Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Αίτηση ανάκλησης στην προστασία της Jetoil

Αποτέλεσμα εικόνας για Αίτηση ανάκλησης στην προστασία της Jetoil
Από το euro2day.gr
Αίτηση ανάκλησης της υπαγωγής της Jetoil στο άρθρο 99 κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες τράπεζα η οποία ενεργεί ως agent των ομολογιακών δανείων της εταιρίας.

Η αίτηση αναμένεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να συζητηθεί την Τετάρτη. Οπως επισημαίνεται, η αίτηση ανάκλησης κατατέθηκε καθώς η τράπεζα εκτιμά ότι με το παρόν σχέδιο αίτησης προστασίας που έχει ζητήσει η Jetoil δεν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα της εταιρίας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για την Jetoil Mamidoil έχει υπάρξει ενδιαφέρον από σχήμα αμερικάνων επενδυτών το οποίο προτίθεται ...

Ισχυρός πόλος έλξης το φυσικό αέριο της Μοζαμβίκης

Αποτέλεσμα εικόνας για Ισχυρός πόλος έλξης το φυσικό αέριο της Μοζαμβίκης
Από το naftikachronika.gr
“H Μοζαμβίκη θα καταστεί σύντομα η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα φυσικού αερίου στο κόσμο, μετά το Κατάρ και την Αυστραλία.” Με τη φράση αυτή εγκαινίασε η υπουργός εξωτερικών της Ινδίας Sushma Swaraj, την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi στην Μοζαμβίκη, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί σε κράτη της ανατολικής Αφρικής. Ο Ινδός πρωθυπουργός..

Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερο πετρέλαιο από ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το fortunegreece.com
Knockout βγάζουν οι ΗΠΑ οποιαδήποτε άλλη χώρα στον πλανήτη μιας και έχουν το περισσότερο ανεκμετάλλευτο πετρέλαιο.

Στην άκρη, Σαουδική Αραβία και Ρωσία! Οι ΗΠΑ πλέον έχουν περισσότερο ανεκμετάλλευτο πετρέλαιο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον πλανήτη.

Αυτό, τουλάχιστον, εκτιμά μια νέα έκθεση της Rystad Energy, που φέρνει..

Τα προβλήματα για την εκμετάλλευση των κυπριακών υδρογονανθράκων

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το pronews.gr
Την περασμένη Τετάρτη, ο Στεφάν Μισέλ, επικεφαλής του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού Total για την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική πέρασε το κατώφλι του προεδρικού Μεγάρου στη Λευκωσία, για να κοινοποιήσει στον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη το ενδιαφέρον της εταιρείας για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης των ερευνών για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ. 

Η κυπριακή κυβέρνηση προκήρυξε τρία οικόπεδα (τα 6,8 και 10 που βρίσκονται νοτίως της Κύπρου) στις 23 Μαρτίου του 2016. 

Ο Διαγωνισμός έχει ως καταληκτική ημερομηνία την 22η Ιουλίου και αποδεικνύεται ήδη ότι ήταν μια σοφή επιλογή της κυπριακής κυβέρνησης, το διεθνές ενδιαφέρον, παρά τις χαμηλές τιμές του αερίου αυτήν την περίοδο, είναι ιδιαίτερα αυξημένο. 

Η περίπτωση της Total το αποδεικνύει. Οι Γάλλοι είχαν..