Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Birol (ΙΕΑ): Πιέσεις στην αγορά πετρελαίου στο τέλος τους 2018

Από το worldenergynews.gr
Οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου θα μπορούσαν να καταστούν πιο «σφικτές» προς το τέλος του τρέχοντος έτους λόγω της έντονης ζήτησης και της αβεβαιότητας της παραγωγής σε ορισμένες χώρες παραγωγής πετρελαίου, δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (International Energy Agency ΙΕΑ).

"Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ανησυχίες ότι οι αγορές πετρελαίου μπορούν να καταστούν αυστηρότερες προς το τέλος ..

Να και η 2η κυβέρνηση που έπεσε απ’ την ανοησία των αιολικών. Να περάσει η επόμενη;


Από το greeklignite.blogspot.com
Είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση την κυβερνητική κρίση στην Αυστραλία με επίκεντρο την πολιτική της απελθούσας κυβέρνησης στον ηλεκτρισμό, σειρά έχει σήμερα η 2η κυβέρνηση, που έπεσε αυτό το καλοκαίρι απ’ την ανοησία των πολιτικών να προωθούν αλόγιστα τα αναξιόπιστα αιολικά και να ακριβαίνουν το ρεύμα για τους πολίτες.

Και η 2η κυβέρνηση είναι σε προηγμένο βιομηχανικό "Δυτικό" κράτος, πρόκειται για την πολιτειακή κυβέρνηση του Οντάριο στον Καναδά, μια Πολιτεία όπου..

Αυστηρότερο Πλαίσιο Εποπτείας των Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων

Από το energia.gr
Από την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ νέο καθεστώς όσον αφορά τις προδιαγραφές αναβάθμισης και ρύθμισης των λογισμικών υποστήριξης ΕΑΦΔΣΣ (Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων), καθώς και των αντιστοίχων λογισμικών έκδοσης παραστατικών, που λειτουργούν σε πρατήρια υγρών καυσίμων, με πληροφορίες για το είδος και την ποσότητα του καυσίμου.

Η κίνηση αυτή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο παρακολούθησης στον χώρο των υγρών καυσίμων, με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής ή απόκρυψης εισοδημάτων και την..

Αύξηση καθαρών κερδών 17,6% στο εξάμηνο για τη Μότορ Όιλ

Από το energypress.gr
Στα 148,75 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Motor Oil το πρώτο εξάμηνο, καταγράφοντας άνοδο 17,58% σε ετήσια βάση. 

Ταυτόχρονα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου το Α’ εξάμηνο 2018 ενισχύθηκε κατά 677 εκατ. ευρώ ή 18,08% σε σχέση με το Α΄ εξάμηνο του 2017, στα 4,42 δισ. ευρώ. Στην αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών συνέβαλε..

ΕΙΑ: Mειώθηκαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr 
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν, περισσότερο από τις προβλέψεις, την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων μειώθηκαν απροσδόκητα, σύμφωνα  με τα στοιχεία της ΕΙΑ την Τετάρτη 29/8/2018.

Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 24 Αυγούστου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χωρίς ηθικούς φραγµούς και στοιχειώδη κοινωνική συνείδηση οι Γενικοί ∆ιευθυντές ∆ιυλιστηρίου ΒΕΑ αλλά και ΒΕΕ, Μπελεκούκιας και Πανταζής, γνωστοί παραγοντίσκοι της συµφοράς (ο ένας ως ∆/ντής Λειτουργίας στο τραγικό δυστύχηµα στις 8/5/15 στις ΒΕΑ και ο άλλος ως ∆/ντής Λειτουργίας στην επικίνδυνη κατάσταση στη µονάδα U32 στις ΒΕΕ) για να εξασφαλίσουν µία θεσούλα για το αύριο, προσπάθησαν να βάλουν εµπόδια στο δίκαιο αγώνα των εργαζοµένων για την ανατροπή της πλήρους ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ.
Οι παραπάνω ∆/ντές πέρασαν..

Λιθουανία: Ετοιμάζει το έδαφος για την υποδοχή του αμερικανικού LNG

Από το energypress.gr
Η κυβερνητική επιτροπή της Λιθουανίας, υπεύθυνη για την οικονομική ανάπτυξη και την ανάπτυξη των υποδομών ενέκρινε την εξαγορά ενός τερματικού LNG μετά το 2024.

Η επιτροπή σημείωσε ότι με την εξαγορά της συγκεκριμένης υποδομής, οι εισαγωγές LNG της χώρας είναι ασφαλισμένες σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, προσθέτοντας ότι αποτελεί μια οικονομικά και στρατηγικά βιώσιμη λύση..

No comment


Βραζιλία: Εκπλήρωση σημαντικού στόχου εκπομπών δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα

Από το naftemporiki.gr
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από την αποψίλωση των δασών το 2017, σε επίπεδα κάτω από το φιλόδοξο στόχο που είχε θέσει για το 2020. 

Η λατινοαμερικάνικη χώρα είχε αρχικά ως στόχο τη μείωση των εκπομπών από αυτή την πηγή κατά 564 εκατομμύρια τόνους στο τροπικό ..

Τι θα αλλάξει το νέο καθεστώς στην Κασπία Θάλασσα

Από το capital.gr
Πολλά συναρπαστικά και υπέρμετρα συναισθήματα έχουν εκφραστεί για την Σύμβαση για το Νομικό Καθεστώς της Κασπίας Θάλασσας, η οποία υπεγράφη τελικά στις 12 Αυγούστου από τους ηγέτες των πέντε χωρών της Κασπίας (Ρωσία, Ιράν, Καζακστάν, Τουρκμενιστάν, Αζερμπαϊτζάν) στην πόλη του Καζακστάν, Ακτάου. Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin χαρακτήρισε το χαρακτήρισε ως ένα γεγονός που θα "αφήσει εποχή", ενώ ο Καζάκος ομόλογός του Nursultan Nazarbayev, δήλωσε πως η σύμβαση δεν ήταν..

ExxonMobil και Total θα έχουν να κάνουν με το Δημαρά!

Από το energypress.gr
Δεν νομίζω ότι οι αρμοδιότητες του νέου υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα έχουν κάποια σχέση με αυτά, αλλά δεν παύει ο κ. Δημαράς να είναι υφυπουργός ενός υπουργείου στο οποίο απευθύνονται και με το οποίο συνομιλούν, με τον ένα ή άλλο τρόπο, εταιρείες όπως η ExxonMobil, η Total, η Edison κ.λπ. Και έχω την εντύπωση ότι..

Φορτηγό εξερράγη σε πετρελαιοφόρο πεδίο της Glencore στο Τσαντ - Σταμάτησε η παραγωγή

Από το worldenergynews.gr 
Ένα φορτηγό τυλίχθηκε στις φλόγες και εξερράγη  την Κυριακή στο πετρελαιοφόρο  πεδίο Mangara της  Glencore στο Τσαντ, τραυματίζοντας τρεις εργαζόμενους  γεγονός που οδήγησε στην αναστολή της παραγωγής, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη 28/8/2018 .

"Ένα φορτηγό που χρησιμοποιείται..