Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Η... "αυτοσυγκράτηση" του Ιράν φέρνει νέα πτώση στις τιμές του πετρελαίου και "λουκέτα" σε πετρελαϊκές - Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Νέα υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου σήμερα κατά 4%, λόγω της διαφαινόμενης εκτόνωσης στην κρίση Σαουδικής Αραβίας-Ιράν ως αποτέλεσμα της, μάλλον συγκρατημένης στάσης της Τεχεράνης μετά την "εκρηξη" οργής των πρώτων 48 ωρών που ακολούθησαν την εκτέλεση του Σαουδάραβα σιίτη κληρικού.

Και κανείς δεν ξέρει πλέον που θα φτάσει η υποχώρηση των τιμών, καθώς όλοι είναι "φουλαρισμένοι" με πετρέλαιο και ο ΟΠΕΚ δεν συζητά μείωση της παραγωγής (ακόμα...).

Οι αμερικανικές εταιρείες έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, ενώ ανάλογες είναι και οι ζημιές στον ελληνικο κρατικό προϋπολογισμό, αφού το 60% τις τιμής που πωλείται η βενζίνη, αλλά και το πετρέλαιο θέρμανσης είναι φόροι που συνδέονται με την τιμή του πετρελαίου

Μεγάλες ήταν οι επιπτώσεις στον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ από την πτώση των τιμών «μαύρου χρυσού» το 2015, με τον αριθμό των χρεοκοπιών να έχει φθάσει στα επίπεδα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2007-09.

Οπως επισημαίνεται στην...

Το λιώσιμο των παγετώνων επιβραδύνει την περιστροφή της Γης


Καναδοί επιστήμονες που μελετούν τον πυρήνα της Γης ανακάλυψαν ότι η άνοδος της στάθμης των ωκεανών επιβραδύνει την περιστροφή της.

Το νερό από τους λιωμένους παγετώνες προκαλεί όχι μόνο την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, αλλά μετακινεί επίσης μάζα από τους πόλους προς τον ισημερινό, γεγονός που επιβραδύνει την περιστροφή της Γης, ενώ η βαρυτική έλξη της Σελήνης συμβάλλει επίσης στην επιβράδυνση.

«Κατά τα τελευταία 3000 χρόνια, ο πυρήνας της Γης έχει επιταχυνθεί λίγο, ενώ ο μανδύας με την επιφάνεια έχουν επιβραδυνθεί», αναφέρει ο Ματιέ Ντέμπερι, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν...

Βρέθηκε σχιστολιθικό αέριο στην A.Θράκη από τους Τούρκους [φωτό]

Αποτέλεσμα εικόνας για Βρέθηκε σχιστολιθικό αέριο στην Α.Θράκη
Η Καναδική κρατική εταιρεία VALEURA, η οποία έχει λάβει άδειες για διεξαγωγή ερευνών για εύρεση υδρογοναθράκων στην Τουρκία, ανακοίνωσε ότι στην γεώτρηση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης εντοπίστηκε ικανή ποσότητα φυσικού αερίου.

Η γεώτρηση έφθασε μέχρι το βάθος των 2.735 μέτρων. Το κοίτασμα σχεδιάζεται να τροφοδοτήσει τον αγωγό Τουρκίας – Ελλάδας – Ιταλίας εάν φυσικά γίνει.

Ο χάρτης της εταιρείας δείχνει περιοχές όπου έχει...

Ακριβά πλήρωσε ο κλάδος την πτώση τιμών του πετρελαίου


Μεγάλες ήταν οι επιπτώσεις στον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ από την πτώση των τιμών «μαύρου χρυσού» το 2015, με τον αριθμό των χρεοκοπιών να έχει φθάσει στα επίπεδα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2007-09. Εάν, δε, συνεχιστεί η καθοδική πορεία των τιμών στον ευρύτερο κλάδο ενέργειας, τότε θα υπάρξουν περαιτέρω χρεοκοπίες εταιρειών και απολύσεις, αλλά και αναπροσαρμογή της παραγωγής σε χαμηλότερα επίπεδα, εκτιμά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα στην πολιτεία του Τέξας.

Οπως επισημαίνεται στην έκθεση της Fed του Τέξας, η απασχόληση στον αμερικανικό κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έχει υποχωρήσει κατά...

Κι όμως η ΝΑSA στηρίζει τις δηλώσεις X.Κλίντον - Υποστηρίζει ότι θα βρει εξωγήινη ζωή σε... 30 χρόνια - Τί συμβαίνει στο άστρο KIC 8462852;

Αποτέλεσμα εικόνας για Υποστηρίζει ότι θα βρει εξωγήινη ζωή σε... 30 χρόνια
Aκόμα δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από όσα είπε η υποψήφια και φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον η οποία παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ κρύβουν στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών και της παρουσίας τους στον πλανήτη μας, δεν απέκλεισε, μάλιστα να έχουν ήδη επισκεφθεί τη Γη, καθώς τους τελευταίους μήνες είχαν προκύψει και άλλα "κρούσματα" αποκάλυψης "της αλήθειας" (the truth is out there) ακόμα και από την ίδια την NASA.

H αμερικανική διαστημική εταιρεία πριν από μερικούς μήνες δεσμεύθηκε ότι θα βρει εξωγήινη ζωή μέσα στα επόμενα 30 χρόνια το πολύ!

"Οι πρώτες σαφείς ενδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, είτε πρόκειται για αρειανά μικρόβια είτε για πράσινα ανθρωπάκια, δεν θα αργήσουν να έρθουν", πρόβλεψε επιστημονική διευθύντρια της NASA.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη ζωής πέρα από τη Γη εντός μιας δεκαετίας, και πιστεύω ότι θα έχουμε οριστικές αποδείξεις εντός 20 έως 30 ετών» δήλωσε η Έλεν Στόφαν σε συνάντηση της NASA με θέμα την αναζήτηση κατοικίσημων και βιώσιμων κόσμων.

«Γνωρίζουμε πού να κοιτάξουμε. Γνωρίζουμε πώς να κοιτάξουμε. Στις περισσότερες περιπτώσεις διαθέτουμε την τεχνολογία, και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την εφαρμογή της» είπε η Στόφαν

Οι έρευνες στο ηλιακό μας σύστημα εντατικοποιούνται καθώς πιστεύεται ότι ένας τουλάχιστον πλανήτης και μερικοί δορυφόροι του Δία και του Κρόνου με διαστάσεις πλανήτη Γη μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή τουλάχιστον βασισμένη στην βιοχημεία του άνθρακα, με βάση την οποία ζούμε εμείς οι άνθρωποι.

Απέραντοι ωκεανοί πιστεύεται ότι ....