Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Ο ΟΠΕΚ ολοκληρώνει την αποστολή του να μειώσει τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου

Από το newmoney.gr
Ο ΟΠΕΚ βρίσκεται στα πρόθυρα του να πει "αποστολή εξετελέσθη" στην προσπάθειά του να εξαλείψει τον παγκόσμιο κορεσμό από πετρέλαιο, τον οποίο προκάλεσε τη χειρότερη ύφεση της πετρελαϊκής βιομηχανίας μέσα σε μια γενιά, ανέφερεε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Λιγότερο από το 10% του πλεονάσματος των αποθεμάτων πετρελαίου παραμένει, καθώς ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του έχουν μειώσει την παραγωγή τους ακόμη περισσότερο από ό, τι σκόπευαν, ενώ η παγκόσμια ζήτηση..

CNBC: Η εποχή του πετρελαίου δεν έχει τελειώσει - Θα χρειασθούν 4 - 5 δεκαετίες ακόμα

Από το worldenergynews.gr
Οι οικονομολόγοι συνήθως λένε ότι η καλύτερα θεραπεία για τις υψηλές τιμές είναι οι… υψηλές τιμές και στην περίπτωση του πετρελαίου αυτό το «ρητό» επιβεβαιώνεται συχνά, αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNBC σχετικά με τις τιμές του πετρελαίου.

Τα έτη αυξημένων τιμών του πετρελαίου που οδήγησαν μέχρι το 2014, όταν τα futures του Brent διαπραγματεύονταν πάνω..

Ποιος μπορεί να αγοράσει το 50,1% των ΕΛΠΕ

Από το capital.gr
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γίνει η επίσημη πρεμιέρα του διαγωνισμού πώλησης του 50,1% των ΕΛΠΕ, με τη δημοσίευση της διεθνούς πρόσκλησης από το ΤΑΙΠΕΔ. Το Ταμείο έχει αναλάβει την πώληση όχι μόνο του μεριδίου του Δημοσίου αλλά και την πώληση των μετοχών της Paneuropean, όπως συμφωνήθηκε πριν το Πάσχα.

Όπως είναι λογικό, η δημοσιοποίηση της συμφωνίας των μετόχων, φούντωσε..

Παιδιά οδηγούν στο δικαστήριο την αμερικανική κυβέρνηση για τα ορυκτά καύσιμα

Από το energypress.gr
Δίκη με ενάγοντες παιδιά και εναγόμενη την αμερικανική κυβέρνηση, που κατηγορείται ότι δεν ενήργησε με γνώμονα την προστασία των φυσικών πόρων του πλανήτη καταναλώνοντας ορυκτά καύσιμα, ορίστηκε να αρχίσει στις 29 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση που υποστηρίζει τους ενάγοντες.

Η υπόθεση αυτή, την οποία έφεραν ενώπιον..

No comment