Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

H petrelaiopigi σας εύχεται ολόψυχα Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα


ΙΕΑ: Αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου το α' τρίμηνο

Από το newmoney.gr
Τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά το α' τρίμηνο παρά τη - σχεδόν – πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής μαύρου χρυσού που στόχο είχε τη μείωση του πλεονάσματος, ανέφερε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Πετρελαίου (ΙΕΑ).

Αν και οι μειώσεις που έγιναν από ΟΠΕΚ και Ρωσία από τον Ιανουάριο έφεραν τις παγκόσμιες αγορές «πολύ κοντά στην ισορροπία» και θα έπρεπε να οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση τα αποθέματα κατά το β' τρίμηνο, εντούτοις τα αποθέματα αυξήθηκαν οριακά λόγω της αύξησης της παραγωγής αμέσως πριν την ενεργοποίηση της απόφασης του ΟΠΕΚ.

Παράλληλα, ο Οργανισμός μείωσε..

Σχέδιο επιστημόνων για την πρώτη γεώτρηση μέχρι τον μανδύα του πλανήτη


Από το naftemporiki.gr
Μπορεί ο άνθρωπος να έχει εξερευνήσει κάθε γωνιά του πλανήτη, ωστόσο μέχρι σήμερα υπάρχει ένα μέρος που δεν έχει «επισκεφθεί» – τον γήινο μανδύα, δηλαδή το παχύ και ημίρρευστο στρώμα που βρίσκεται μεταξύ του φλοιού και του πυρήνα. Αυτός είναι ο στόχος Ιαπώνων ερευνητών από την Υπηρεσία Θαλάσσια-Γήινης Επιστήμης και Τεχνολογίας (JAMSTEC), οι οποίοι σχεδιάζουν να υλοποιήσουν την πρώτη γεώτρηση που θα φτάσει σε τόσο μεγάλο βάθος.

Το πρότζεκτ ήρθε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ημέρες, από την ιστοσελίδα The Japan News. 

Όπως ανέφεραν..,

Η ExxonMobil σχεδιάζει να επενδύσει 1 δισ. δολ. σε κοίτασμα φυσικού αερίου στη Ρουμανία

Από το worldenergynews.gr
Ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός ExxonMobil σχεδιάζει να επενδύσει 942 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς τον ΦΠΑ, στον σχεδιασμό, την προμήθεια και την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής φυσικού αερίου στη ρουμανική Μαύρη Θάλασσα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα News.ro.
Η κατασκευή των υποθαλάσσιων εγκαταστάσεων εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 3 χρόνια.

Η αμερικανική εταιρεία εντάχθηκε το 2008 σε κοινοπραξία με την OMV Petrom, την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Ρουμανία, για την εξερεύνηση του κοιτάσματος Neptun στα βαθιά νερά της Μαύρης Θάλασσας.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν..