Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Η Ελλάδα θέλει να γίνει δυνατός εταίρος για την Ευρώπη στον τομέα του φυσικού αερίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ελλάδα θέλει να γίνει δυνατός εταίρος για την Ευρώπη στον τομέα του φυσικού αερίου
Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Arkady Dvorkovich, η Ρωσία ενδιαφέρεται για κοινοπραξίες και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με την Ελλάδα. «Ενδιαφερόμαστε να να οργανώσουμε κοινοπραξίες, να επεκτείνουμε επενδύσεις και να μεταφέρουμε τεχνογνωσία», υπογράμμισε ο κ. Dvorkovich.

«Αν πρόκειται να μιλήσουμε για μεγάλα σχέδια, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον ενεργειακό τομέα» σημείωσε τονίζοντας ότι «η Ελλάδα θέλει να είναι ένας δυνατός εταίρος για την Ευρώπη και ειδικότερα σε ότι αφορά τον τομέα του φυσικού αερίου. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η αποκατάσταση της συνεργασίας μας με τους Τούρκους εταίρους, μας επιτρέπει να αναπτύξουμε το νότιο τμήμα του Τουρκικού Stream όπου μια γραμμή μπορεί να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα και μέσω της Ελλάδας να προωθηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» κατέληξε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Ειδικότερα η Ρωσία παρουσίασε ..

Στα 935.270 βαρέλια η παραγωγή πετρελαίου του Ιράκ στο τουρκικό λιμάνι του Τσεϊχάν

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το pronews.gr
Σύμφωνα με το υπουργείο Πετρελαίου στην Βαγδάτη το Ιράκ εξήγαγε 935.270 βαρέλια πετρελαίου τον Σεπτέμβριο, μέσω αγωγού στο τουρκικό μεσογειακό λιμάνι του Τσεϊχάν.

Ο Σεπτέμβριος ήταν ο πρώτος μήνας στη διάρκεια του οποίου, η εταιρία “North Oil Company” άρχισε να αντλεί και πάλι αργό πετρέλαιο από τα πεδία γεωτρήσεων της στο Κιρκούκ, τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά τη τετράμηνη διαμάχη μεταξύ των Κούρδων του Βορείου Ιράκ και της Βαγδάτης, σχετικά με τη διανομή των κερδών από τις εξαγωγές του πετρελαίου.

«Θείο δώρο» στους αμερικανούς παραγωγούς η συμφωνία ΟΠΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το euro2day.gr
Η προσωρινή συμφωνία του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή του είναι η καλύτερη είδηση που άκουσαν όλη τη χρονιά οι πετρελαιοπαραγωγοί του κόσμου. Όταν οι υπουργοί των μελών του καρτέλ ανακοίνωσαν στην Αλγερία την Τετάρτη το βράδυ ότι συμφώνησαν σε έναν στόχο παραγωγής χαμηλότερο από τα τρέχοντα επίπεδα, υπαινίχθηκαν ότι είναι έτοιμοι να κάνουν θυσίες για να χαλαρώσουν τον παγκόσμιο κορεσμό στο αργό, πράγμα που θα βοηθήσει όλους τους παραγωγούς. Επιπλέον παραδέχθηκαν εμμέσως ότι μπορεί να αφήσουν κενά στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου, τα οποία άλλοι παραγωγοί θα μπορούσαν να καλύψουν.

Η διευκρίνιση των λεπτομερειών έχει αναβληθεί μέχρι την επόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ στα τέλη Νοεμβρίου. Μια «επίσημη επιτροπή» θα οριστεί για να διερευνήσει το πώς θα διαμοιραστεί η προτεινόμενη μείωση μεταξύ των κρατών μελών –πάντα το δυσκολότερο ερώτημα για οποιοδήποτε καρτέλ. Ακόμη κι έτσι, υπήρξε μια άμεση αντίδραση των αγορών στα νέα: το Brent ενισχύθηκε κατά 6% την Τετάρτη το βράδυ, σε περίπου 49 δολάρια το βαρέλι.

Οι εορτασμοί θα είναι πιο έντονοι στα..