Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Έρευνες υδρογονανθράκων: Η οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική διάσταση

 


Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων είναι η ομαλή ενεργειακή μετάβαση. Η πανδημία έχει οξύνει την οικονομική ύφεση, μειώνοντας προσωρινά  τις ενεργειακές ανάγκες. Ο συνδυασμός αυτός επιταχύνει την αναπροσαρμογή των διεθνών πολιτικών θέτοντας την Ενέργεια στο επίκεντρο. Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε) αναλαμβάνει..

Και νέες επιχειρήσεις στο άρμα «The Climate Pledge»

 


Η BP και η Amazon συμφώνησαν να επεκτείνουν τη μακροχρόνια σχέση τους, με τη βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία να παρέχει επιπλέον ανανεώσιμη ενέργεια για να τροφοδοτήσει τις λειτουργίες της Amazon, και το Amazon Web Services (AWS) αντίστοιχα να επιτρέπει την επιτάχυνση του προγράμματος της BP να ψηφιοποιήσει τις υποδομές και τις λειτουργίες της.

Η BP προσβλέπει στην οικοδόμηση σχέσεων με μεγάλες..

Successful operation of Axens’ units and digitalization at the ERC refinery

 


All Axens’ units of the Egyptian Refining Company (ERC) refinery project are now successfully operating and reaching full production and performances.

The refinery produces Euro 5 refined products, including diesel and jet fuel, for Egyptian local market by processing annually 4.7 million tons of mainly atmospheric residue from the Cairo Oil Refinery Company.

Axens was involved in providing licensing, Process Design Package (PDP), catalysts, proprietary..

Επιθεώρηση στον Πρίνο από την ΕΔΕΥ με τη συνδρομή καινοτόμων τεχνολογιών



Τα πλάνα της έρευνας - συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής ροής και της λήψης και της μετάδοσης υψηλής ποιότητας οπτικοακουστικών εικόνων - αποθηκεύτηκαν σε ασφαλείς διακομιστές στρατιωτικού επιπέδου

Επιτυχώς ολοκλήρωσε η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) την απομακρυσμένη επιθεώρηση..

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

 


Η περιοχή της  Δυτικής Αττικής αυτές τις ημέρες δοκιμάζεται από μια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων.

  Η εξέλιξη αυτή είναι όντως δυσάρεστη, και είναι καθήκον όλων των αρμοδίων να παρέμβουν με βάση τις επιστημονικές πρακτικές ώστε το φαινόμενο να μην γίνει ανεξέλεγκτο.

Με λύπη μας, όμως διαπιστώνουμε ότι ..

Equinor: Διεύρυνση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων στη Ρωσία



 Η Equinor ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τη Rosneft, με την οποία αυξάνει τη χερσαία παρουσία της στη Ρωσία. Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Equinor απέκτησε 49% συμμετοχή στην εταιρεία LLC KrasGeoNaC (KGN), η οποία κατέχει δώδεκα συμβατικές άδειες εξερεύνησης και παραγωγής στην Ανατολική Σιβηρία. Το τίμημα κατά την ολοκλήρωση..

Ποδαρικό το 2021 με Πέντε Ιδιωτικοποιήσεις σε Εξέλιξη



 Έτος αποκρατικοποιήσεων το 2021. Εντός του πρώτου εξαμήνου του νέου έτους, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και οι πέντε αποκρατικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα, δηλαδή του ΔΕΔΔΗΕ, των ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών, της υπόγειας αποθήκης αερίου Νότιας Καβάλας, ακόμη και της ΛΑΡΚΟ. Τα πρώτα επεισόδια  του σήριαλ για την..

Όποιος βλέπει άμεση και μόνιμη "εκτίναξη" του πετρελαίου, ας το ξανασκεφτεί



Είναι εύκολο να παρασυρθεί κανείς από την αισιοδοξία του για ανάκαμψη του πετρελαίου. Μετά από ένα εξαιρετικά "γεμάτο" έτος, οι ελπίδες ότι, με το που θα βάλουμε το 2020 οριστικά πίσω μας, το μόνο που μπορεί να έλθει είναι καλύτερες ημέρες, είναι υψηλές.

Υπάρχει ωστόσο ακόμη πολύς δρόμος προκειμένου να επιστρέψουμε σε κάτι που να θυμίζει..