις συνεχιζόμενες αδιέξοδες και ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές που έχουν «στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, πραγματοποιεί την προσεχή Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017, 24ωρη Γενική Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11.πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Με βασικό σύνθημα «ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΤΕ» οι εργαζόμενοι απεργούν και διαδηλώνουν, αντιδρώντας στην αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία..

Πιλοτική παραγωγή στο τεράστιο κοίτασμα αερίου Ζορ της Αιγύπτου

Από το newmoney.gr
Η πιλοτική παραγωγή στο κοίτασμα φυσικού αερίου Ζορ της Αιγύπτου ξεκινά τις επόμενες μέρες έκανε γνωστό ο υπουργός πετρελαίου της χώρας κι όπως φαίνεται η Αίγυπτος έρχεται πιο κοντά στον στόχο της για εμπορική παραγωγή από το μεγαλύτερο κοίτασμα αερίου στη Μεσόγειο έως το τέλος του χρόνου

Το αέριο αντλείται από το εθνικό σύστημα διανομής για να δοκιμάσει..

Γιατί σημείωσαν ρεκόρ όλων των εποχών οι εξαγωγές αμερικανικού πετρελαίου στην Κίνα

Από το bankingnews.gr
Σε επίπεδα ρεκόρ έφθασαν τον Νοέμβριο 2017 στην Κίνα οι εισαγωγές αργού πετρελαίου από τις ΗΠΑ σύμφωνα με στοιχεία, τα οποία επικαλείται το CNBC. 

Βάσει των στοιχείων αυτών, τον προηγούμενο μέρα τουλάχιστον 289.000 βαρέλια ακατέργαστου αργού πετρελαίου μεταφέρονταν ημερησίως από τις ΗΠΑ στην Κίνα.  

Πρόκειται για ένα..

Νάρκη Λεμπέντεφ στον αγωγό ΔΕΣΦΑ μεταξύ Ελλάδας-πΓΔΜ

Από το euro2day.gr
Ευθεία αμφισβήτηση του έργου κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Ελλάδας ΠΓΔΜ που προωθεί ο ΔΕΣΦΑ από την εταιρία Windows International συμφερόντων του Ρώσου μεγιστάνα Λεονίντ Λεμπέντεφ.

Για την ακρίβεια η Windows International συμμετείχε στη δημόσια διαβούλευση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) 2017-2026, και με επιστολή της, όπως..

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων


Από το kepea.gr                                
Κατοχύρωση δώρου Χριστουγέννων

Το δώρο Χριστουγέννων, όπως και το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας, κατοχυρώθηκαν περαιτέρω με την Εθνική Γενική ΣΣΕ του έτους 2010[1] (άρθρο 1) για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Οι διατάξεις του θεσμικού πλαισίου για τα δώρα εορτών είναι δημοσίας τάξεως, με συνέπεια να μην επιτρέπεται και να είναι άκυρη κάθε αντίθετη ρητή ή σιωπηρή συμφωνία, καθώς και η παραίτηση του εργαζόμενου από την αξίωση καταβολής τους.

Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται..

Μνημόνιο: Τι προβλέπει για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Από το capital.gr
Επτά αλλαγές πρέπει να φέρει η κυβέρνηση στο εργασιακό από αυτό το μήνα έως το Μάιο του 2018. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο αυτές είναι:

1. Η ανάπτυξη ενός αξιόπιστου διοικητικού συστήματος που θα διασφαλίζει την..