Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η Greenpeace για την Σαλαμίνα: «Σύντομα σε μία παραλία κοντά σας»

Από το huffingtonpost.gr
Ακτιβιστές της Greenpeace που βρίσκονται στην Σαλαμίνα ξεδίπλωσαν πανό με το μήνυμα “Σύντομα σε μία παραλία κοντά σας” στην παραλία Λιμνιώνα στα Σελήνια, στέλνοντας ένα μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση για τους σοβαρούς και μη αναστρέψιμους κινδύνους που κρύβει για τη χώρα η ακόρεστη δίψα μας για πετρέλαιο.

Μετά την οικολογική καταστροφή στην Σαλαμίνα, η εξάπλωση της πετρελαιοκηλίδας στις ακτές της Αττικής επιβεβαιώνει την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κίνδυνο εξάπλωσης της ρύπανσης και σε άλλες ακτές του Σαρωνικού. Ομάδα ακτιβιστών και εθελοντών της Greenpeace βρίσκεται ήδη στον Σαρωνικό, με στόχο την ανεξάρτητη καταγραφή και ανάδειξη του προβλήματος και την υποστήριξη της προσπάθειας απορρύπανσης.

“Αν μία μικρή σχετικά διαρροή δημιουργεί ..

Καταπέλτης η ΠΕΝΕΝ: Κινητή οικολογική βόμβα το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Από το alfavita.gr
Ως "κινητή οικολογική βόμβα" χαρακηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) το δεξαμενόπλοιο "Αγία Ζώνη ΙΙ" που βυθίστηκε την Κυριακή, προκαλώντας μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό που έχει φτάσει έως τον Άγιο Κοσμά.

Την ίδια ώρα τα προβλήματα για τη Σαλαμίνα είναι πολλά, ενώ θύματα των πετρελαιοειδών έχουν πέσει πολλά πτηνά.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ

Μετά από έναν αιώνα η Shell αποχωρεί από την παραγωγή πετρελαίου στο Ιράκ

Από το worldenergynews.gr
Η Royal Dutch Shell πρόκειται να τερματίσει έναν αιώνα παραγωγής πετρελαίου στο Ιράκ με την απόσυρση από δύο από τα μεγαλύτερα πεδία  με σκοπό να επικεντρωθεί στην πιο κερδοφόρα ανάπτυξη του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το reuters η αποχώρηση της Shell αντικατοπτρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ξένοι φορείς εκμετάλλευσης με συμβάσεις πετρελαίου χαμηλού περιθωρίου στο Ιράκ.

Το Ιράκ χώρα- μέλος του ΟΠΕΚ στην οποία βρίσκονται μερικά από τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα του κόσμου θέλει να αυξήσει την παραγωγή μετά από χρόνια συγκρούσεων που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη.

 Η αγγλο-ολλανδική επιχείρηση ανακοίνωσε..

Προμηθεύτες αυτοκινήτων: Φτιάξτε μπαταρίες πριν καταργήσετε τα βενζινοκίνητα οχήματα

Από το worldenergynews.gr
Η Ευρώπη δεν θα πρέπει να βιαστεί να εγκαταλείψει τις μηχανές εσωτερικής καύσης αλλά να οργανώσει τη δική της παραγωγή μπαταριών για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ώστε να συναγωνιστεί την Κίνα, υποστήριξαν οι κατασκευαστές οχημάτων και οι προμηθευτές εξοπλισμού στην έκθεση αυτοκινήτου που φιλοξενείται στην Φραγκφούρτη.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε μια περίοδο που το μέλλον του αυτοκινήτου έχει αναδειχθεί σε ένα από τα κεντρικά ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία, ιδίως αφότου η Βρετανία και η Γαλλία ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να καταργήσουν σταδιακά τις μηχανές εσωτερικής καύσης για να περιορίσουν τη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Προμηθευτών Αυτοκινήτων (CLEPA) προειδοποίησε ότι..

ΕΛΠΕ: Αναβαθμίζει σε «accumulate» η IBG

Από το energypress.gr
Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, στα 8,5 από 7,1 ευρώ δίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της, στην οποία αναβαθμίζει και τη σύσταση για τη μετοχή σε "accumulate" από "neutral". 

Η χρηματιστηριακή αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τη μετοχή λόγω του συνεχιζόμενα ισχυρού περιβάλλοντος στον κλάδο διύλισης, που υποστηρίζεται από την υψηλή ζήτηση και τη «σφιχτή» προσφορά. 

Η IBG εκτιμά πλέον..

Συνέντευξη Δρ. Κ. Νικολάου: Η γεώτρηση στον Ονησιφόρο αποδεικνύει ότι υδρογονάνθρακες δεν ανακαλύπτονται από τηλεοράσεως…

Από το energypress.gr
Τα αποθέματα που ανακαλύφθηκαν στη γεώτρηση Ονησιφόρος της Total στην Κύπρο δεν είναι αυτοτελώς εκμεταλλεύσιμα. Ωστόσο η γεώτρηση έδωσε αρκετά και σημαντικά θετικά ευρήματα, που αφήνουν ορθάνοικτες τις πόρτες και ενισχύουν τις επόμενες έρευνες και γεωτρήσεις. Αυτό υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο energypress ο Δρ Κωνσταντίνος Νικολάου, γεωλόγος πετρελαίων, μέλος του ΔΣ της Εταιρίας Υδρογονανθράκων Κύπρου και τεχνικός σύμβουλος της Energean Oil & Gas στην Ελλάδα. Ο κ. Νικολάου στηλιτεύει τις «από τηλεοράσεως ή από τις εφημερίδες ή από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης» ανακαλύψεις υδρογονανθράκων και εξηγεί ότι στην πραγματικότητα δεν..

Άνοιξε ο δρόμος για τις έρευνες υδρογονανθράκων από Total – Edison – ΕΛΠΕ στο οικόπεδο 2 δυτικά της Κέρκυρας

Από το worldenergynews.gr
Έξι μήνες χρειάστηκε το Ελεγκτικό Συνέδριο για να δώσει τελικώς εχθές 12/9, το «πράσινο φως» στην σύμβαση παραχώρησης προς έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων του θαλάσσιου οικοπέδου 2 δυτικά της Κέρκυρας στην κοινοπραξία των εταιριών Total – Edison – Ελληνικά Πετρέλαια. 

Η σχετική σύμβαση είχε μονογραφηθεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη τον περασμένο Μάρτιο και στο μεσοδιάστημα είχε τεθεί υπό τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου εν συνεχεία να οδεύσει στη Βουλή για επικύρωση. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι..