Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Ρεκόρ στη Νορβηγία – Χορήγησε 75 άδειες εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων σε ένα μόνο γύρο

Από το worldenergynews.gr
Ρεκόρ στην χορήγηση  αδειών εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων σημείωσε η Νορβηγία.
Η χώρα  χορήγησε 75 άδειες στις Statoil, Aker BP Shell, Total και ConocoPhillips και άλλες εταιρείες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας την Τρίτη 16/1/2018.
Οι άδειες περιελαμβάνουν 45 στη Βόρειο Θάλασσα, 22 στη Νορβηγική θάλασσα και 8 στη Θάλασσα του Μπάρεντς και χορηγήθηκαν σε ένα γύρο που ονομάζεται..

Μαρτυρία: Όταν ο Λάτσης ζήτησε έκπτωση στο πετρέλαιο από τον επικεφαλής της Saudi Aramco επικαλούμενος τη φιλία του με το βασιλιά Φαντ

Από το energypress.gr
Ο Αλί Αλ Ναΐμι ήταν από το 1995 ως το 2016 υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και προηγουμένως διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco. Πέρυσι, κυκλοφόρησε την πολύ ενδιαφέρουσα αυτοβιογραφία του με τίτλο "Βγαίνοντας από την έρημο", όπου μιλάει για την προσωπική του πορεία, αλλά και για πληθώρα συμφωνιών και διαπραγματεύσεων που ολοκλήρωσε με δεκάδες χώρες και εταιρείες ανά τον πλανήτη.

Ο Ναΐμι ήταν από τους πρώτους Σαουδάραβες που σπούδασαν στις ΗΠΑ και στη συνέχεια έγινε ο κύριος εκφραστής της στροφής που έκανε η Aramco προς μια..

Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου τελειώνει τις ενεργειακές αυταπάτες.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Εδώ και πάνω από τρία χρόνια το ιστολόγιο σας ενημερώνει για τις σημαντικές μεταβολές στις τιμές του πετρελαίου και απ' τις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη σας έχει ενημερώσει για το ξεκίνημα μιας νέας πολύ σημαντικής και δυστυχώς για τις τσέπες μας ανοδικής κίνησης. Τότε η τιμή ήταν στα επίπεδα των 54€/βαρέλι, (πάντα για τιμή πετρελαίου Brent για συμβόλαιο παράδοσης μετά από ένα μήνα), και πριν ακριβώς ένα μήνα είχα γράψει πως "Μετά την ενδοσυνεδριακή διάσπαση του επιπέδου των 65€/βαρέλι στις 12/12/2017 άνοιξε ο δρόμος για να δούμε τα 70€/βαρέλι, τιμή που θα δούμε πολύ σύντομα, ενδεχομένως ακόμα και μέσα στο 2017, ανάλογα και με το πότε θα ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις χριστουγεννιάτικης κραιπάλης στα χρηματιστηριακά γραφεία."  Τελικά το 70 το είδαμε αμέσως μετά τις γιορτές, ενδοσυνεδριακά στη συνεδρίαση της Πέμπτης 11/1/2018, με κλείσιμο της εβδομάδας την Παρασκευή 12/1/2018 στα 69,87€. Είναι προφανές πως..

Ζεστή αγκαλιά από τα ΕΛΠΕ

Από το iapopsi.gr
Σχεδόν μισό εκατομμύριο λίτρα πετρελαίου θέρμανσης διέθεσε κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018 σε σχολεία και κοινωνικούς φορείς ο όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και του εκτεταμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια για την στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και της νέας γενιάς, ενισχύει συστηματικά με πετρέλαιο θέρμανσης σχολεία, ανθρωπιστικές οργανώσεις, ιδρύματα, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φορείς.

Για τον σκοπό αυτό, για τη χειμερινή περίοδο 2017-2018 ο Όμιλος ΕΛΠΕ έχει ήδη ..