Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Παραγωγή χαλκού από ουίσκι μέσω βακτηρίων


Οι δεξαμενές χαλκού δίνουν στο ουίσκι την παραδοσιακή γεύση και το άρωμά του, αλλά σωματίδια του τοξικού μετάλλου διαρρέουν στο προϊόν και παρουσιάζουν κίνδυνο για το περιβάλλον. Μια νέα μέθοδος Σκωτσέζων ερευνητών επιτρέπει τώρα στα αποστακτήρια να αφαιρούν αποτελεσματικά τα απόβλητα χαλκού και να τα εκμεταλλεύονται εμπορικά.

Η μέθοδος, η οποία αναπτύχθηκε από ομάδα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου σε συνεργασία με μία παραγωγό εταιρεία, χρησιμοποιεί....

«Κούρεμα» πάνω από 30% στις απολαβές ανώτερων στελεχών ΕΛΠΕ. Πρόταση του ΔΣ για διετή ισχύ του μέτρου που αφορά περίπου 200 άτομα

«Κούρεμα» πάνω από 30% στις απολαβές ανώτερων στελεχών ΕΛΠΕ
Μειώσεις που κατά μέσο όρο θα ξεπεράσουν το 30% θα υποστούν άμεσα οι ετήσιες μεικτές αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων.

Ηδη η αρμόδια επιτροπή αμοιβών του ομίλου ύστερα από σχετική εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου σχεδιάζει τις περικοπές, πάντοτε στο πλαίσιο των οργανογραμμάτων και των εκτελουμένων καθηκόντων με τα οποία καθορίζονται οι αμοιβές στον μεγαλύτερο πετρελαϊκό όμιλο της χώρας.

Οι μειώσεις στις αποδοχές αφορούν περίπου 200 άτομα με αυξημένα καθήκοντα και επιτελικές θέσεις και δεν αγγίζουν το σύνολο των εργαζομένων, το οποίο βεβαίως προστατεύεται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογράψει με τη διοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περικοπές θα έχουν..

Αποτυχία της δημοσιονομικής προσαρμογής «βλέπει» το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ

EURO ΕΥΡΩ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ

Αβέβαιη παραμένει για το 2015, η προοπτική να δημιουργηθούν διατηρήσιμες συνθήκες ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή, σύμφωνα με τα πορίσματα της φετινής ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΙΝΕ - ΓΣΕΕ), για την οικονομία και την απασχόληση.

Η έκθεση εκτιμά ότι η στρατηγική της δημοσιονομικής προσαρμογής με κύριους άξονες τη λιτότητα και την εσωτερική υποτίμηση έχει αποτύχει σε όλους τους βασικούς στόχους διευρύνοντας το αναπτυξιακό κενό της ελληνικής οικονομίας από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι επίσημες εκτιμήσεις για το ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης για το 2015 και το 2016, είναι αρνητικές ως προς τη δυνατότητα της οικονομίας να εξέλθει από την κρίση.

Σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, η πολιτική της λιτότητας επιδείνωσε....

Είναι ασφαλισμένο το όχημά σας; Ελέγξτε το ΕΔΩ


Τώρα μπορείτε να ελέγξετε ΑΜΕΣΑ ΚΙ ΕΥΚΟΛΑ αν το όχημά σας εμφανίζεται ασφαλισμένο στη βάση δεδομένων μας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων από το Κράτος.

Δείτε αν είναι ασφαλισμένο το όχημά σας… ΕΔΩ


ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

Πώς θα μπορούσαμε να φτάσουμε στη «Γη 2.0»: 4 μέθοδοι «επιστημονικής φαντασίας» για το μεγάλο ταξίδι στα άστρα

Αποτέλεσμα εικόνας για Πώς θα μπορούσαμε να φτάσουμε στη «Γη 2.0»: 4 μέθοδοι «επιστημονικής φαντασίας» για το μεγάλο ταξίδι στα άστρα
Η είδηση της ανακάλυψης του Kepler-452b από τη NASA προκάλεσε ενθουσιασμό παγκοσμίως, καθώς πρόκειται για έναν πλανήτη ο οποίος θεωρείται ότι αποτελεί πρακτικά «εξάδελφο» της Γης μας, και ως εκ τούτου θα μπορούσε να φιλοξενεί (ή να έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν) ζωή- ίσως και παρεμφερή με τη γήινη.

Ωστόσο, με όλο τον ενθουσιασμό, η απόσταση που μας χωρίζει από την αποκαλούμενη «Γη 2.0» είναι...αρκούντως υπολογίσιμη, καθώς είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.400 έτη φωτός: Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και ένα...

Συγκλονίζουν τη ΔΕΗ νέες καταγγελίες του Σωματείου στο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ! Έρχεται εισαγγελέας; Νέες "Ελπίδες;"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ
Συγκλονίζουν τη ΔΕΗ  νέες καταγγελίες του  Σωματείου Εργαζόμενων  στο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ! 

Έρχεται  εισαγγελέας; Νέες "Ελπίδες;"

Η ΓΕΝΟΠική ελίτ μηνύει/τρομοκρατεί  την Πρόεδρο του Σωματείου, μέλους  ΔΣ ΓΣΕΕ!
 Δεν "αντέχουν" διαφορετικό-σπάνιο-"συνδικαλιστικό  ήθος".


Όπως "έδιωξαν" το Ρακιτζή, 
τώρα "διώκουν" Συνεταιριστικά Στελέχη (συνδικαλιστικά-υπηρεσιακά) γιατί... αποκαλύπτουν
 και υπερασπίζονται το Συνεταιρισμό!

Ο Πρόεδρος  Παναγιωτάκης μήπως  ν' αναλάβει ρόλο "γενικής" κάθαρσης;


Νέα συγκλονιστική ανακοίνωση από το Σωματείο των Εργαζόμενων στον ΠΣΥΠ/ΔΕΗ.  
Το Συνεταιρισμό δεκάδων  χιλιάδων  Εργαζόμενων και Συνταξιούχων στη ΔΕΗ!  
Ένα συνεταιρισμό που, αν εφαρμοζόταν τα οράματα των Συνεταίρων που προωθούσαν με πάθος και θυσίες εργαζόμενοι στον ΠΣΥΠ, θ' αποτελούσε παγκόσμιο πρότυπο  συνεταιριστικής επιχείρησης.

Αυτά τα οράματα όμως ...

Η αξία της αποταμίευσης (ή σπάστε τους κουμπαράδες!)..

 

    Κι αφού λοιπόν ο υπέρτατος εκβιασμός των ''εταίρων'' της Ευρωπαϊκής Ένωσης τοκογλύφων ήταν:  ''..ή συμφωνία, ή κλείνουμε τις τράπεζες και κατάσχονται όλες οι καταθέσεις!'',
     ..τότε τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά!

     ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ!
     Να σπάσουμε τους κουμπαράδες!
     Με το που θ' ανοίξουν οι
τράπεζες (όποτε ανοίξουν),
     ..ή και λίγα λίγα από τα ΑΤΜ (σιγά το μέγεθος των καταθέσεων που έχει το 80% των πολιτών!),
     ..αποσύρουμε όλες μας τις καταθέσεις!

     Τόσα χρόνια μιά χαρά ζούσαν οι...

H Morgan Stanley προειδοποιεί: Η ύφεση στην αγορά πετρελαίου θα μπορούσε να είναι χειρότερη από του 1986

H Morgan Stanley προειδοποιεί: Η ύφεση στην αγορά πετρελαίου θα μπορούσε να είναι χειρότερη από του 1986
Αρκετά απαισιόδοξη είναι η Morgan Stanley σχετικά με τις τιμές του πετρελαίου το 2015, την ώρα που η αγορά πετρελαίου διανύει ήδη μία από τις χειρότερες υφέσεις των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Η τρέχουσα ύφεση θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ακόμα και την εικονική κατάρρευση των τιμών του 1986, προειδοποιούν οι αναλυτές, που ήταν η χειρότερη των τελευταίων 45 χρόνων.

Ωστόσο, τώρα εκτιμούν πως τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν ακόμα χειρότερα.

Μέχρι πρόσφατα, οι αναλυτές εκτιμούσαν...

Η ΔΕΠΑ επιδοτεί επαγγελματικά οχήματα με φυσικό αέριο


Η ΔΕΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος για την περαιτέρω ανάπτυξης της αεριοκίνησης προχώρησε σε συμφωνία με τις εταιρείες ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ και MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ για την επιδότηση συγκεκριμένου αριθμού επαγγελματικών οχημάτων φυσικού αερίου.

Η επιδότηση, αφορά είτε σε μείωση της τιμής αγοράς του οχήματος είτε σε διάθεση δωρεάν καυσίμου και σκοπό έχει την γνωριμία των επαγγελματιών-οδηγών με το οικολογικό και οικονομικό φυσικό αέριο (οικονομία στην κατανάλωση έως 60%).

Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και οδηγοί ταξί έχουν στην διάθεσή τους επιδότηση για τα παρακάτω μοντέλα επαγγελματικών οχημάτων...

Η χρονιά που πλημμύρισαν το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη, χωρίς να φταίει το CO2 ή ο άνθρωπος.


Τελικά αν κανείς παρακολουθεί συστηματικά τις επιστημονικές δημοσιεύσεις κινδυνεύει ν' αποτρελαθεί, συνειδητοποιώντας το μέγεθος της κλιματικής κοροϊδίας, που μας "σερβίρουν" καθημερινά τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης.

Στις 10 Ιουλίου δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science (τομ. 349 τ. 6244) ένα επιστημονικό άρθρο με τίτλο "Sea-level rise due to polar ice-sheet mass loss during past warm periods". Να το πούμε και στα Ελληνικά, για να το καταλάβουμε ακόμα καλύτερα: " ΆΝΟΔΟΣ της στάθμης της θάλασσας λόγω λιωσίματος πάγων στους πόλους κατά τη διάρκεια ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ θερμών περιόδων". Κι εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα:

Πότε ήταν οι ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ θερμές περίοδοι;
ΓΙΑΤΙ έλιωναν τότε οι πάγοι, αφού δεν υπήρχε ανθρωπογενής παρέμβαση;
Πόσο ήταν τότε το επίπεδο του CO2 στην ατμόσφαιρα;
Πόσο ανέβαινε η στάθμη της θάλασσας, σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα;

Η εικόνα που δημοσιεύουν οι ερευνητές είναι εντελώς χαρακτηριστική: στην προηγούμενη Μεσοπαγετώδη περίοδο, πριν ..