Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Η WWF για την μαύρη επέτειο του Prestige: Τι μαθήματα μπορούμε να πάρουμε, 16 χρόνια μετά για την προστασία των θαλασσών μας από τις εξορύξεις

Από το energypress.gr
Ακριβώς πριν από 16 χρόνια, και συγκεκριμένα, στις 13 Νοέμβριου του 2002, το δεξαμενόπλοιο Prestige βυθιζόταν στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Ισπανίας, αφήνοντας να διαρρεύσουν 60.000 τόνοι πετρελαίου στην θάλασσα, και προκαλώντας  μια από τις χειρότερες πετρελαιοκηλίδες που έχουν καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η WWF, η περιβαλλοντική καταστροφή ήταν ανυπολόγιστη, καθώς 1.300 χιλιόμετρα ακτογραμμής «μαύρισαν»  κατά το μήκος της βόρειας ακτής της Ισπανίας με τη ρύπανση να επεκτείνεται..

Γεωτρήσεις, κλιματική αλλαγή και ο «μποναμάς» στα οικόπεδα της νότιας Κρήτης

Από το kostasxan.blogspot.com
Πριν από λίγο καιρό, και συγκεκριμένα στις 27/09/2018, ανακοινώθηκε η κύρωση συμβάσεων παραχώρησης με Total-Exxon Mobil-ΕΛΠΕ για έρευνες υδρογονανθράκων σε νότια/νοτιοδυτικά υπεράκτια οικόπεδα της Κρήτης, (που εικάζεται - μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου - πως είναι γεμάτο φυσικό αέριο). Λίγες μέρες αργότερα στις 7/10/2018, δόθηκε στην δημοσιότητα νέα μελέτη της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ (IPCC). Τονίζεται εκεί με ιδιαίτερη επίταση, ότι μας απομένει το πολύ μιά δωδεκαετία να περιορισθούν – είτε/και μέσω μέτρων περιορισμού της ζήτησης, ή/και μέσω μέτρων περιορισμού..

ΟΠΕΚ: Η μεταβλητότητα στις τιμές πετρελαίου οφείλεται στη "νευρικότητα" ενόψει της συνεδρίασής μας τον Δεκέμβριο

Από το energypress.gr
Η μεταβλητότητα των τιμών πετρελαίου οφείλεται στη νευρικότητα ενόψει της συνάντησης των 14 κρατών-μελών του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) τον επόμενο μήνα στη Βιέννη, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ στο δίκτυο CNBC.

"Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, κατά τη γνώμη μας, είναι η φυσιολογική μεταβλητότητα που παρατηρείται πριν τις συνεδριάσεις μας. Όπως γνωρίζετε, συνεδριάζουμε στη Βιέννη στις 6 και 7 Δεκεμβρίου…Και αυτή η περίοδος από τώρα..

Μια ακτινογραφία της διεθνούς αγοράς πετρελαίου - Η σταθερότητα το ζητούμενο, ο τρόπος το ερωτηματικό

Από το energypress.gr
Συστάσεις «υπεύθυνης συμπεριφοράς» απευθύνει προς τον ΟΠΕΚ και τους μεγάλους παίκτες της πετρελαϊκής αγοράς ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ, μιλώντας ενώπιον των Υπουργών Ενέργειας χωρών μελών του ΟΠΕΚ και χωρών παραγωγών πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ. «Υπεύθυνη συμπεριφορά» που σκοπό θα έχει την εξασφάλιση της ομαλότητας στην αγορά πετρελαίου και την αποφυγή μιας ενδεχόμενης επιστροφής σε υψηλές τιμές, πράγμα που αποτελεί «κόκκινη γραμμή» όπως αποκάλεσε, χαρακτηριστικά, κάτι τέτοιο ο διευθυντής του IEA.

Η επικίνδυνη ζώνη, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, είναι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ!!! ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ!!!


Από το poenergias.gr 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας εκφράζει τη συμπαράσταση της στους συναδέλφους
εργαζομένους μέσω εργολάβων στον ΔΕΣΦΑ που απεργούν την Παρασκευή 16.11.2018
Πανελλαδικά, σε όλα τα Κέντρα Λειτουργίας & Συντήρησης του ΔΕΣΦΑ και καλεί την Κυβέρνηση να προβεί σε άμεση ικανοποίηση του αιτήματός τους για την ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης για την εργασιακή τους αποκατάσταση με ευθύνη και πρωτοβουλία Διοίκησης και Κυβέρνησης.

Παρά τη διεξοδική ενημέρωσή που επανειλημμένως είχαν..