Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Νέο “αίμα” μπαίνει στο διαγωνισμό των ΕΛΠΕ

Από το newsit.gr
Η εξαγορά του 50,1% των ΕΛΠΕ αποτελεί εδώ και λίγο καιρό κούρσα για δύο παίκτες, την ελβετική Glencore και την ολλανδικών συμφερόντων Vitol. Οι δύο εταιρείες όμως αναζήτησαν με την σειρά τους και από ότι φαίνεται κατέληξαν σε δύο συνεταίρους, προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού το ποσοστό, ενόψει και της ημερομηνίας κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, τον προσεχή Ιανουάριο.

Έτσι τα ζευγάρια που σχηματίσθηκαν είναι..

WWF Eλλάς: Υδρογονάνθρακες και Περιβάλλον δεν Πάνε Μαζί

Από το energia.gr
Τα προγράμματα έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων που προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, στο πλαίσιο συμβάσεων παραχώρησης μεγάλων εκτάσεων της χώρας, δημιουργούν εξαιρετικά επικίνδυνα περιβαλλοντικά τετελεσμένα υποστηρίζει η WWF Ελλάς.

Σημαντικοί φυσικοί θησαυροί απειλούνται και η προστατευτική για το περιβάλλον νομοθεσία υπονομεύεται, για ένα φημολογούμενο σωτήριο οικονομικό όφελος που δεν προκύπτει, ούτε από αξιόπιστα και τεκμηριωμένα δεδομένα, ούτε από..

WSJ: Γιατί ο βρετανικός πετρελαϊκός κλάδος έχει ανοσία στο Brexit

Από το naftemporiki.gr
Ο νορβηγικός πετρελαϊκός κολοσσός Elinor (πρώην Statoil) κάνει κάτι που ελάχιστες εταιρείες έχουν τολμήσει ενόψει της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. Επενδύει στη Βρετανία, όπου και έχει άκρως φιλόδοξα σχέδια, και προσλαμβάνει εκατοντάδες ανά τη χώρα. 

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η WSJ τον τελευταίο χρόνο η BP, η Total και η Royal Dutch Shell έχουν επίσης δόσει την έγκρισή τους σε μακροπρόθεσμου ορίζοντα project στη χώρα, παρά την αβεβαιότητα για τη μορφή, που θα λάβει..

ΕΛΠΕ: Καινοτόμο, "πράσινο" και πολυλειτουργικό το διϋλιστήριο του μέλλοντος

Από το energypress.gr
Ο νέος ρόλος των ΕΛΠΕ ως ενεργειακός όμιλος θα συνίσταται από μια ευρύτερη παρουσία που θα περιλαμβάνει επενδύσεις στις ΑΠΕ, αλλά και σε τομείς όπως η ψηφιακή στρατηγική. Αυτό υπογράμμισε ο Δρ. Σπύρος Κιαρτζής, Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών & Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας των ΕΛΠΕ, κατά την ομιλία του στο πρόσφατο συνέδριο "Ενέργεια και Ανάπτυξη" που διοργάνωσε το ΙΕΝΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο μέλλον το μέσο διϋλιστήριο θα μεταμορφωθεί σε έναν ενεργειακό κόμβο που θα ανήκει σε ένα..

«Βυθίστηκε» το Νοέμβριο η παραγωγή πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ - Γιατί είναι δυσοίωνο το 2019

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή πετρελαίου από τα μέλη του ΟΠΕΚ βυθίστηκε το μήνα του Νοεμβρίου καθώς η απότομη πτώση των ιρακινών προμηθειών αντιστάθμισε την αύξηση της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας σε υψηλά επίπεδα.

Η τελευταία μηνιαία έκθεση του ομίλου έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά τη σύναψη της 15μελoύς οργάνωσης με 10 εξαγωγείς, συμπεριλαμβανομένης..

Νέο αίμα στο διαγωνισμό των ΕΛΠΕ, την αμερικανική Carlyle φέρνει η Glencore, την αλγερινή Sonatrach η Vitol

Από το energypress.gr
Δύο ζευγάρια, το αμερικανο-ελβετικό της Carlyle- Glencore, και το ολλανδο-αλγερινό της Vitol- Sonatrach, θα κονταροχτυπηθούν όπως όλα δείχνουν για την εξαγορά του 50,1% των ΕΛΠΕ.

Δίχως να έχουν ακόμη επισήμως ανακοινωθεί, εντούτοις τα ζευγάρια του «τελικού» πρέπει να θεωρούνται κλειδωμένα, όπως μεταφέρουν στο «Energypress», πηγές με γνώση των προφορικών δεσμεύσεων που έχουν πάρει, εκ μέρους όλων των παραπάνω παικτών.

Σε αυτή τη φάση βρίσκεται..

Δεν βλέπουν «φως» στο ορίζοντα οι καναδικές επιχειρήσεις γεωτρήσεων πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
H καναδική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι απλά πάρα πολύ δυσλειτουργική για να προβλέψει κάποιου είδους γρήγορη ανάκαμψη ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες η καναδική ένωση εργολάβων γεωτρήσεων πετρελαίου (CAODC).

Ως αποτέλεσμα, οι καναδικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών διερευνούν όλες τις επιλογές για τη δημιουργία θετικών ταμιακών ροών, δήλωσε ο Πρόεδρος της CAODC, Mark Scholz.

«Εξαιρουμένης ίσως της Βενεζουέλας, ο Καναδάς είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο και δεν μπορεί..

Νέα στοιχεία για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα παρουσίασε η ΕΔΕΥ σε διεθνές workshop

Από το worldenergynews.gr
Την παρουσίαση νέων στοιχείων αναφορικά με τη μελέτη, την έρευνα και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, πραγματοποίησε η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), συμμετέχοντας στις εργασίες του 1ου Workshop Ανατολικής Μεσογείου της Ένωσης «The European Association of Geoscientists and Engineers» (EAGE). 

Η ΕΔΕΥ συνέβαλε επίσης..

Τουρκικές Πρακτικές στην Ανατολική Μεσόγειο

Από το insider.gr
Η Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων (Ε&Π Υ/Α) στην Ανατολική Μεσόγειο απασχολεί έντονα την επικαιρότητα αφενός λόγο του πρακτικού ενδιαφέροντος για ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και αφετέρου λόγω των γεωπολιτικών επιπλοκών οι οποίες προκαλούνται από τον ανορθόδοξο και επεκτατικό παρεμβατισμό της Τουρκίας. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω τις πρακτικές της Τουρκίας και να περιγράψω τις απειλές και ευκαιρίες οι οποίες δημιουργούνται από αυτές τις συμπεριφορές. Αυτό θα γίνει..