Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Η Μικρή Κύπρος, Υπό Τουρκικές Απειλές, Διεξάγει Έρευνες για Υδρογονάνθρακες και Εμείς Άδωμεν

Από το energia.gr
Με το συνταγματικό δημοψήφισμα στη Τουρκία να έχει ολοκληρωθεί και την απόλυτη επικράτηση του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, παρά τη μικρή διαφορά του 51.4%, εντύπωση προκαλεί η εμμονή της Άγκυρας στην αμφισβήτηση της Κυπριακής ΑΟΖ. Βάσει των τελευταίων δύο οδηγιών προς ναυτιλομένους ( NAVTEX) που εξέδωσε προχθές το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνα δεσμεύει δύο μεγάλες περιοχές στα νότια της Κύπρου για έρευνες και ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Συγκεκριμένα, με τις NAVTEX 403/17 και 404/17 η Αγκυρα προειδοποιούσε ότι στις 19/4 και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποι oύσε ασκήσεις με πυρά, ενώ λίγο νωρίτερα ένα ωκεανογραφικό πλοίο της θα διεξήγαγε σεισμικές έρευνες με ειδικό καλώδιο. 

Για να γίνει αντιληπτό το εύρος της αμφισβήτησης της Κυπριακής ΑΟΖ, όπως προκύπτει από..

Μαγική Εικόνα; Όχι δα! Οι ανθρωπογενείς εκπομπές CO2 αυξάνονται, η θερμοκρασία ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Στις αρχές του έτους η ΝΑΣΑ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας και το σύνολο των διαπλεκόμενων μέσων, που προπαγανδίζουν διεθνώς την κλιματική απάτη, έσπευσαν να μας ενημερώσουν πως "το 2016 ήταν το θερμότερο έτος στα χρονικά". Ήταν -ίσως- το κύκνειο άσμα ενός βαθιά διεφθαρμένου συστήματος, που, μη διστάζοντας να παραποιήσει "άβολα" δεδομένα θερμοκρασιών, επί 30 χρόνια προώθησε τη θεωρία της "παγκόσμιας υπερθέρμανσης" προκειμένου να υποτάξει το σύνολο των λαών του πλανήτη σε μια κεντρική υπερεξουσία και να διαιωνίσει τη ληστεία των πολιτών. Μόνο που απ' το 1998 και το εξαιρετικά δυνατό Ελ Νίνιο, που ζέστανε για τα καλά όλο τον πλανήτη κι έκανε τις παπαρούνες ν' ανθίζουν στα βουνά στα τέλη Νοέμβρη, οι θερμοκρασίες σταμάτησαν ν' αυξάνονται με το ρυθμό που προέβλεπαν οι καταστροφολόγοι, τα κλιματικά μοντέλα αποδείχθηκαν μη επαληθεύσιμα και η θεωρία της "υπερθέρμανσης" μετατράπηκε σε θεωρία της "ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής".

Οι ανθρωπογενείς εκπομπές CO2 συνεχίζουν στο διάστημα αυτό ν΄ αυξάνονται μ' εκθετικό ρυθμό, όπως φαίνονται στην πιο πάνω εικόνα και όπως τις δίνει από το 1982 το Carbon Dioxide Information Analysis Center (CDIAC), μια υπηρεσία του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ στην υπηρεσία της παρακολούθησης της "κλιματικής αλλαγής". Όπως λοιπόν μας λέει...

Περιβάλλον και τουρισμός του Ιονίου θυσία στον βωμό των υδρογονανθράκων

Από το documentonews.gr
Επιστήμονες και φορείς αντιδρούν στην προχειρότητα των μελετών σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή.

Η περιοχή περιλαμβάνει τρία εθνικά πάρκα (Θαλάσσιο Εθνικό Πάρκο Ζακύνθου, Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλλιάς και Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού), μεγάλες τουριστικές εγκαταστάσεις, τη σημαντικότερη περιοχή υδατοκαλλιεργειών στη χώρα και, κυρίως, το σημείο το οποίο χαρακτηρίζεται από τους σεισμολόγους η πιο ενεργά σεισμογενής περιοχή της Ευρώπης.

Η προσπάθεια εξόρυξης πετρελαίου σε μια περιοχή που αποτελεί ουσιαστικά την καρδιά μιας τοποθεσίας όπου έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί μεγάλα ενεργά σεισμικά ρήγματα με δυναμικό που μπορεί να ξεπεράσει τα 7 Ρίχτερ ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες και την τοπική κοινωνία. Περιέργως, όμως, η εφιαλτική παράμετρος των πολλαπλών επιπτώσεων σε περίπτωση ατυχήματος από το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενός καταστροφικού σεισμού δεν περιλαμβάνεται στις δύο Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που εκπονήθηκαν κατά το παρελθόν.

Μελέτες-συρραφή από Κύπρο και ΗΠΑ..

"Μπλόκο" από τον Trump στην Exxon Mobil για πετρελαϊκές γεωτρήσεις στη Ρωσία

Από το worldenergynews.gr
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα κάνουν εξαίρεση για τις αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας πετρελαίου Exxon Mobil Corp, που επιδιώκει να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις σε περιοχές απαγορευμένες από τις κυρώσεις των ΗΠΑ για τη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin την Παρασκευή.

Οπως σημειώνει το Reuters, η ασυνήθιστα άμεση δήλωση χρησίμευσε για να ξεκαθαρίσει ότι ..