Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Το "μυστικό" της μείωσης των εκπομπών CO2 της Ιρλανδίας μετά το 2001


Στις 12/3 είχαμε δει τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος για τις εκπομπές CO2 απ' τον τομέα Public Electricity & Heat Production - Δημόσια Ηλεκτροπαραγωγή & Παραγωγή Θερμότητας, που κατά την κωδικοποίηση του UNFCCC είναι η πιο καλή διαθέσιμη προσέγγιση για τις εκπομπές CO2 απ' τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής. Είχαμε δει πως παρά τα μέχρι και το 2012 29,9GW αιολικά και 32,44GW ηλιακά, συνολικά 62,34GW, τέσσερις φορές τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ από όλες τις πηγές στην Ελλάδα, η Γερμανία είχε σχεδόν τις ίδιες εκπομπές CO2 απ' τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής και της θερμότητας όπως το 1991. Τα 62,34GW αιολικά+Φ/Β το 2012 στη Γερμανία ήταν ήδη 26% περισσότερα απ' την ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
             
Ζούμε όλοι μας τις δυσκολότερες στιγμές στην ιστορία των ΕΛΠΕ. Έξι συνάδελφοί μας χαροπαλεύουν στα κρεβάτια του αφόρητου πόνου, οι οικογένειες τους βυθίζονται σε ατέλειωτο σκοτάδι και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ σοκαρισμένοι και ανεπανόρθωτα πληγωμένοι δεν μπορούμε να χωνέψουμε τι μας συνέβη. Ότι και να γράψει κανείς είναι λίγο μπροστά στον πόνο που βιώνουν οι πολυπληγωμένοι συνάδελφοι μας και οι οικογένειές τους. Οι προσευχές όλων των εργαζομένων είναι να τους έχουμε γρήγορα κοντά μας υγιείς και δυνατούς.

Η διαδικασιολάγνα Διοίκηση των ΕΛΠΕ παπαγάλιζε συνεχώς ότι...

Ξεκίνησε η απομάκρυνση των διυλιστηρίων Λάρνακας


Τέλος σε μια ιστορία 75 χρόνων μπαίνει σιγά-σιγά στα διυλιστήρια της Λάρνακας, ικανοποιώντας το διαχρονικό αίτημα των Λαρνακέων. Έπειτα από πολλές πιέσεις και αναβολές, σημειώθηκε το πρώτο βήμα για την οριστική μετακίνησή τους. Aρχή έγινε με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ΚΟΔΑΠ και VTTV στις 30 περασμένου Απριλίου, ώστε να μεταφερθούν τα στρατηγικά αποθέματα των πετρελαιοειδών του Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (ΚΟΔΑΠ) στο τερματικό της VTT στο Βασιλικό μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Τα αποθέματα του ΚΟΔΑΠ αποτελούν το 70% του φορτίου που αποθηκεύεται στη Λάρνακα.

Για το υπόλοιπο ποσοστό που..

ΓΣΕΕ:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΣΕΕ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

EYTYXHS_kids_cooking
Η ΓΣΕΕ ενημερώνει τους εργαζόμενους και τους ανέργους ότι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων που υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ, μετά από συμφωνία της Συνομοσπονδίας με τις εργοδοτικές οργανώσεις .

Το πρόγραμμα που γίνεται για δεύτερη χρονιά φέτος και άμεσα ο ΟΑΕΔ θα δεχτεί τις σχετικές αιτήσεις, υλοποιείται μετά από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων στο πλαίσιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής και επιλογής μπορούν να αναζητηθούν μετά τη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)
Μέσω της ιστοσελίδας του οργανισμού θα υποβάλλονται και οι αιτήσεις συμμετοχής από τους δικαιούχους.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

Μόνιμη η παρουσία κλιμακίου του ΣΕΠΕ στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, στον Ασπρόπυργο, βρέθηκε την Τετάρτη ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Απόστολος Καψάλης, συνοδευόμενος από στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σώματος, της Διεύθυνσης Τεχνικών Ασφαλείας Πειραιά και του Κέντρου Ελέγχων Πρόληψης Επαγγελματικών Κινδύνων (ΚΕΠΕΚ) Ελευσίνας.

Ο κ. Καψάλης συναντήθηκε με τις διοικήσεις των Ελληνικών Πετρελαίων, του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής (ΕΚΕ-ΔΑ).

Επίσης, το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας επιθεώρησε...